Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Emulator zmieniarki CD AUX - XcarLink, Yatour

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez MasterD23337 Zobacz posta
    Nie nie będziesz widział. Jedyne co będziesz widział to track01 i track02 itd. Jedyne co możesz zrobić, to ponumerować utwory, aby ustalić kolejność w jakiej mają być odtwarzane. Pozdrawiam
    Moja odpowiedź dotyczyła emulatora.

Comment

Zamieszczone przez irlandczyk007 Zobacz posta
      Tak samo jak nagram na płyte?
      Dokładnie tak. Ze swojej strony zauważyłem też, jakoby Yatour odtwarzał utwory nie w kolejności alfabetycznej, tylko tak, jak po kolei utwory zapisane są na SD.
      Na jedną "płytę" wkleiłem wszystkie albumy jednego wykonawcy. Zawsze leci najpierw pierwsza płyta, potem druga itd.
      Nie miesza utworów pomiędzy płytami.
      sigpic
      UFO, 1.8 Sport
      Chcesz instrukcję serwisową? Mam ją tu

Comment

Nie da się nic zrobić, aby korzystając z emulatora widzieć nazwy piosenek na wyświetlaczu ?
        Bo u mnie nie działa przycisk audio teraz gdy uzywam emulatora

Comment

To działa jako zmieniarka CD, niestety tekstów z tego co wiem nie da sie wyświetlać... teoretycznie jest standard CD Text jako taki, ale nie spotkałem emulatora, który umiał by z tego standardu do wyświetlania tagów MP3 wykorzystać
          ............................C I V I C
          .. generacje . wersje usportowione ..silniki
          . .
          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Witam,
            Mam problem ze zmieniarką Yatour

Posiadam wersje civic VIII z nawigacją.
            Mam zakupiony kabel honda Y
            Wszystko podłączone jak należy działało i nagle po miesiącu zaczęły się dział dziwne rzeczy. Nie wiem czy jest to wina zmieniarki czy elektroniki auta.

Czasami nie widzi zmieniarki teraz już w ogóle nie da się na nią przełączyć, wariuje podgląd radia na wyświetlaczu od navi, nie da się w nim nawigować, ściemnia się ekran jak są włączone światła. Brak dźwięku od nawigacji.

Rozkręciłem znowu pół auta przepiołem wszystko jeszcze raz i znowu taka sytuacja po paru dniach. Teraz wpiąłem tylko nawigacje i znowu wszystko działa tak jak normalnie.

Czy ktoś ma pomysł dlaczego się tak dzieje i jak to naprawić ?
            Czy kabel z navi który łącze do Y cable daje tylko dźwięk ? I czy jeśli podłączyłbym tylko zmieniarkę a zostawił odpięty kabel od nawigacji stracił bym tylko dźwięk z navi (której i tak nie używam) czy miało by to wpływ na zestaw głośnomówiący lub inne rzeczy ?

Czy zakupienie innego modułu np https://allegro.pl/zmieniarka-cyfrow...617915104.html mogło by coś zmienić czy raczej podobne błędy się pojawią ?

Ewentualnie poleca ktoś jakiś transmiter fm... ?

Comment

Transmiter FM to kiepski pomysł... jakość kiepska i nrak sterowania. Ja bym podrążył temat samej zmieniarki jednak...
              ............................C I V I C
              .. generacje . wersje usportowione ..silniki
              . .
              Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Podłączam się do pytania co do kabla odpiętego z navi, czy tylko glos nie bedzie dzialal?
                Po drugie tez mam po zamontowaniu zmieniarki Yatour, ze gdy wlaczam swiatla to sciemnia mi sie nawigacja, ze nic nie widac w ciagu dnia.

Comment

Cześć Wszystkim,
                  Zakupiłem to Chińskie cudo, emulator z wejściem jack: https://allegro.pl/zmieniarka-cyfrow...617915104.html i po podłączeniu nie działa i o tego nie ma dźwięku z innych źródeł (radio i CD). Czy ktoś miał podobny przypadek, co może być przyczyną, że emulator wycina dźwięk z działających źródeł?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź

Comment

Nie jesteś pierwszą osobą której ten konkretnie emulator nie działa w Civicu...
                    Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Witam

Jesli masz mozliwośc to sprawdz tą zmieniarke na radiu poliftowym. Jak ruszy to twoje radio ma odłączone aux. Aby je uaktywnić trzeba połączyć kilka pól lutowniczych na płytce od radia

Comment

Zamieszczone przez Divx00 Zobacz posta
                        Podłączam się do pytania co do kabla odpiętego z navi, czy tylko glos nie bedzie dzialal?
                        Po drugie tez mam po zamontowaniu zmieniarki Yatour, ze gdy wlaczam swiatla to sciemnia mi sie nawigacja, ze nic nie widac w ciagu dnia.
                        Divx00

Znalazłem rozwiązanie problemu. Okazuje się że wejścia w kablu Y są bardzo podatne na nasze drogi przy mocnych dziurach od drgań złącze się luzuje i system zaczyna wariować nie widząc sprzętu wpiętego i zaczynają się dziać dziwne rzeczy. Sprawdź czy po wciśnięciu (MAP+MENU+BACK) Car Unit / Radio itd... jest brak komunikacji z tymi urządzeniami.
                        Ja po wpięciu złączy od navi i od zmieniarki bardzo mocno skleiłem je izolacją by nie miały prawa się ruszać przy dziurach.
                        Na razie wszystko ładnie działa i z tego co czytałem na angielskim forum podobne problemy mieli inni i właśnie tak to rozwiązywali.
                        tutaj cytat z innego forum
                        "luźne styki w podłączeniu kabla "Y" do radia,styki poprawione i brak w.w efektów."

Comment

radio plus USB

Witam
                          Mam nadzieje że nie dubluje tematu.
                          Chciałbym zamontować w mojej Hani wejście USB do radia z tego co wiem wpina się go po przez wejście na zmieniarke i urządzenie z koncowym wtykiem USB.
                          Widziałem filmik na ktorym było takie ustrojstwo montowane, sam jeszcze sie nie zabrałem za to ale poczytalem ze mając Navi jest problem ponieważ do wolnego gniazda ( gniazdo do zmieniarki) wchodzi kabel z głosem z Navi. Czy ktos z czyms takim sie spotkał? Ewentualnie czy jest jakaś przejściówka dzięki ktorej mozna podłaczyc oba urządzenia tj. Kabel USB i wejscie na Navi.

Bede wdzieczny za kazda opinie bo nie chce mi sie rozkrecać pół auta zeby tego nie zrobić w ogóle.

Pozdrawiam

Comment

Pytanie przeniosłem we właściwe miejsce. Potrzebujesz kupić emulator zmieniarki. Xcarlink, Yatour itp.
                            Jeśli masz navi to potrzebujesz tzw. Honda Y Cable. Też go mam u siebie i działa wszystko tak jak należy.

Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Yatour problem

Witam. W mojej hondzie 2008 po kupnie dostrzegłem dziwny kabel w podłokietniku , po krótkim dochodzeniu pasował on do zmieniarki yatour. Zakupiłem taką zmieniarkę lecz problem w tym że nie odtwarza muzyki w radiu. Mam radio z navi. Być może jest to problem z podłączeniem gdy kupiłem samochód już kabel był wiec nie wiem jak kto go podłączał. Jednak zasilanie jest bo podczas podpinania pendrive miga na nim kontrolka , lub np gdy zgasze auto przez 2-3 sec miga czerwona dioda na zmieniarce. Z tego co wyczytałem aby uruchomić urządzenie i puścić muzykę trzeba kliknąć w guzik raz lub dwa cd/aux jednak u mnie nic się nie dzieje a mam jak przykazało utworzony jeden folder CD01 i kilkoma piosenkami. Może ktoś z was miał podobny problem ?

Comment

Ja miałem to samo. Po wielu próbach, zmianach kart, pendriv'ow, a nawet kupnie innego kabla nie poszło. Zmieniarka znajdowała foldery, bo wyświetlało na ekranie folder, ale nic nie grało. Się wkurzyłem i wywaliłem to w diabły, bo tylko nerwy mi psuło.

Comment

Working...
                                X