U mnie jest taki bajer na karty sd lub pendrive w podlokietniku i kabel jest puszczony przez zaslepke do naciagania linki ręcznego w tym właśnie podłokietniku. Po prostu zaślepka jest wyciągnięta. Przez dziurę przechodzi dość dużą wtyczką od tego cuda.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Emulator zmieniarki CD AUX - XcarLink, Yatour
Collapse
X
-
Zamieszczone przez pablo85 Zobacz postaU mnie jest taki bajer na karty sd lub pendrive w podlokietniku i kabel jest puszczony przez zaslepke do naciagania linki ręcznego w tym właśnie podłokietniku. Po prostu zaślepka jest wyciągnięta. Przez dziurę przechodzi dość dużą wtyczką od tego cuda.
Takie 2gie spostrzezenie w acordzie pokazywalo cd 10 cd 11 itd a tu chyba 9 potem znowu 0 1 itdLast edited by yonasz; 14-05-2016, 20:33.
Comment
-
Jak by się komuś nudzilo i z czystej ambicji chciałby pogrzebać w schematach i "pinologii",to jest takie proste rozwiązanie na emulowanie zmieniarki ,które działa znakomicie i nie kosztuje.Niestety nie mam rozpiski na Hondy,a tą ktorą mam jest od Suzuki.Trzeba by pogrzebać w papierach i określić co i gdzie jest we wtyczkach.
7372d1241394601-head-unit-aux-input-information-index.php.jpeg
Comment
-
Odłączyłem yatour'a bo z podłączonym wyskakuje mi co jakis czas check engine (bez odpalania silnika) Jak odłączę to problem nie występuje. Czy ktoś mi może powiedziec co może być przyczyną (odłączam tylko urządzenie bo nie chce mi się rozkręcać ponownie wszystkiego)? Ten emulator działał bez problemów w accord 7 2003r.
Comment
-
Do instalacji emulatora nie potrzeba aż takiego dobrego fachowca - montaż jest trochę czasochłonny przez rozbieranie plastików, ale raczej nietrudny jak się wie co robić.
Może któryś z forumowiczów by Ci pomógł? Godzinka roboty spokojnie wystarcza.
Ja już dwa razy montowałem przy okazji zakładania short shiftera + u siebie.Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
Comment
-
Witam ponownie, dziękuję za odzew, zatem, nawiązując do tematu mojego, kto byłby w stanie mi pomóc i wykonać coś takiego w mojej Hondzie ? Rzecz jasna nie skończy się na zwykłym DZIĘKUJĘ tylko kwestia finansowa (rozsądnie pojmowana) także wchodzi w rachubę. Tak jak napisałem pierwotnie, sam tego nie zrobię, więc liczę się z kosztami. Pozdrawiam i czekam na odzew.
Comment
-
Nie jest trudno... Wspomóż się info od TRAFO
https://civic.one.pl/odnosniki/demontaze/radio.htmFront IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
Comment
-
Za szybko się poddajesz. To wcale nic trudnego. Ten filmik też Ci pomoże https://www.youtube.com/watch?v=Ck9W9eBZ1z0
Comment
-
Tak jak dudi998 napisał za szybko się poddajesz, ba zdecydowanie za szybko. Ja osobiście opierałem się na w/w instruktażu "minuta po minucie" na zasadzie play/pause i udało mi się ze skutkiem pozytywnym podłączyć cyfrową zmieniarkę. U siebie używam firmy Nvox i jestem z niej zadowolony! Także więcej wiary we własne siły
Comment
-
Ja używam orginalnego xcarlinka i sam myślałem nad modulem bluetooth do niego, ale wedlug mnie jest on za drogi w stosunku do tego co oferuje (z opinii jakie krążą w necie dźwięk jest nie najlepszej jakości). Taniej można dostać adapter bluetooth z wyjsciem jack, przyciskami do odbioru i wbudowanym micro, ale jeszcze sie w to nie bawiłem u siebie.
Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Właśnie zastanawiam się nad zakupem emulatora, ale że sam w sobie jest odrobinę drogi, a moduł kosztuje drugie tyle to zastanawiam się czy mi się opłaca. Nie mam w zwyczaju używać telefonu w samochodzie, więc ładowanie łącznie 500zł w coś z czego nie będę korzystał mija się z celem.
Comment
Comment