Ja wlasnie zakupiłem moduł bt z wyjściem na Jacka. Działa bardzo wporzadku na pewno głośniej niz jak leci muzyka z iPoda na maxa odkręconego. Jakoś bardzo wporzadku. Jeden z prostszych na amazonie. Koszt ok 10-15 £
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Emulator zmieniarki CD AUX - XcarLink, Yatour
Collapse
X
-
Ja akurat jedyne czego słucham to silnik,więc mam wersję ck 3100.Dla mnie też było to dużo, więc kupiłem dwa używane zestawy dla siebie i żony,zapłaciłem za nie grosze.Można kupić tanio wersję bez j. polskiego i bezproblemowo wgrać najnowsze polskojęzyczne oprogramowanie,wystarczy komputer ,bluetoth i zaparkować pod oknem.To nie są jakieś półśrodki typu transmiter,tylko dobre urządzenia posiadające swoje końcówki mocy. Montowałem te Parroty u ludzi i mogę z czystym sumieniem polecić.
Jeśli miałbym znowu wydać na to pieniądze,to polował bym bez wątpienia na "trafiejkę" z allegro albo inego serwisu.
Najlepsze jest to że przy sprzedaży auta odpinasz kostki i przypinasz do nowego radia,bo da się do każdego jednego,da się nawet bez radia jeśli tylko są w aucie głośniki.
Wygoda też nie jest bez znaczenia,bo wsiadasz do auta i przekręcasz kluczyk a reszta robi się sama,nawet nie wyjmujesz telefonu,a dadatkowo mają swój system rozpoznawania komend głosowych .
Last edited by m26; 16-06-2016, 11:48.
Comment
-
W zasadzie nie ma żadnej,bo cały montaz to głównia przeciąganie przewodów i podpiecie kostek.
To niebieskie to "serce" urządzenia,resztę widać (mikrofon ,wyświetlacz) na aucie ma być zmontowane tak jak na foto.
To czarne ,to jest wzmacniacz,a od niego odchodza kostki ISO. Wypina się z radia kostki a wpina do niego te od zestawu,to co Ci zostanie,czyli drugie kostki(gniazda) i kości ktore wypiąłeś z radia spinasz razem i to w zasadzie koniec montazu jeśli chodzi o elektrykę.
Trochę inaczej jest jak nie ma w readiu ISO,tylko wynalazki,wtedy kupujemy przejściówki,a w przypadku zakupu nowego zestawu,po prostu zamawia się dedykowany.
Ja jestem zwolennikiem innego podłączaniai wtaki sposób przeważnie to robiłem żeby unikać milionów przejściówek.
Z jednej strony tego czarnego elementu jest kość z ośmioma przewodami głośnikowymi,odcina się ją .Z drugiej strony analogowo wychodzą odpowiedniki tych przewodów,tę kość również się odcina.Potem przecinamy fabryczną wiązkę głośników w aucie i wstawiamy w przecięcie przygotowany moduł.Nie da sie popełnić błędu,bo wszystkie przewody mają kolory odpowiednie dla kanału.Jeśli potrafisz wyjąć radio i potrafisz przeciągnąć przewód wyświetlacza i mikrofonu w miejsce wybrane,to cały montaż moze trwać ze dwadzieścia minut.Do wszystkiego są różne klipsy,przylepce ,statywy itd. żebyś mógł sobie wybrać najodpowiednieszy według ciebie,do zamontowania w wybranym miejscu.
Wszystkie Parroty montuje się podobnie,wszystkie mają wsparcie producenta,do wszystkich są łopatologiczne instrukcje i do wszystkich są moduły zamienne na rynku wtórnym.
Ja swoje kupiłem po 150zł od sztuki w jednej paczce.Trafiłem akurat na dedykowane do BMW.Obcięcie kostek i przylutowanie do nich ISO (akurat zostało mi po montażach) zajęł mi z 15 minut,do tego montaż w autach (moja 6g i Toyota Yaris 1) to jakieś dwie godziny,bo w kompletach nie było nic do montażu wyswielaczy i robiłem sam.
Potem tylko nasza wersja językowa i odjazd.
EDIT:Zamieszczone przez Banzaj Zobacz postaczy można tego używać razem ze zmieniarką?
e067eb7ee6d8400b.jpgLast edited by m26; 16-06-2016, 18:08.
Comment
-
Chyba ze maja juz emulator i wyjście na Jacka kupujesz to - https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00...?ie=UTF8&psc=1
Parujesz z telefonem i sobie słuchasz czego chcesz . Fabryczny BT rownież sie łączy w tym samym czasie z telefonem. Jedynie co to trzeba kliknąć jeden jedyny przycisk na tym urządzeniu zeby je włączyć. Taka budżetowa opcja
Comment
-
Ja polecam zestaw głośnomówiący. Ja akurat instalowałem Bury CC9048 i jestem zadowolony. Cena z montażem ok. 400zł
Plusy:
- muzyka z dowolnego urządzenia bluetooth (a więc można zapuścić spotify, radia online, youtube etc.)
- dodatkowa ładowarka telefonu i port mini jack - ja mam wyprowadzony w podłokietniku
Minusy:
- nie działa sterowanie z kierownicy (dalej obsługuje tylko radio) - zgłaśnia się łatwo z zestawu, ale zmiana utworów niestety telefonem
- bluetooth czasami przerywa, ale głównie na początku łączenia się tel. z zestawem
Comment
-
Ja kupiłem XCarLink i nie jestem zadowolony. Do Bluetooth czy też iPoda trzeba dokupić dodatkowy kabelek. Ok iPod działa po podłączeniu za pomocą kabla pod USB ale mi np wykrywał utwory jako płyty - iPod Nano 6G.
Co do podłączania pamięci po USB - bardzo wolno zmienia piosenki - nagrałem dosłownie trzy kawałki na Pendrive'a, sprawdzałem inne nośniki - różne prędkości odczytu - szału nie było. Osobiście doświadczyłem problemów z wyświetlaczem navi po podłączeniu emulatora zmieniarki oraz z panelu przycisków dla navi/radio przycisk Audio przestał działać niezależnie czy odczytuje muzykę z emulatora czy też włączam najzwyklejsze radio.
Chętnie poznam czyjeś doświadczenia przy podłączaniu emulatora zmieniarki XCarLink.
Dodam jeszcze że standardowy kabelek ma około metra - więc wyprowadzenie możliwe tylko do schowka pod radiem - aby podłączyć coś do podłokietnika to wydatek dodatkowych około 50PLN za przedłużacz USB wraz z mocowaniem - co by kabel brzydko nie wsiał.
Samo rozebranie elementów wnętrza auta jest to dość proste - kupiłem zestaw plastikowych łopatek do rozbierania tapicerki - zupełnie niepotrzebnie. Wkrętak i podłużny plastikowy przyrząd w zupełności wystarczą.
Podsumowując: Emulator około 310 PLN kabelek około 50 PLN - tylko po to żeby posłuchać sobie muzy z telefonu lub z karty? Jak dla mnie nieopłacalne.
Comment
-
Problemy z audio bo masz navi i nie użyłeś Honda Y Cable.Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
Comment
-
Nie ma szans.Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
Comment
-
https://www.youtube.com/watch?v=Ck9W9eBZ1z0
ściągając od góry nad radiem ten plastik maskujący pod nim nie powinno być aż tyle zabudowane i dostałby się wtedy do radia no ale nie bedziesz wiercił takiej dziury na dłoń
Comment
Comment