Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Opony i Felgi do Civic 8gen - Kompendium

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Mam szybkie pytanie: czy felgi Alu 16cali 5x114,3, o64.1, ET 45* z hondy prelude V podejda do civica ufo 2007?

Comment

Wg. parametrów co podałeś będą ok.
      Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Wracam do tematu opon bo jeszcze nie zakupiłem szukam i szukam jedni mówią żeby brać Barumy Bravuris 3HM, a inni żeby dołożyć i kupić Fuldy ze średniej półki albo iść na całość i Pirelli lub Micheliny. Możecie coś doradzić na czym wy obecnie jeździcie i jak się sprawdzają ? rocznie będę pokonywał z 12-15tys więc żeby wytrzymały z 3 sezony spokojnie.

Comment

Yokohama, Dunlop lub Continental moim zdaniem coś z tego
          www.4kolkaszczescia.pl

Comment

Tylko co do Dunlopa to Butler pisze ze w dwa sezony 15000km i nie wie czy kolejny sezon przejedzie to co rok mial bym zmieniac opony to mi sie nie widzi. Może te yokohama

Comment

Jeździłem na Yokohamach ale zimowych. Złego słowa nie mogę powiedzieć. Tam gdzie inne już nie dawały radę yoko ciągnęła dalej. Były wyprodukowane w Japan, więc jakość produktu dość wysoka. Letnie posiadam Uniroyale. Bardzo dobre opony na suchym jak i na mokrym. Ja polecam także wielu forumowiczów na nich śmiga.

Comment

No i cenowo też jakoś ciekawie to wygląda więc może na nie się zdecyduje ważne żeby dobrze się spisywały. Czytam opinię i na Oponeo recenzję to fajnie się prezentuje na mokrej powierzchni

Comment

Jeśli kogoś to zainteresuje, to założyłem dziś w swojej Hondzi 4d 2009, alufelgi 17 z oponkami 205/55/17, chciałem ją trochę poprawić wizualnie, zachowując jednocześnie komfort z 195/65/15 - no i jest jak najbardziej OK, nic nie ociera, a wskazania prędkościomierza z GPS do licznika są jak 99/100 lub 149/150, czyli bardzo zbliżone. Jak znajdę chwilę, wrzucę jakieś foto - jak to się prezentuje
                  Last edited by hodunek; 07-06-2016, 09:08.

Comment

Witam Wszystkich,

potrzebuję pomocy, wyjaśnienia i chyba to odpowiedni wątek do uzyskania poprawnej odpowiedzi.
                    Na początku lipca planuje zakup nowych felg do swojego auta. Mowa tu o Sedanie FD7...
                    Planuję wybór jednego z tych modeli:

Japan Racing JR1 - 17"x7" ET40

Japan Racing JR3 - 17"x7" ET40

Japan Racing JR5 - 17"x7,5" ET35

Japan Racing JR3 - 17"x8" ET35

Oczywiście jeśli chodzi o opony to myślę o rozmiarach 205/45/R17 , 215/45/R17 oraz 225/45/R17

I tu teraz potrzebuje pomocy.
                    Bo wiem, że przy feldze 17"x7" i ET40 nie będzie problemu ze zmieszczeniem w aucie plus opona 215/45/R17.
                    To czy przy seryjnym zawieszeniu rozmiar szerokość 7,5" lub 8" przy oponie 225 lub 215 nie będzie ocierać o amor ani o budę?
                    Czy muszę dokonywać jakiś zmian w piaście? Wymiana szpilek na dłuższe plus dystanse?

Dzięki za info
                    Last edited by Joey; 07-06-2016, 12:30.
                    My Love - Civic FD7 +

--

Reklama, grafika, druk i wiele innych: www.lampkadesign.pl

Instagram: @lampkadesign

Zapraszam

Comment

• Łojej... Zaplątany jesteś z poplątaniem
                      Trzymaj się albo 205/50/17 albo 225/45/17. Inne rozmiary to inna średnica koła, nie dla każdego to jest oczywiste.
                      Możesz inne rozmiary... Ale licz się z konsekwencjami takiego wyboru.
                      Co do felg... Nie chcę Cię w błąd wprowadzać, w hatchu bym mógł poradzić.
                      Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

• Dzięki...
                        W manualu mam info o 17"x7" wiec tu mam pewność napisałem do Japan Racing to dostalem info że "7,5" będzie idealne"...ale jakoś ta odpowiedź na pytanie czy muszę zmienić coś w zawieszeniu lub w piaście mnie nie satysfakcjonuje

Głównie chodzi mi o to, że chce troszkę wypchnąć koło na zewnatrz gdyż obecna seria 16"x6" et50 siedzi dość głęboko...

Najwyżej zostanie mi 17x7 et 40 plus ładna prosta opona z rantem aby nie bylo balona

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
                        My Love - Civic FD7 +

--

Reklama, grafika, druk i wiele innych: www.lampkadesign.pl

Instagram: @lampkadesign

Zapraszam

Comment

• Panowie panowie szukam felg chciałem czarno czerwone juz szukałem nawet jakiś ale natrafiłem na coś takiego to są oem pomalowane ?

Czy takie też wychodziły ?

Ktoś coś wie ?
                          Last edited by Omenariusz; 08-06-2016, 18:48.

Comment

• Witam !
                            czy takie parametry felgi wejda do hatcha z oponami 225/45/17?
                            Odsadzenie (ET): 40
                            Rozmiar felgi: 7.5x17

Comment

• Tak, na 100% będą pasować.

Comment

• A jakos mniej wiecej gdzie bedzie sie znajdowala opona ? Mocno schowana czy blisko blotnika ?
                                ps. Butler zwolnij miejsce w skrzynce bo nie mozna wyslac wiadomosci

Comment

Working...
                                X