Owszem ASO sugerowało juz wymianę ale robiłem sam ,Kierownik serwisu nie potrafił odpowiedzieć jakiej firmy klocki założą więc zrezygnowałem i powiedziałem że sam zrobię.Tyl był już prawie na finiszu zwłaszcza wewnętrzne klocki
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Klocki i Tarcze wymiana co polecacie do IX 2011-2016
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Genio1212 Zobacz postaIle wytrzymły wam orginalne klocki u mnie do wymiany przód i tył po 45 tyś, tył był nawet bardziej dojechany niż przód trochę to dziwne, wymieniłem dziś na ATE zobczymy jak będzie. Pamietam jak dawno temu w Toyocie orginalne wytrzymały prawie 100tyś pewnie i nawet w tym ekolodzy coś namieszali
Comment
-
A czy jest różnica w klockach jeżeli chodzi o średnice tracz? Bo tutaj głownie temat dotyczy klocków hamulcowych jakie kto kupił, ale nikt nie pisze jaką średnice tarcz ma. Ja mam średnice tarcz 293 mm i niedługo będę prawdopodobnie wymieniał tarcze i klocki tył i przód. Części chce zakupić sam, tylne tarcze i klocki są w jednym rozmiarze ,a z przednimi klockami mam dylemat czy klocki są ze tak powiem w jednym rozmiarze?
Comment
-
Zamieszczone przez luzny41 Zobacz postaKlocki kupujesz według preferencji firmy.
Comment
-
Spytam inaczej, czy do tarcz 280mm i do 293mm (przód) pasują te same klocki?
Comment
-
Czy ktoś wie gdzie można dostać tarcze na przód ATE 293mm? bo w internetach to z ATE to wyskakują mi strony z tylnymi tarczami ATE. Ewentualnie mam zamiar Zimmermany na przód założyć- ktoś może się wypowiedzieć na temat owych/ego tarcz/producenta?
Comment
-
Niestety ATE 293 mm nie są dostępne.
Pozostaje Zimmerman.
Na plus tego producenta, to że będą 100% wykonane w germanii. ATE można trafić z różnych fabryk, jakość wtedy też różna. Podczas rozmowy ze sprzedawcą jednego z dużych sklepów handlujących tarczami itp.
Powiedział że mają mniej reklamacji na zimmermany niż na ....ATE. Poza tym niektóre rozmiary tarcz ATE zamawia właśnie u Zimmermana.
Comment
-
Zamieszczone przez Krokiew Zobacz postaEwentualnie mam zamiar Zimmermany na przód założyć- ktoś może się wypowiedzieć na temat owych/ego tarcz/producenta?
Comment
-
Jako ze mam juz 80 tys nalatane od nowosci,(jest rekord? czy ktos da wiecej?-"da sie to jakos oficjalnie potwierdzic , bym mogl sie bardziiej chelpic ?" ze zacytuje krola Juliana-zart ., od nowosci ,pomalurozgladam sie za klockami ....i z tego co czytam tu ate jednak jest optymalne jesli chodzi o relacje jakosci do ceny.
A zastanawialem sie czy ktos z Was ma jakis zestaw o ktorym powiedzialby ze bije oryginaly......nie tylko cena oczywiscie.
Comment
-
Pozwole sie lekko nie zgodzic...nie gdzie latasz a jak latasz......Mozna i w miescie zrobic 130 tys na pierwszym komplecie....i to bedac jednym z najszybszych. Ale 10 km korki nie biora sie z nieba......bez bicia kto choc raz byl na kursie jazdy , na torze poslizgowym , czy choc ogladal to na youtubie....ale kazdy najlepszy
a potem gaz hamulec, gaz halumec...
Zastanawia mnie wlasnie takie podejscie, zdobywasz cos, umiesz bo zdales, dali Ci a potem zero checi do doskonalenia i nowej nauki. W koncu wszystko ostatecznie robisz dla siebie. 3 dni temu Gorzow -wroclaw 2.15 hamulec uzyty moze z 5 razy, 3 razy w Polkowicach gdzie nie ma s-ki....a przede mna pan w nowiutkim a6...hamowal pod gorke!!! jadac 26ty w korku na zwezeniu siedzac na tylku innemu...az go wyprzedzilem na podwojnej i 10 razy dotknelem hamulca by pokazac swiatlami jak jezdzi- i zrozumial bo zrobil sobie optymalny odstep-choc potem na 2pasach w sekunde pognal w przod....ale auto ma za 400 tys. i powiesz mi ze umie jezdzic? on zapewne tak twierdzi.
Albo zakopianka moja ukochana bo czesto na wegry jade.....do Lubienia srednia predkosc po zakretach 40 km , korki , stanie ,gaz ,hamulec nagle 2 pasy i wszyscy 150....nawet 20 letnimi zlomami.
Albo kobieta i zakret, ba nawet lekki luk...zawsze uzyje hamulca bo ? nikt tego nie wiea obok facet slowem nic nie powie.....
nie zaryzykuje zycia i setki innych przykladow.
Mozna sie obrazac oczywiscie ale prawko nie oznacza kierowcy a 2 nogi i rece czlowieka.....
wg mnie nawet kazde uzycie hamulce na sce czy autobamie poza strefami zjazdu i wlaczania sie do ruchu i naglymi sytuacjami powinno byc karane mandatem.....zauwazcie jeden lekko przychamuje, 4ty juz musi ostro a 6 czy 7my wali w tyl i to z ogromna predkoscia...tylko dlatego ze jakis tam pierwszy uzyl hamulca, czesto zupelnie bez przyczyny...warto sprobowac choc raz zrobic trase z mysla by starac sie go nie uzywac, wiele daje do mysleniaLast edited by mccc25; 18-10-2019, 18:18.
Comment
Comment