Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Opony i Felgi do Civic 8gen - Kompendium

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Parametry ok, pamiętaj o pierścieniach centrujących 72,6mm->64,1mm
    Kolor moim zdaniem ok.
    Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

• Znalazłem blisko mnie zakład w którym dostępne sa te alufelgi Podjadę i obejrzę jednak na stanie mają tylko GMP - czoło polerowane, środek jasny grafit, oraz KOLOR - BARWA: S - Srebrne

Nie mają matt grey a może któreś mi przypasują

Oblukam jeszcze model tn1 ale tn11 jakoś bardziej mi pasują
      Last edited by Omenariusz; 28-08-2016, 20:33.

Comment

• Panowie co sądzicie to takiej feldze do ufoka?

0.jpg
        1.jpg
        2.jpg

Comment

• Ja lubię felgi z takim gęstym wzorem, podobają mi się.

Comment

• też popieram ten design, jest świetny! (ale dobre środki i szczoteczkę do zębów poświeć jak będziesz to czyścił.)
            Kierownik Działu Diesla

Comment

• Qurna a ja coś się przekonać nie mogę do tego wzoru, w sumie leżą 18 z pięknymi oponami.
              Może zamówię dystanse na próbę i po testuje w praniu.
              Wagowo odpowiadają oryginałowi więc dużej różnicy też nie będzie w utracie osiągów.

Co do czyszczenia to łatwe nie są ale.... i efekcik jest.

Jak bym miał diesla to bym wrzucił 19 bo też leżą i się gapią na hondę ło takie
              IMG_0885.JPG

ale obawiam się że przy 1,8 i włączonej klimie mógłbym nie ruszyć :-)

Comment

• Czy takie felgi z takim ET:35 podejdą ? Bo czytałem że ET musi być 50 ,ale niestety tam nie ma takich .A jestem zielony w te klocki trochę . Opony jakie mam to 205/55/16

Comment

• W opisie jest napisane że ET30, a to za mało. Byś musiał lekki negatyw zrobić by sierpów nadkoli z przodu nie wyrywało. Z tyłu może by dało radę.
                  Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

• A co sądzisz na temat tych podejdą bez problemu ?
                    Albo jakbyś mógł powiedzieć jakie ET: by idealnie pasowało od Ilu do ilu ?
                    Tomason tn1

Rozmiar: 7,0x16
                    rozstaw:5x114,3
                    Et:48

Comment

• Te za to będą grzecznie schowane. Najlepiej przy felgach szerokości 7,0 lub 7,5 wygląda przedział ET38-42.
                      Mniej ET to ryzyko obierania o sierpy nadkoli (zależne od modelu opon), więcej to nieciekawy już raczej wygląd gdzie koła są głęboko w obrysie auta.

Comment

• Chciałbym wymienić orginalne felgi aluminiowe 17 na inny wzór felg 17/5x114,3/7,0 i moje pytanie od jakie ET mają być bo orginalne mają ET55
                        Oczywiście to mają być felgi do Hondy Civic VIII

Comment

• Oprócz ET ważna jest też szerokość felgi. Optymalnym wyborem dla opon 225/45/17 są felgi o szerokości 7,5" lub ewentualnie 8,0".
                          Optymalne dla wyglądu będzie ET40. Poniżej tej wartości może (nie musi) obcierać opona o sierpy nadkoli. Niektóre modele opon pozwalają nawet na ET33... Wszystko zależy jak się układają na feldze. Problemy dotyczą przodu, z tyłu jest więcej miejsca.

Comment

• https://allegro.pl/felgi-17-5x114-3-...061257813.html ET45
                            https://allegro.pl/nowe-felgi-17-5x1...217347761.html ET45
                            https://allegro.pl/606-mg-felgi-17-5...986181541.html ET50
                            Które radzicie wybrać?

Comment

• Szczerze... To żadne. Dałeś linki do taniej chińszczyzny. Kojarzę "markę" Carbonado bo sąsiad do swojego Peugeot'a zamawiał. Po sezonie wyglądają tragicznie, złazi miejscami klar. Mówił też że był problem z wyważeniem - krzywe od nowości.
                              Poszukaj coś bardziej markowego.

Comment

• Panowie opony na zimę czas zacząć :P

Opony Barum Polaris 3 w Oponeo to darmowa wysyłka w 24h i gwarancja niskich cen. Sprawdź opinie o Barum Polaris 3 i dokonaj zakupu!

Opony Barum Polaris 3 w Oponeo to darmowa wysyłka w 24h i gwarancja niskich cen. Sprawdź opinie o Barum Polaris 3 i dokonaj zakupu!

Lepsze węższe 205/50/17 czy normalne 225/45/17 ? może macie inne opcje jeszcze ?

Comment

Working...
                                X