Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Akwarium, atrapa, grill - mocowanie i akcesoryjne grile w VIIIgen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Jeśli chrom na dole to akcesoryjny.
    Last edited by lukas0122; 08-03-2015, 21:47.

Comment

Zamontowałem siatkową atrapę ,która zdecydowanie bardziej mi się podoba od akwarium.Potwierdzam to ,co pisali koledzy wcześniej,ciężko jest wyjąć i włożyć grill nie urywając dolnych zaczepów,bez demontażu zderzaka.Mi się nie udało.Dwa dolne w akwarium urwane. W siatkowym grillu też są pourywane.Moim zdaniem w niczym to nie przeszkadza.Środkowy zaczep dobrze trzyma się zderzaka

Załączone pliki
      Last edited by grzes41gt; 14-03-2015, 12:02. Powód: Wyeksponowanie zdjęcia

Comment

O niebo lepiej wygląda
        Moja es-ka http://www.civicforum.pl/showthread....ivic-ES7-D16V1 AVE T27 http://www.civicforum.pl/showthread....561#post372561

Comment

Taka mordka mi się podoba Znacznie lepiej niż to "akwarium"
          Moja ko-Hanka http://www.civicforum.pl/showthread....ck-Mój-TYPE-R

Szerszeń by grzes41gt https://www.civicforum.pl/showthread...�-by-grzes41gt
          sigpic

Comment

Poszukuję jeszcze dolnej dokładki zderzaka od polifta ,która jest bardziej agresywna i ledy lepiej będą w niej wyglądać. Z postów Kolegów wnioskuję ,że pasuje bez problemu.

Comment

"misiek73" a grill w prawym i lewym dolnym rogu nie wciska się w dół? Czy raczej jest sztywny? Bo wywnioskowałem że tam Ci się połamały te zaczepy.

Comment

Zamieszczone przez lukas0122 Zobacz posta
                "misiek73" a grill w prawym i lewym dolnym rogu nie wciska się w dół? Czy raczej jest sztywny? Bo wywnioskowałem że tam Ci się połamały te zaczepy.
                Zaczepy dolne zewnętrzne w grillu wciska się w stronę chłodnicy , tak jak i górne. Duży dolny zaczep środkowy wciska się w stronę zderzaka.Myślę ,że demontaż powinien się odbywać w kolejności: zderzak ,później grill.Jak chcemy bez zdejmowania zderzaka to górę da się wcisnąć,ale na dole raczej bankowo musimy coś połamać.Albo małe zaczepy na bokach,albo duży na środku.Te na bokach są słabsze więc sam rozumiesz.Wystarczająco trzyma ten środkowy zaczep ,nic nie lata.

Comment

U mnie odpada demontaż zderzaka, więc będe próbował jakoś to zamontować bez dużych szkód.

Comment

Zamieszczone przez lukas0122 Zobacz posta
                    U mnie odpada demontaż zderzaka, więc będe próbował jakoś to zamontować bez dużych szkód.
                    Śmiało ,gdzie drwa rąbią........ Napisz jak wyszło.

Comment

A więc i ja się pochwale
                      Wymieniłem wczoraj u siebie grill na akcesoryjny i muszę powiedzieć że całkiem łatwo poszło. Nawet w akwarium udał mi się demontaż bez połamania żadnego zatrzasku.
                      Potwierdzę to co napisał misiek73, bez demontażu zderzaka nie da rady zamontować nowego grilla wpinając wszystkie zatrzaski. U mnie nie było opcji aby zdemontować zderzak więc od razu odpuściłem sobie wpięcie tych dwóch dolnych po bokach zatrzasków, ale za to ścisnąłem je mocno tretetkami które również dobrze trzymają
                      Pozdrawiam
                      honda grill.jpg
                      Last edited by lukas0122; 03-04-2015, 10:29.

Comment

Od razu lepiej wygląda,to akwarium jest za bardzo rzucające się w oczy,a z taką buźką ufo wygląda poważniej i agresywniej.Gratulacje za" nie połamanie" akwarium. P.S. Ja do swojej Hondziny wsadziłem dolną dokładkę zderzaka od polifta .Jeszcze lepszy efekt.
                        Last edited by misiek73; 03-04-2015, 00:32.

Comment

Może wstawiłbyś foto i pokazał jak to wygląda? Bo nie wiem dokładnie jak ta dokładka wygląda od polifta

Comment

Dokładka od polifta różni się tym,że ma wyjmowaną kratkę , oraz jest "ostrzej" wyprofilowana .U Ciebie jest przed lift.Nie mam zdjęć jak to wygląda u mnie ale wygląda tak :
                            Załączone pliki

Comment

Zamieszczone przez misiek73 Zobacz posta
                              Dokładka od polifta różni się tym,że ma wyjmowaną kratkę , oraz jest "ostrzej" wyprofilowana .U Ciebie jest przed lift.Nie mam zdjęć jak to wygląda u mnie ale wygląda tak :
                              Pasuje ona do przednich listew nadkoli z przed lifta ? Czy listwy też są inaczej profilowane ?

Comment

Jeśli chodzi o kształt to niezależnie czy to przedlift czy polift pasują do siebie.
                                Ale... 5D pasuje tylko do 5D, 3D pasuje tylko to 3D. Można modzić i próbować założyć ładniejsze z 3D do 5D ale trochę z tym dodatkowej roboty, szczegóły patrz w temacie mojego auta.
                                Montując poliftowe dokładki do przedlifta jeszcze jest kłopot z innym odcieniem i strukturą samego plastiku. Ale kształtem pasują.
                                Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Working...
                                X