Zamieszczone przez Marek76
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Świece zapłonowe 1,8 V-tec. Wymiana świec w silniku 1,8 (2009 rok)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez TakTyk Zobacz postachińczycy mają taki sprzęt do robienia fejków i przy tym totalny brak skrupułów.
Ja nie wiem co kupić, na razie mam sporo km więcej niż wynika z interwału wymiany, silnik pracuje bdb, wiem że mam tam OEM ale męczę się przed kupieniem tego co może być zwane oryginałem.
(co do świec z foto, są prawidłowo okopcone, tak powinny wyglądać, odstęp 1,1mm ale nie pukaj za mocno bo jak się naruszy to zagięty iskrownik odpadnie i wpadnie do cylindra).Last edited by rambo7; 22-04-2020, 08:16.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
to nic nie ruszaj, jest ok. z czasem zagięta elektroda się zużywa i odstęp się zwiększa. W mojej ocenie, na podstawie wyglądu świec mieszanka dobrana spalana prawidłowo, nawet bym powiedział wzorowo. Rant ma minimalny czarny nagar, środkowa elektroda sucha i szara. Nieliczne spieki na rancie gwintu przy elektrodzie mogą świadczyć o jakości paliwa jakie stosowałeś, po tym też można powiedzieć że paliwo lałeś dobrej jakości.
Co do tych świec nie mam uwag świadczących o czymś negatywnym w działaniu silnika.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Zamieszczone przez Xxsoft Zobacz postaMożesz zmniejszyć przerwę do 0.7 mm. Jeśli po tym zabiegu byłaby poprawa to wiadomo gdzie szukać.
Comment
-
Zamieszczone przez samoyeds Zobacz postanie. zgodnie z zaleceniami ma być 1.1mm
1,1 dla pb
Jak ma 1,0 to niech nie rusza i tak zostawi.
Comment
-
Zamieszczone przez samoyeds Zobacz postanie. zgodnie z zaleceniami ma być 1.1mm
Comment
-
Zamieszczone przez luzny41 Zobacz postaObie firmy montowane na pierwszy montaż przynajmniej w ix gen. Raczej bez różnicy.
A do LPG,które lepsze. ?⁸
Comment
-
Zamieszczone przez blaisp Zobacz postaMontował ktoś z Was denso VK20G?
Comment
Comment