Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Klocki / tarcze hamulcowe Civic 2006-2011 jaki zestaw polecacie?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Tarcze EBC są już lekko wzmacniane i stąd ich różnica w cenie. Jeśli jednak masz standardowe klocki od nich to obojętnie której z tych tarcz byś nie założył bedzie ok. Moim zdaniem - nie warto przepłacać. Wybrałbym Zimmermanna bo przynajmniej nadal jest w 100% niemieckiej produkcji.

Comment

• Comment

• Zaglądnij sobie do specyfikacji producenta niewiele jest takich które są niezabezpieczone, ale powinieneś tam znaleźć info: lakierowane/ocynk/pokryty dodatkową warstwą itp.

Comment

• Ostatnio kupowałem tarcze BluePrint do VII gen. Moje mają zabezpieczenie wentylowanej powierzchni i tej wystającej części. Możesz sprawdzić, czy te do VIII też będą to mieć
          Moja VII gen

Comment

• Witam, Czy do wersji z usa na przód idą te same klocki co na Europę?

Comment

• Zamówione klocki i tarcze Textar.

Comment

• J_ raczej inne (chyba, że Honda zmieniła jedynie numery, a kształt został ten sam) - podaj dokładnie jaką masz wersję (coupe, hatch, sedan DX, LX, EX, GX, pojemność silnika?) .... bez tego żadnych części się nie dobierze

Comment

• Hej,
                  ja dla swojej zamówiłem zestaw Textara. Z braku czasu (i jakiejś przyjemniejszej temperatury na dworze) jeszcze nie założyłem. Dużo osób twierdzi, że textary piszczą. W najnowszysch wypusatach też czy to jakiś powielany staroć? W instr. przeczytałem "nie wymaga zastosowania środka przeciw piszczeniu" - szczerze to nawet nie widziałem, że coś takiego istnieje... Ktoś coś słyszał o tym?
                  Milano Red by Gdanny0

Comment

• Czy te textary są malowane jakąś farba przeciw korozji? TRW wie ktoś może czy również?

Comment

• Czymś tam te textary są pokryte - szarym, matowym podkładem, po pierwszych hamowaniach śmierdziało niemiłosiernie.
                      nówki:
                      czyste.jpg
                      po kilku hamowaniach:
                      uzyte.jpg

ps. textary nie piszczą
                      Last edited by Gdanny0; 29-03-2018, 08:09.
                      Milano Red by Gdanny0

Comment

• Ten szary podkład się zmywa przed założeniem tarcz
                        Moja łódka Civic..
                        Mój "klekocik" Ceed..
                        New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                        Coś na temat olejów..

Comment

• dobrze wiedzieć... i słuchać mądrzejszych
                          Milano Red by Gdanny0

Comment

• Na Zimmermann było to samo i napisali, żeby nie używać żadnych rozpuszczalników ani tym podobnych substancji tylko pozwolić klockowi zedrzeć ten podkład

Comment

• Klocki w sumie same zmyją
                              Moja łódka Civic..
                              Mój "klekocik" Ceed..
                              New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                              Coś na temat olejów..

Comment

• No tak i do tego to nie rozpuszczalnik, więc zgodnie z instr.

Comment

Working...
                                X