Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Connect - Wgrywanie Aplikacji i Ukryte Opcje

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Witajcie,

jestem nowy i na forum i w ogóle w rodzinie Hondy. Zamówiłem właśnie Civica 1.5 Sport Plus z CVT. W sumie to nie miałem wyjścia takie to zachwalane auto!

Czytam na forum o HC i jestem załamany... Nie dam rady sam tego wszystkiego poinstalować, powłączać. Standardowo, do tej pory jeździłem w trasy z Yanosikiem w tle, Spotifiem i Google Maps. Czy ktoś z Wrocławia lub okolic pomógłby mi ogarnąć te wszystkie zmiany? Oczywiście, chętnie zapłacę za każdą kroplę potu i łez uronionych nad tymi zmianami

Jeśli ktoś będzie tak miły i chętny do pomocy proszę o kontakt na priv.

serdecznie pozdrawiam,
    Wojtek

Comment

• No ale przecież instalacja Honda Hack jest prosta jak drut i wszystko jest opisane, nawet na youtube są filmiki, potem instalacja aplikacji idzie bez problemu.
      Moja Honda
      https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• No, ok. W sumie racja - obejrzałem kilka filmików na YT i rzeczywiście nie jest to aż tak skomplikowane jak myślałem. Chyba dam sobie radę. Ma ktoś doświadczenie z korzystaniem z takiego combo: Yanosik w tle, Spotify z możliwością przełączania utworów i Google Maps? Działa to jakoś, czy zamula?

I jeszcze jedno pytanie - czy podpowiedzi z nawigacji (Google Maps) będą pojawiać się na ekranie za kierownicą?

Comment

• Jak byś przeczytał wątek bo byś wiedział że tylko z Waze pojawiają się komunikaty na zegarach, ewentualnie z GM przez Android Auto.

Ma ktoś doświadczenie z korzystaniem z takiego combo: Yanosik w tle, Spotify z możliwością przełączania utworów i Google Maps? Działa to jakoś, czy zamula?
          Ja używam Spotify/TuneIN z Yanosikem, Torque i czasem GM i trochę zamula, wszystko zależy jaką wersję GM wgrasz im nowsza tym bardziej będzie zamulać, musisz sam po testować.
          Moja Honda

Comment

• Zamieszczone przez malina84 Zobacz posta
            Jak byś przeczytał wątek bo byś wiedział że tylko z Waze pojawiają się komunikaty na zegarach, ewentualnie z GM przez Android Auto.

Ja używam Spotify/TuneIN z Yanosikem, Torque i czasem GM i trochę zamula, wszystko zależy jaką wersję GM wgrasz im nowsza tym bardziej będzie zamulać, musisz sam po testować.
            To o Waze czytałem, nie znalazłem o GM... Jak rozumiem GM i Yanosik w starszej wersji trzeba zainstalować na HC za pomocą pendraka, czy można pobierać przez przeglądarkę HC? I jeszcze ta wersja w HH jest najnowszą wersją i nie będzie działać, dobrze myślę?

Comment

• Te wersję co są w HH będą działać. Instalować możesz z pendriva albo ściągnąć instalkę na Connecta.
              Moja Honda

Comment

• Witam. Kupiłem dzisiaj Honda Hack Pro. Instalację przeprowadziłem zgodnie z instrukcją. Działało to może z 10 minut
                Po włączeniu zapłonu pokazuje mi sie to:

IMG_20190320_001236.jpg

po naciśnięciu "ROZPOCZNIJ" szuka czegoś przez ok minutę:

IMG_20190320_001204.jpg

następnie przez ok sekunde jest informacja " Telefon nawiązuje połączenie z Wi-Fi ",

i wraca do "powitania" z pierwszego zdjęcia. I tak w kółko.

Muzyka jest odtwarzana z pendriva, ale nie można zmienić utworu, lub regulować głośnosci. Nie działają przyciski "Audio", "Home" "Vol" "Menu" "Back" Sterowanie muzyką na kierownicy też nie działa.

Miał ktoś taki problem?
                Załączone pliki

Comment

• Dziwne, wygląda jak ekran startowy po resecie, ale u mnie jest inaczej. Inne funkcje connecta działają normalnie, restartowałeś connecta po HH?
                  Moja Honda

Comment

• Nic nie działa. Zrestartował się sam po wgraniu HH. Potem z listy HH wgrałem youtube.
                    Po ponownym włączeniu zapłonu już mam tylko to, co na zdjęciach.

Comment

• Zamieszczone przez ratek72 Zobacz posta
                      Nic nie działa. Zrestartował się sam po wgraniu HH. Potem z listy HH wgrałem youtube.
                      Po ponownym włączeniu zapłonu już mam tylko to, co na zdjęciach.
                      przywróć do ustawień fabrycznych i wrzuć jeszcze raz honda hack... coś się zbugowało

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Zamieszczone przez Paluch Zobacz posta
                        przywróć do ustawień fabrycznych i wrzuć jeszcze raz honda hack... coś się zbugowało

W jaki sposób przywrócić? Przyciski nie działają. Nie mogę wejść w ustawienia HC.

Comment

• Zamieszczone przez ratek72 Zobacz posta
                          W jaki sposób przywrócić? Przyciski nie działają. Nie mogę wejść w ustawienia HC.
                          spróbuj najpierw zresetować stację poprzez wyjęcie bezpiecznika na jakis czas (od audio bezpiecznik znajduje się w skrzynce pod maską), przy okazji jak zajrzysz do skrzynki z bezpiecznikami pod maską to daj znać czy są szczypce do bezpieczników bo miejsce w pokrywie jest na nie a ponoć modele europejskie tych szczypców nie maja, jak to nie pomoże to może przez ukryte menu spróbuj factory reset:

Comment

• Uff, wyjęcie bezpiecznika pomogło,
                            nie ma szczypiec, nie ma zapasowych bezpieczników.
                            Bardzo dziękuję

Comment

• czy są szczypce do bezpieczników
                              U mnie nie ma.
                              Moja Honda

Comment

• Zamieszczone przez malina84 Zobacz posta
                                U mnie nie ma.
                                38235-TA0-A01

warto domówić, cena w granicach 6 zł a pomocne przy wyciąganiu bezpieczników. Tym bardziej, że jest miejsce na te szczypce.

Comment

Working...
                                X