Cześć mam zamiar wymienić klocki przód i tył oraz tarcze na przód. O klockach coś poczytałem , natomiast nic nie ma o tarczach. Podzielcie się swoimi doświadczeniami i opiniami .
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Klocki i Tarcze wymiana co polecacie do IX 2011-2016
Collapse
X
-
U mnie wymiana oryginalnych Ate z przodu konieczna była po 65 tyś. z tyłu po 86 tyś. km. Obecnie mam klocki Textar, a przejechane prawie 110 tyś. km.
Znajomy mechanik powiedział, że z przodu starczą jeszcze na ok. 5 tyś. km i będą do wymiany razem z tarczami. Czyli nie ma jak oryginalne, jednak znajomy powiedział, że Ate też już tyle nie wytrzymają, gdyż zmieniła się technologia produkcji, nie można używać azbestu i okładziny cierne są słabszeSzkoda, szkoda...
-
Zamieszczone przez dampel Zobacz postaPrzy około 55tyś wymieniłem i przód i tył na ATE.
Comment
-
Grzechu ja kupowałem tył komplet tarcze i klocki ATE i wszystko było germany. Nie wiem jak przód.
Szukasz profesjonalnego doradztwa oraz dobrych części? Dobrze trafiłeś! Jesteśmy dystrybutorem tarcz i klocków hamulcowych wielu renomowanych producentów.
Ale można zadzwonić i dopytać. Ceny mają bardzo dobre.Last edited by luzny41; 03-04-2018, 12:39.
Comment
-
O taką odpowiedz mi chodziło, dziękować!Ceny mają rzeczywiście super! 154zł przód
, w ASO, dzwoniłem z ciekawości, to na przód powiedzieli 338zł! oryginalne czyli pewnie ATE..
Comment
-
Zamówiłem w https://www.brakeparts.pl/ niecałe 170pln z przesyłką, powinny dziś być, w sobotę założę, mam nadzieje, że będą jak oryginalne, bo cena jest po prostu super.. starych jeszcze zostało ze 2mm do blaszki piszczącej..
Comment
-
Ja jutro zakładam tył komplet do tego czyszczenie zacisków.
Zerknę przy okazji jak przód wygląda.
Ale może też być komplet do wymiany bo nalatane już ponad 115kkm.
Grzechu napisz czy klocki do przodu też made in germany.
Bo z tego co z nimi rozmawiałem przy odbiorze, to ATE ma kilka fabryk i różnie to bywa.Last edited by luzny41; 05-04-2018, 11:58.
Comment
-
Comment
-
Ja teraz założyłem na tył klocki TRW. Przyszły razem z nowymi blaszkami i śrubami do prowadnic. Póki co nic nie piszczy
Comment
Comment