Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Akwarium, atrapa, grill - mocowanie i akcesoryjne grile w VIIIgen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Wczoraj i Ja postanowiłem wymienić akwarium na normalny grill
    Wymiana zajęła mi około godziny. Głównie postępowałem wg instrukcji TRAFO (dobrze, że przygotowałem sobie haczyk do odpięcia dolnych spinek), ale przydał się również link od memphis, gdyż bez lekkiego opuszczenia zderzaka nie wiem jak mógłbym zamontować nowy grill.
    Całość wygląda elegancko Nowy grill kupiony w ASO Hondy za 589 zł (akwarium jak by co jest na sprzedaż ).
    Poniżej efekt

Comment

Co jak co ale jednak ten grill robi robote, slicznie sie prezentuje
      Civic UFO ---->>>> http://www.civicforum.pl/showthread....zo-Waverider-D

Comment

Gdzie kupić taką atrapę z czarną, nie srebrną listwą w tej cenie?

Comment

Listwę można zdjąć bez problemu i pomalować na czarno. Ja osobiście mam ją oklejoną carbonem

Comment

Trza szukac na necie, ja akurat mam ta ciemna na zbyciu ale niestety ukruszona na rogu ( w sensie listwe)
            Civic UFO ---->>>> http://www.civicforum.pl/showthread....zo-Waverider-D

Comment

Ta listwa jest chromowana - może takie wrażenie robi czarna kratka i odbijający się kolor zderzaka.

Comment

Dobra, u mnie też już wymieniona
                Robiłem bez demontażu zderzaka. Wyjęcie akwarium, to w sumie pikuś, górne spinki wypina się bez problemu, dolne czymś zakrzywionym, np. imbusem też da się wypiąć. Trochę gorzej z zamontowaniem nowej atrapy. Trochę się namęczyłem zanim zorientowałem się, że zderzak da się wypchnąć do z mocowania do zewnątrz pojazdu, dzięki czemu można wpiąć dolne spinki.

1.jpg

2.jpg

Comment

OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl

OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl

co myślicie o czymś takim? kupował ktoś może takie kopie?

Comment

powinny być ok, nie są to wielkie elementy jak dokładki czy spoiler i pasują o ile zostaną dobrze zmontowane. od siebie mogę dodać że warto skręcić go wkrętami ze zderzakiem by jedno z drugim miało zgodną płaszczyznę.
                    Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

• Akwarium to takie pudełko jest - to wygląda na jakby ściankę (tylko kratka jest) - nie będzie z tym problemu? Tak samo nic się nie stanie jeśli jest prześwit do komory silnika?

Comment

• duuużo aut z tym jeździ - w tym ja od kilku lat. problemów raczej nie widzę, silnik ma nawet lepsze chłodzenie.
                        Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

• Dzięki bardzo za pomoc.

Comment

• A jak to jest z wymianą tego? Akwarium trzyma się na 4 spinkach + 2 śruby. Ten mugenowski ma otwory na śruby ale nie widzę jak tam te spinki wpiąć. Wystarczą śruby czy na zdjęciach po prostu nie widać otworów na spinki?

Comment

• Same śruby. Dlatego ja dodatkowo skręciłem swojego ze zderzakiem.

Comment

• Dzięki raz jeszcze

Comment

Working...
                                X