Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Letnie opony 17'' do VIIIgen

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez sawekw Zobacz posta
    dzięki za "kierunek". link linkiem... a weź to wszystko co tam jest przeczytaj ;-)
    Przeczytałem i to nie raz, na innym forum też, ale ja mam taki feler że lubię czytać. ps. Nazwanie Cię leniem miało mobilizować.... znam znaaacznie grubsze epitety ale tu na forum się ich nie używa

Comment

• Okey, dzięki za informacje Panowie - w takim razie kieruje swój zakup w kierunku : Uniroyal 225/45R17 RAINSPORT 3

Comment

• Jak już kupisz i pojeździsz to podziel się opinią, czy jest tak jak pisaliśmy (o komforcie i deszczu).

Comment

• Myślę że już w piątek będę miał założone - na pewno się podziele opinią o komforcie a na deszcz pewnie jeszcze przyjdzie poczekać dłużej.

Comment

• Eee tam, juz w niedziele ma padać
            ............................C I V I C
            .. generacje . wersje usportowione ..silniki
            . .
            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Oby zaczęło - bo spiekota niesamowita W końcu lato

Wiem że to nie ten dział - ale chcę iść za ciosem i kupić jeszcze zimówki - na czym Wam się jeździło dość przyjemnie i komfortowo a zarazem bezpiecznie ?

Skłoniłbym się na 205/55 R16 - znajomy poleca mi Nokiany a dokładniej - Nokian WR D4

Comment

• panowie powiem tak auta mam od zawsze nigdy nie przywiązywałem do tego uwagi bo opony zawsze były i nie musiałem wymieniac ale hanke kupilem na zimowkach 16 i trzeba było, wiec kupiłem oryginalne felgi 17 i unirojale 3 225 45 R17 poczatki nie byly najlepsze bo człowiek do czego innego był przyzwyczajony , hania twardsza , na trasie sucho 175km/h spoko, na deszczu nie jechałem tak szybko na razie moge je polecic
                Last edited by dobeRRman; 04-08-2015, 01:12.

Comment

• DobeRRman wiesz, przechodząc z profilu 55 na 45 ciężko żeby było bardziej miękko.

Michalos, zimówki też mam Uni ale z tego co jeździłem to polecam jeszcze Continentale (wiadomo premium) a odradzam znowu Fuldę (powyżej zera na tych oponach się ślizgałem w niebezpieczny sposób).

Comment

• A te nowe Micheliny Cross Climate próbował ktoś już ?

Comment

• Witam, szukam nowych kapci do 2.2 i-CDTI, przeleciałem cały wątek i zdecydowałem się już na Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 225/45 R17 91 Y FP i już nawet znalazłem w przyzwoitej cenie..., kiedy natknąłem się na Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 225/45 R17 91 Y FP, czyli jak się domyślam trzecią generację tych opon.

W parametrach różnicy niby prawie brak, ale nie znalazłem żadnych opinii na ich temat, a wiadomo, że nie zawsze wszystko co nowe to dobre.
                      Ktoś ma, jeździł, lepsze, gorsze, takie same jak poprzednia wersja?
                      Z góry dzięki.

PS 91 Y będą okej czy przeginam ?

Comment

• Asymmetric 3 dopiero co weszła do sprzedaży także nie spodziewaj się że ktokolwiek na niej jeździł - no chyba że jest wśród nas jakiś dziennikarz motoryzacyjny od testowania opon ;-)

Comment

• 91Y to są jak najbardziej zalecane przez Honde opony do tego auta i słuszny wybór. Ja bym brał A2 do czasu pojawienia się jakiś opinii użytkowników - będą znacznie tańsze i jest to bardzo udana opona, a z nowymi różnie bywa. Do dzisiaj mam lepszą opinię o Conti SportContact 3 niż o dużo mniej precyzyjnej 5, ale już 6 które mam obecnie na aucie są naprawdę niezłe.
                          ............................C I V I C
                          .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                          . .
                          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Alix czyli dotz hanzo + goodyear eagle f1 assymetric 2 225/45/r17 91y i bedzie dobrze ?

Comment

• Alix & Kefirek - dzięki za odpowiedzi. Kapcie zamierzam kupić w marcu. Może do tego czasu ktoś się wypowie, a jak nie, to może ja się podzielę opinią (chyba, że stanie ostatecznie na A2).

Dodam jeszcze odnośnie cen - A3 znalazłem w necie praktycznie tej samej cenie co A2... zobaczymy za 3 - 4 tyg.
                              Pozdr.

Comment

• Z uwagi na to, że jestem użytkownikiem forum od niedawna, a swoje UFO 1.8 mam od kilku dni, proszę o pomoc w doborze opon letnich. Aktualnie opony i felgi są seryjne i strasznie hałasują. Data produkcji obecnie założonej opony to 2007 rok. Priorytetem przy doborze opon jest cisza i komfort podróżowania. Auto kupiłem do codziennego użytku jako pierwsze w rodzinie, a nie do szaleńczej jazdy.
                                Za wszystkie propozycje wielkie dzięki.

Comment

Working...
                                X