Wszystko, co na pisał Butler się zgadza w 100%. Fakt ,że dokładki poliftowej kolor jest inny,ale struktura taka sama.Ja to wszystko prysnąłem czarnym matem do plastiku i jest git.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Akwarium, atrapa, grill - mocowanie i akcesoryjne grile w VIIIgen
Collapse
X
-
Chodziło mi o to że przedlift w odróżnieniu od polifta ma nielakierowany plastik w dokładkach i jest delikatnie chropowaty. Lakiernicy niechętnie zajmują tymi elementami bo trzeba je dodatkowo szlifować.Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
Comment
-
Zamieszczone przez Butler Zobacz postaChodziło mi o to że przedlift w odróżnieniu od polifta ma nielakierowany plastik w dokładkach i jest delikatnie chropowaty. Lakiernicy niechętnie zajmują tymi elementami bo trzeba je dodatkowo szlifować.
Szukam dokładek z polifta i prysnę wszystko w kolor auta.
Comment
-
Zamieszczone przez Butler Zobacz postaChodziło mi o to że przedlift w odróżnieniu od polifta ma nielakierowany plastik w dokładkach i jest delikatnie chropowaty. Lakiernicy niechętnie zajmują tymi elementami bo trzeba je dodatkowo szlifować.
Comment
-
Zamieszczone przez lukas0122 Zobacz postaA więc i ja się pochwale
Wymieniłem wczoraj u siebie grill na akcesoryjny i muszę powiedzieć że całkiem łatwo poszło. Nawet w akwarium udał mi się demontaż bez połamania żadnego zatrzasku.
Potwierdzę to co napisał misiek73, bez demontażu zderzaka nie da rady zamontować nowego grilla wpinając wszystkie zatrzaski. U mnie nie było opcji aby zdemontować zderzak więc od razu odpuściłem sobie wpięcie tych dwóch dolnych po bokach zatrzasków, ale za to ścisnąłem je mocno tretetkami które również dobrze trzymają
Pozdrawiam
[ATTACH=CONFIG]20338[/ATTACH]
Comment
-
Panowie ja z innej beczki , nie chcę zakładać tematu osobnego bo będę śmiecił wiec napiszę tutaj . Potrzebuje numery lub jakiś namiar do zakupu zaczepów od grila tych z tyłu są one dwa przykręcane do grila plus do tego są cztery zaczepy które przychodzą do ramy auta czy jak to nazwać pasa . Może ktoś wie o czym piszę i wie jak to znaleźć . Dla jasności ktoś mi się wpasował na parkingu w grill i połamał mi te zaczepy trochę to pokleiłem ale to nie toi teraz szukam .
Comment
-
Grill Type-r UFO
Witam poszukuje grilla do Type-r lub jakiegos speca ktory zespawałby mocowaniaMoj genialny mechanik połamał mi wszystkie i grill wyglada jak ...... !!
Najchetniej z okolic Krakowa
A może ma ktoś do sprzedania w dobrej cenie?
Comment
-
otóż mam taki problem mam grill akwarium , ale nie w tym rzecz przez jakiegoś speca mam praktycznie wszystkie zaczepy po urywane i grill wpada mi do środka , bo te przy lampach też są po urywane czy ktoś by mógł doradzić co zrobić w takiej sytuacji . Czy kupować nowe lampy i grilla czy jest jakieś inne wyjście z tej sytuacji ?
Comment
-
Zamieszczone przez ti247 Zobacz posta@Derry
Jak masz gdzieś te wszystkie zaczepy, to poszukaj jakiegoś gościa, który zajmuje się spawaniem takich plastików.
Comment
-
Skoro wszystko pourywane to wielce prawdopodobne że auta miało jakiegoś (nawet niewielkiego) dzwonka i "naprawione" najmniejszym nakładam kosztów.
Nie ma takich robót przy aucie w których by była możliwość połamania wszystkich zaczepów... Po co to mechanik rozbierał?
Jak zdejmiesz lampy i grill pooglądaj trochę auto, mam nadzieję że w innych miejscach nie będzie prowizorki zrobionej.Last edited by Butler; 01-06-2016, 06:28.Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
Comment
-
Zamieszczone przez Butler Zobacz postaJeśli chodzi o kształt to niezależnie czy to przedlift czy polift pasują do siebie.
Ale... 5D pasuje tylko do 5D, 3D pasuje tylko to 3D. Można modzić i próbować założyć ładniejsze z 3D do 5D ale trochę z tym dodatkowej roboty, szczegóły patrz w temacie mojego auta.
Montując poliftowe dokładki do przedlifta jeszcze jest kłopot z innym odcieniem i strukturą samego plastiku. Ale kształtem pasują.
https://allegro.pl/dokladka-zderzaka...23890879.html#
i ta
https://allegro.pl/honda-civic-06-uf...124134071.html
to to samo tylko w jednej brakuje kratki?
Comment
-
Zamieszczone przez zbigi30 Zobacz postaczyli ta
https://allegro.pl/dokladka-zderzaka...23890879.html#
i ta
https://allegro.pl/honda-civic-06-uf...124134071.html
to to samo tylko w jednej brakuje kratki?ew zostaly pomalowane
Comment
Comment