Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Letnie opony 17'' do VIIIgen

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Letnie opony 17'' do VIIIgen

Witam , jakie opony polecacie na lato , mam obecnie Michelin Primacy 225/45/17 pozostalo jeszcze w nich 5,5 mm bieznika ale okropnie halasuja i zastanawiam sie nad wymiana na cos lepszego. Mysle o Continental Sport Contact 3, Bridgestone Potenza A50 , i Dunlop Sport Maxx TT - w tym samym rozmiarze tj 225/45/17. Ma ktos z Was doswiadczenie z powyzszymi oponami lub tez jakimis innymi dobrze sprawujacymi sie w Civicu VIII gen ?
    Pozdruffka 4 All.
    Last edited by Alix; 12-04-2014, 12:34.

Ja miałem w poprzednim aucie Dunlop Sport Maxx i nie narzekałem. Trakcja znakomita a głośność ?? Na pewno lepsza niż te oryginalne michelinki

Comment

Pirelli P zero Rosso firmowe michellinki nie mogą sie z nimi równać. tylko uwaga szybciej się scierają niż michellinki i np fuldy czy bridgestony, za to przyczepność rewelacyjna.

Comment

Mi w serwisie hondy polecili właśnie Michelin Primacy HP 225/45R17 gdyż są to opony asymetryczne i przy zawieszeniu wielowahaczowym spawują się najlepiej -ponoć ! wcześniej miałem opony kierunkowe Toyo Proxes T1R i kaszana wytrzymały z 30 tys. i wyząbkowały - strasznie hałasowały, auto mi ściągało- Teraz mam dylemat jakie oponki do UFO 2,2 diesel ?? może ktoś doradzi ?

Dodam że kuszą mnie Pirelli P7 Cinturato są w dobrej cenie i świetne recenzje - może ktoś coś więcej o nich wie ?
        Last edited by rambo7; 13-10-2011, 14:18. Powód: po sobie, stosuj Edit.

Comment

Falken ze-912 jedyny rozsadny wybor , japonskie opony z gornej polki , montowane swojego czsu na pierwszy montarz do porsche , cenowo tez nie nie ma tragedji

Comment

Witam, juz zakupilem nowe opony tym razem udalo sie kupic na allegro Bridgestone Potenza RE050 II Run on Flat napotkalem co prawda na maly problemik z zalozeniem poniewaz okazalo sie ze nie kazdy zaklad wulkanizacyjny posiada sprzet do opon RUN ON FLAT. Ale udalo sie znalezc jeden gdzie to robia i teraz czekam tylko na wyzsze temperatury zeby sprawdzic jak sie spisuja.
            Pozdruffka 4 All.

Comment

A co myślicie o Yokohama AVS Decibel?? Ponoć rewelacyjnie cicha. Mam dylemat miedzy tym modelem a RE050.
              h16v
              Civic i-CTDi
              średnie spalanie

Comment

Yokohama Advan V103 Sport tylko i wyłącznie ! OPONA Z NAJWYŻSZEJ PÓŁKI, osobiście z nich kożytam i żaden dunlop ani Conti nie daje takiego wyczucia samochodu.

Comment

Chyba większość markowych opon będzie lepsza niż seryjne Miszajsliny Do normalnej jazdy chyba bym wybrał Goodyear F1 albo Dunlopy Sporty i ContiSportContact 3 albo 5 też dają radę (te ostatnie są ponoć bardzo ciche i komfortowe przy nadal fajnym prowadzeniu). Do poważniejszej zabawy w jazdę albo wyżej wymienione Yokohamy albo Toyo R1R (w przeciwieństwie do T1R które rzeczywiście są pomyłką), ale to: 1. nie dziwimy się że po 20 tys. są do wyrzucenia (po dobrej zabawie i po 5 tys. ...) 2. naszym priorytetem nie jest cisza i komfort 3. nie dziwimy się że sprzęgło, a szczególnie dwumasówka w dieslu padnie szybciej. Coś za coś
                  Last edited by Alix; 24-02-2017, 18:49.
                  ............................C I V I C
                  .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                  . .
                  Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Chcę kupić opony letnie i tu zaczyna się problem z doborem opon jakiej firmy no i asymetryczne czy kierunkowe,może ktoś mi doradzi co wybrać?
                    Honda Civic UFO 1.8.
                    1.Barum Bravuris 2 225/45R17 91W
                    2.Vredestein Ultrac Sessanta 225/45R17 94Y
                    3.Bridgestone Potenza RE050A 225/45R17 91W
                    4.lToyo Proxes T1R 225/45R17 94Y
                    Lub mile widzane inne propozycje opon na których jeżdzicie i są bardzo dobre.

Pozdr.Mirek z Elbląga

Comment

Jakiś miesiąc temu zakupiłem opony firestona.
                      Opony.pl - sklep z kompletnym asortymentem opon oraz doskonałą obsługa Klienta. Sprawdź teraz naszą ofertę specjalną na opony zimowe i letnie! »

Comment

A co sądzicie o tych oponach Falken ZIEX ZE912 225/45R17 94W

Comment

Firestone to obecnie budżetowa marka Bridgestone (oryginalnie była to amerykańska firma), produkująca głównie masówki pod kątem amerykańskiego rynku - a jak wiadomo tam wymagania co do opon są duuużo niższe niż europejskie, a na pierwszy montaż idzie kapeć jakiego u nas Dacia by się powstydziła. Miałem przez chwilę po poprzednim właścicielu takie na poprzedniej Hondzie i mimo że były prawie nowe w deszczu szło się zabić - więc nie polecam. Oczywiście, modele są pewnie nowsze i lepsze, ale to co o marce powyżej napisałem jest aktualne więc...

Co do Falkenów, to podobnie jak Toyo czy Yokohama - IMO robią świetne semislicki na tor i do weekendowej zabawki (w moim funcarze mam R1R i są boskie); ale codzienne / podstawowe modele opon typu T1R czy ZE912 to przeciętniaki i w dodatku krótko żyją. Oczywiście można jeździć na topowych Falkenach / Toyo / Yokohama na codzień i na suchym asfalcie kontrola jest niesamowita. Ale trochę głośno, bardzo szybko schodzą, mocno obciążają inne podzespoły auta a w gorszych warunkach (koleiny, piach, liście, trawa) bywają wręcz dramatyczne i można się bardzo niemile zaskoczyć...

mirek_58 z tych co wymieniłeś dla mnie tylko Bridgestone Potenza RE050A. No, od biedy te Vredesteiny uchodzą za dobre (nie wiem, nie jechałem) ale tylko jeżeli dałoby się je kupić znacznie taniej niż Bridgestone jako ekonomiczna alternatywa. Bravuris, a szczególnie T1R => zapomnij. Z uwagi na to że akurat dla mnie 8gen to rodzinny dupowóz a do zabawy mam starszą Hondę - moje następne opony to Continentale SportContacty 3 lub 5 i to 205/50/R17 (ten cienki moment obrotowy R18, ech). Z mojego skromnego doświadczenia osiągi (nie bez powodu aktualnie montowane seryjnie w autach Porsche - od Boxtera do Panamery) i kierowalność auta prawie jak w Bridgestone RE050A ale duuużo bardziej komfortowe.
                          Last edited by Alix; 06-08-2012, 14:40.
                          ............................C I V I C
                          .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                          . .
                          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Co prawda wątek dotyczy 17", ale nie będę powielać tematu.
                            Mam zamiar kupić wkrótce opony 18" na lato.
                            Na razie posegregowałem je tak, że te bardziej faworyzowane przeze mnie w tej chwili są wyżej. Oferty szukałem na Allegro (linki w tle), a ceny podałem łącznie z przesyłką.
                            Ma ktoś jakieś cenne sugestie?
                            - GOODYEAR Eagle F1 Asymetric 2 1863zł
                            - VREDESTEIN VORTI 1900zł
                            - DUNLOP SPORT MAXX RT 2000zł
                            - MICHELIN PILOT SPORT 3 2010zł
                            - CONTINENTAL SportContact 5 2112zł
                            Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Kupiłbym DUNLOP SPORT MAXX RT - moim zdaniem bardzo dobra opona.

Continentale SportContact zawsze miały dobrą "prasę" ale po ostatnich doniesieniach az strach je kupować....no ale moze to tylko psychologiczna blokada.
                              Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Working...
                              X