Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czyszczenie i regulacja przepustnicy w 1.8

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wszystko wyłączone tylko drzwi otwarte były więc się lampka świeciła

Comment

• To próba z duszeniem. Nauka zaczyna się jak są niskie obroty i głównie to jest problemem. Dusisz chwilę i zostawiasz na jalowym po czasie sprawdzasz czy zakończona nauka.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Ze 3 razy dusiłem tak do może 600 obrotów ale tylko na sekundę może dwie

Comment

• Zamieszczone przez Marek76 Zobacz posta
          Ze 3 razy dusiłem tak do może 600 obrotów ale tylko na sekundę może dwie
          3 razy w trakcie pracy (te 50 minut co napisałeś)?

Comment

• Tak, czekałem nie spadały niżej niż te 850 powiedzmy, no to przydusiłem go raz, za jakiś czas znowu

Comment

Tak, czekałem nie spadały niżej niż te 850 powiedzmy, no to przydusiłem go raz, za jakiś czas znowu
              No więc 3 razy przerwałeś możliwą naukę. Każda twoja ingerencja podczas gdy auto się uczy tą naukę anuluje.

Comment

• czyli nie wolno ruszać gazem? a po przyduszeniu czekać nic nie robić? a na ile go przydusić bo to wiadomo sprzęgło dostaje.......

Comment

• na chwilę wystarczy zeby nauka się rozpoczęła i później nic nie ruszać. Niestety nie widać w delphim czy nauka jest w trakcie czy nie. Hds pokazuje taką informację ale w niczym innym nie pomoże.

Comment

• ok, na razie dzięki, jutro próba.

Comment

• Ja to próbowałem jeszcze tak. Przejechałem się wcześniej autem tak żeby je rozgrzać i nie stać pod blokiem na biegu jałowym przez 30min. Wyłączyłem silnik, przekręciłem kluczyk, wykasowałem HDs-em wszystko wg instrukcji, wyłączyłem wszystkie odbiorniki, światła (z zapalonymi nie chciało się ustawić), poczekałem aż parametr w HDs przeskoczy na nauczanie i po paru minutach udało się, nauczanie zakończone.

Comment

• No właśnie jak już wskoczy w tryb nauczanie to raz dwa ma zakończone. Najgorsze jes właśnie to że nie chce zacząć się uczyć...

Comment

• Może lepiej właśnie po nagrzaniu skasować dane i wtedy uczyć niż startować od zera. Ja mam problem z tym parametrem TP bo delphim nie wyzeruje ale skoro można go zostawić to będę próbował.
                          I jeszcze zasadnicze pytanie - czy załączanie się co chwile wentylatora na rozgrzanym silniku nie wpływa/ przerywa nauczania?
                          Last edited by Marek76; 26-06-2020, 20:58.

Comment

• Panowie 3 tygodnie i jest kabel z chin, tylko jaki program do tego bo ten na płytce jest nieużyteczny.

Comment

Panowie 3 tygodnie i jest kabel z chin, tylko jaki program do tego bo ten na płytce jest nieużyteczny.
                              Jaki kabel? Xhorse? Jeśli tak to hds na nim odpalasz.

Comment

• Mam takie nietypowe pytanie.
                                Czy jeśli zawory mogą być rozregulowany to robić adaptację czy w pierwszej kolejności zawory?

Comment

Working...
                                X