Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

opinie użytkowników o zastosowanych olejach w Civic IX

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Mogłoby się wydawać, że właściciel samochodu nie musi mieć pojęcia o tym, jaki olej smaruje silnik jego auta. Przecież znakomita większość z nas i tak zleca wymianę oleju mechanikom, a oni powinni wiedzieć, co do silnika nalać i jak często olej wymieniać.

Ciekawy artykuł, zebrane w jednym miejscu wiadomości odnośnie olejów.
    Jeżeli będzie lepszy watek to proszę przenieść.

Comment

• ... mam wrażenie że ktoś z redaktorów czytał nasze forum .
      Kierownik Działu Diesla

Comment

• I zebrał to wszystko w jednym miejscu
        A nas jest tego setki postów. Ktoś nowy zanim to przeczyta, to mijają wieki.
        Nie wszyscy czytają też fora.
        Ja w pracy paru kolegów już uświadomiłem w tematyce olejowej.

Comment

• Pół roku temu przerobiłem Hondę na gaz i jestem w trakcie wyboru oleju do wymiany. Czy LIQUI MOLY SYNTHOIL HIGH TECH 5W-40 będzie ok pod gaz? Cena 150zł/4L trochę odstrasza, warto w niego zainwestować, czy kupić coś tańszego?

Comment

• Ja używam tego oleju, gazu nie mam ale złego słowa nie powiem na jego temat Spalanie troszkę mi podskoczyło i to chyba jedyny minus

>>> Mój Tourer <<<

Comment

• Zamieszczone przez tgrzebien Zobacz posta
              Pół roku temu przerobiłem Hondę na gaz i jestem w trakcie wyboru oleju do wymiany. Czy LIQUI MOLY SYNTHOIL HIGH TECH 5W-40 będzie ok pod gaz? Cena 150zł/4L trochę odstrasza, warto w niego zainwestować, czy kupić coś tańszego?
              Nie patrz na cenę oleju, bo nie lejesz go co tydzień. Zastanów się czy dla Ciebie te kilkadziesiąt złotych w skali roku (przy jednej wymianie) jest istotne, czy ważniejsza jest jak najlepsza praca silnika. Tym bardziej, że warunki pracy na LPG są inne niż na Pb. Ja leję https://olejefuchs.pl/fuchs-titan-ra...5w30-5ltr.html i jestem zadowolony. Niedawno stuknęło mi 40k na gazie i nic się nie dzieje. Oleju też nie bierze. Ten olej jest trochę droższy, ale jest go w bańce 5 litrów, więc co 4-ty raza mam olej "gratis" i dokupuję tylko filtr.

Comment

• LM to bardzo dobry olej, też go miałem. A cena normalna jak na "bardzo dobry olej". Tylko kupuj z tzw pewnego źródła.

Comment

• https://allegro.pl/oferta/liqui-moly...194-7795239995 widzę że sprawdzony sprzedawca. Nie ma praktycznie negatywów (chyba jeden). Powinno być ok

Comment

• Ja bym osobiście tam nie kupował. Zero pewności co do pochodzenia produktu.
                    W tym wątku masz co stosujemy i gdzie kupujemy. https://www.civicforum.pl/showthread...-nasz-Civic-IX

Comment

• Zamieszczone przez roar Zobacz posta
                      Ja bym osobiście tam nie kupował. Zero pewności co do pochodzenia produktu.
                      W tym wątku masz co stosujemy i gdzie kupujemy. https://www.civicforum.pl/showthread...-nasz-Civic-IX
                      Słuchaj kolegi, dobrze prawi. Nie twierdzę, że ten z Allegro jest zły, ale sprzedaje dopiero od pół roku. Cena jest niska - nawet Petrostar (którego osobiście nie trawię) i który ma b. tanio - w tym wypadku sprzedaje ten olej za 163 zł. Czasami lepiej dorzucić dychu czy dwie i nie martwić się za rok czy dwa, że bierze.,.

Comment

• Oki, a w takim razie jak sprawdzić czy dany kupiony olej u niego czy kogokolwiek innego jest dobry bądź zły? Skąd wiadomo że Petrostar czy zmienolej mają sprawdzone oleje ?

Comment

• Cóż... Doświadczenie forumowiczów zdobywane od lat. Nie słyszałem jeszcze, żeby ktoś się naciął na Petrostarze, Zmienoleju czy Filtrytotu bądź Kolegaberlin. Nie ma tych śladów z których korzystamy znowu tak wiele. Ale jak chcesz przetestować nowy punkt i ew. za jakiś czas, rok czy dwa dobrej pracy silnika polecić go na forum to tylko powiększy bazę dobrych sprzedawców. Z czego się wszyscy ucieszą.

Comment

• Zamów w jakimś stacjonarnym sklepie (najlepiej sieciówka) jeżeli masz coś koło siebie. Tam raczej nie kupisz podróby, duże sklepy zamawiają na Polskę całymi partiami bezpośrednio od producenta, wiec pewność jest bardzo duża, że olej oryginał.
                            Moja łódka Civic..
                            Mój "klekocik" Ceed..
                            New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                            Coś na temat olejów..

Comment

• Zamieszczone przez chromaticall Zobacz posta
                              Nie słyszałem jeszcze, żeby ktoś się naciął na Petrostarze, Zmienoleju czy Filtrytotu bądź Kolegaberlin
                              Ja "naciąłem się" na zmienolej.pl - kupiłem u nich sfałszowany Amsoil, który musiałem zmienić po 1 tys. km

Comment

• A czym się objawiło owo sfałszowanie?
                                Po czym poznałeś?

Comment

Working...
                                X