Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Szarpanie i zjeżdżanie na biegu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ja akurat CR-V się w żaden sposób nie zachwyciłem na jeździe testowej, mimo kilku podejść i konfiguracji dwóch ostatnich generacji. Może po prostu wynika to z tego, że nie lubię SUVow - za wysoka pozycja za kierownicą, zbyt duża ociezalosc, też nigdy wizualnie nie podobał mi się ten model ani z zewnątrz, ani wewnątrz (tu nawet mniejsze HR-V bardziej ma jakąś myśl przewodnią w stylizacji). No i najważniejsze - to dla mnie po prostu nie jezdzi fajnie. Jedynymi SUVami (czy tam crossoverami) do tej pory z kilkunastu kierowanych przeze mnie SUVow w jakich mi się w miarę przyjemnie (jak w normalnym - a nie na szczudlach aucie) jeździło to Mazda CX-3 i BMW X3. Nawet zwykły Civic 1.8 przy CR-V to dla mnie super jeżdżące auto, dowolne auto klasy D (choćby Mondeo czy Passat) w podobnej cenie bym kupił na dalsze trasy - będzie cichsze, równie wygodne, mniej palące i o niebo lepiej się prowadzące Faktem jest, że CR-V jest obszerne. Ale tu też są lepsi jak ktoś potrzebuje - Skoda Superb ma dużo lepszy cennik i dużo większe możliwości przewozu (kombi ma 660 litrow do rolety w bagazniku ) i ilości miejsca w środku i... IMO lepiej się prowadzi (chociaż jechałem poprzednią generacją). Za 100tys. startuja okolo 200 konne dwulitrowe wersje (TDI, TSI), które przy 200kg lżejszej wadze robią "wiatrak" z CR-V w podobnej cenie. Już nie mówiąc o wyglądzie czy prestiżu...

Ale o gustach się nie dyskutuje, bo dzięki temu, że widać wiele osób odbiera CR-V tak jak Wy Honda jeszcze jakkolwiek w EU stoi, bo ten model to jej podstawa zarobku tu (sprzedają go trochę mniej niż Civica ale lepiej na nim zarabiają)...
    Last edited by Alix; 07-08-2016, 12:32.
    ............................C I V I C
    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
    . .
    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Mi się to auto bardzo podoba, akurat wyższa pozycja za kierownicą to plus, do civica żeby wsiąść muszę się poskładać, i do tego nie widzę co mam przed dziobem, a w CR-V nie mam takich problemów. Wygoda podróżowania w porównaniu do civic o klasę wyżej. Nie szaleje zbytnio za kierownicą wiec nie potrzebuję jakiegoś super sportowego samochodu. Co do skody i bmw to mnie jakoś nie przekonują niemieckie samochody wszystkie na jedno kopyto robione, ale jak wspomniał kolega przed chwilą o gustach nie dyskutuje się. Trochę odbiegliśmy od tematu tego wątku a mianowicie od szarpania i zjeżdżania na biegu, tak więc dodam że CR-V którymi jeździłem na jazdach testowych nie szarpały po puszczeniu pedału gazu a to dla mnie duży plus

Comment

• Zamieszczone przez marynarz1985 Zobacz posta
        Co do skody i bmw to mnie jakoś nie przekonują niemieckie samochody wszystkie na jedno kopyto robione
        A CR-V nie jest na jedno kopyto...? Wygląda jak każdy inny SUV dla mnie, nie ma żadnego wyróżniającego się motywu stylistycznego. Z tego segmentu z resztą tylko o Mazda CX-5 bym powiedział, że nie jest na jedno kopyto...

Zamieszczone przez marynarz1985 Zobacz posta
        Trochę odbiegliśmy od tematu tego wątku a mianowicie od szarpania i zjeżdżania na biegu, tak więc dodam że CR-V którymi jeździłem na jazdach testowych nie szarpały po puszczeniu pedału gazu a to dla mnie duży plus
        Fakt, zrobiło się niezłe OT. Z drugiej strony, ja w sumie jeździłem 11stoma Civicami 8 i 9 gen (testowe, zastępcze, swoje, znajomych; w 8gen niektórzy stwierdzali podobny problem) i po tym też mógłbym stwierdzić, że problemu nie ma, a tu jednak jak piszecie że jest. Może najpierw warto looknąć na jakieś forum CR-V czy aby na pewno problem nie istnieje? Chociaż przy takiej budzie i miękkim zawiasie dużo idzie "w masę" i szarpanie trudniej wyczuć, nawet jak w niektórych sztukach jest jakiś fail z układem przeniesienia napędu
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Przegladalem 2 fora CR-V i nikt nie zglaszal czegos podobnego

Comment

• No i niech tak będzie i w Twojej sztuce, życzę Ci szerokości i zadowolenia z autka A mam nadzieję, że i w Civicach ktoś w końcu (pewnie nie ASO) znajdzie przyczynę i rozwiązanie szarpiącego Nas problemu
            . .

Comment

• Niestety szczerzę wątpię. Łatwiej zrobić z klienta dziwaka niż zainteresować się problemem.

Comment

• Smutne, ale prawdziwe. Ale może jakiś mechanik jeżdżący Civikiem coś wykombinuje... byle się podzielił z Nami, od tego jest Forum w koncu...
                . .

Comment

Working...
                X