Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Świece zapłonowe 1,8 V-tec. Wymiana świec w silniku 1,8 (2009 rok)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Teraz już 48 zł a dodatkowo jakieś 10.5 zł dopłaty od poczty polskiej . Ale i tak się opłaca. Mam Denso k20tt i jest rewelacja , muszę je sprawdzić czy jest tam wszystko oki bo tego jeszcze nie zrobiłem [emoji20]

Comment

• Zamieszczone przez rat4 Zobacz posta
      pracują prawidłowo lepiej niż bosch czy denso k20tt
      Czyli K20TT nie jest jednak wzorcem dla naszego silnika ( chciałem przy nich zostać bo tanie . Może być lepiej jak widać.

Comment

• Kupione Denso K20TT...śmigają, póki co.
        Poprzednie NGK IZFR6K-11S...od nowości ( prawie 300K km ) :-) Wymienione dla przyzwoitości. :-)

Obraz bez nazwy.jpg
        Last edited by waran3; 10-05-2022, 23:50.

Comment

• Czy ktoś montował może Denso ik20tt ?
          Zagapilem się bo była dobra cena i zamówiłem. Teraz patrzę, że mogą nie pasować.

Comment

• ik20tt Civic 4D (8G). Ответы пользователей DRIVE2 на любые вопросы автомобилистов про тюнинг, эксплуатацию и ремонт машин.

Czemu mają nie pasować? Ludzie jeżdżą i nie narzekają.
            Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
            Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

• Zerknijcie proszę na świece Denso vk20g, przebieg 39tys. Jest ok ?
              IMG_20220612_215508.jpgIMG_20220612_215543.jpg

Comment

• Świece irydowe Denso SKJ20DR-M11S po niespełna 40 tys. km poddały się. Żadnych oznak tylko zużycie Lpg w przeciągu 2 tygodni podskoczyło o dodatkowe 3 litry Lpg. Podmiana na świece Ngk z postu nr 115 ( przebieg ponad 92 tys. km) i zużycie wróciło do racjonalnego żużycia.

Comment

• Zamieszczone przez elmer32 Zobacz posta
                  Świece irydowe Denso SKJ20DR-M11S po niespełna 40 tys. km poddały się. Żadnych oznak tylko zużycie Lpg w przeciągu 2 tygodni podskoczyło o dodatkowe 3 litry Lpg. Podmiana na świece Ngk z postu nr 115 ( przebieg ponad 92 tys. km) i zużycie wróciło do racjonalnego żużycia.
                  Podróby...

Comment

• To 188 zł poszło do kosza. Możliwe że podróby a kupione z popularnego i dużego sklepu internetowego. Zobaczymy ile wytrzymają zasłużone Ngk.

Comment

• Ktoś z Was może polecić jakiś pewny sklep internetowy żeby nie wpakować się na podróbki tych świec. Interesują mnie Denso lub NGK pod LPG. Z góry dziękuję za informację .

Comment

póki co pracują prawidłowo lepiej niż bosch czy denso k20tt,
                        [ATTACH]58038[/ATTACH]
                        Co to znaczy że pracują lepiej ?

Comment

• Zamieszczone przez waran3 Zobacz posta
                          Co to znaczy że pracują lepiej
                          Ja wiem, ja wiem..
                          paliwa w baku przybywa, koła się same pompują, zlany olej jest w takim stanie, że przelewamy do baniek a później można stosować w drugim aucie w rodzinie a dodatkowo z wydechu tryska czysta woda źródlana o lekkim zapachu fiołków na wiosnę a cocolino jesienią...

Comment

• Jak chcecie miec pewnosc ze czesci 100% oryginalne to tylko intercars tam np swieca IZFR6K-11S 5266 aktualnie stoi 123zł gdzie w internecie wszystkie ceny miedzy 60 a 70 zł czyli dokladnie o polowe taniej, z kąd to się bierze?? wszystko to podróby a w intercarsie będzie swieczka z napisem JAPAN pozdrawiam.

Comment

• Zamieszczone przez mimex44 Zobacz posta
                              Jak chcecie miec pewnosc ze czesci 100% oryginalne to tylko intercars tam np swieca IZFR6K-11S 5266 aktualnie stoi 123zł gdzie w internecie wszystkie ceny miedzy 60 a 70 zł czyli dokladnie o polowe taniej, z kąd to się bierze?? wszystko to podróby a w intercarsie będzie swieczka z napisem JAPAN pozdrawiam.
                              Możesz takie głupoty przestać pisać? Bo potem takie bzdury są powielane.
                              Z resztą ludzie nie znają innych hurtowni jak auto land, geparts, saga itd
                              Skąd różnica w cenie? Bo inter cars jest najdroższą hurtownią jaka znam, do tego w prezencie katalog z największą liczbą błędów i to nawet dla klientów Hurtowych ceny nadal nie są rewelacyjne.

Na świecach Ngk i denso z auto landu też jest napis Japan.

Comment

Witajcie, ja aktualnie testuję świece z aliexpress, wątpię czy tam jest iryd ale póki co pracują prawidłowo lepiej niż bosch czy denso k20tt, te świece mają oznaczenie IZFR6K-11S
                                Zrobione już ponad 10 tyś km bez niepokojących oznak zużycia, silnik działa płynnie bez wypadających zapłonów.
                                tutaj link https://pl.aliexpress.com/item/40007...27425c0fPlewSn
                                Co ciekawe wykonanie jest bez zastrzeżeń, co do oryginalności to pewnie nie są oryginalne trudno mi uwierzyć ponieważ komplet kosztował 40 zł. Miałem duże obawy ale nauka wymaga poświęceń
                                Oczywiście nie namawiam do tego tylko tak informacyjnie
                                [ATTACH]58038[/ATTACH]
                                Też je kupiłem, z ciekawości...ale jeszcze nie zamontowane. :-)

Comment

Working...
                                X