Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

opinie użytkowników o zastosowanych olejach w Civic IX

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Głośna praca silnika, inny kolor niż w poprzednich opakowaniach tego samego oleju.

Comment

• Miałem to samo od kolegaberlin z motulem... praca zimnego silnika to była porażka. Jeden jedyny raz od nich kupiłem olej...

>>> Mój Tourer <<<

Comment

• Czyli z tego wniosek, że wszędzie można wtopić i kupując olej powinniśmy dawać jednocześnie na mszę, żeby się udało?

Comment

• Jeżeli kupisz olej Lotos, to nie musisz - firma ma na etacie kapelana, który święci olej przed wysłaniem do klientów

Comment

• No i wychodzi jak to jest z tymi "zaufanymi" sprzedawcami. Czasem pewnie sami nie wiedzą, że sprzedają badziewie.

Comment

• Zamieszczone przez tgrzebien Zobacz posta
              No i wychodzi jak to jest z tymi "zaufanymi" sprzedawcami. Czasem pewnie sami nie wiedzą, że sprzedają badziewie.
              To właśnie jest tak, że ten mały sprzedawca, zazwyczaj też chce dobrze zarobić, a więc musi nałożyć marżę do ceny za jaką kupił dany produkt i sprzedać z korzyścią dla siebie.. tak więc jeśli taki mały sprzedawca, ma tylko załóżmy jeden sklep i sprzedaje olej po bardzo niskiej cenie, to już można się zastanowić na czym on zarabia... przecież ten olej również od kogoś kupił.. a nie kupił zapewne bezpośrednio od producenta, bo mu taki biznes się nie opłaca (transport itp..), a więc kupił od jakiegoś pośrednika no i pewnie też szukał niskiej ceny - i tutaj może być pies pogrzebany... duże sklepy, które np. mają po kilka lub kilkanaście sklepów w Polsce nie bawią się w zakupy od pośredników, gdyż kupują w dużych ilościach bezpośrednio od producenta (albo od dużego pośrednika) i dodatkowo dostają od dużej ilości dodatkowy rabat, tak więc w tym drugim przypadku jest duża szansa, że zakupi się oryginalny olej. Jedynie wada jest taka, że duże sklepy potrafią narzucać spore marże... ale np. jak ktoś jest mechanikiem albo ma znajomego mechanika, to może kupić na niego, wtedy są spore zniżki... ja np. mój olej kupiłem po 240zł, gdzie cena detaliczna dla zwykłego klienta wynosiła 280zł
              Moja łódka Civic..
              Mój "klekocik" Ceed..
              New... "Japończyk" e:Hev 2.0
              Coś na temat olejów..

Comment

• Zamieszczone przez bonito Zobacz posta
                Ja "naciąłem się" na zmienolej.pl - kupiłem u nich sfałszowany Amsoil, który musiałem zmienić po 1 tys. km
                Zamieszczone przez Paweł_NO Zobacz posta
                Miałem to samo od kolegaberlin z motulem... praca zimnego silnika to była porażka. Jeden jedyny raz od nich kupiłem olej...
                Już kilka razy pisałem, że zakup w necie to ryzyko ...
                Kupuję albo w ASO, albo w dużych sieciowych hurtowniach.
                Konkretnie, InterCars, Arge, Elit (akurat te 3 mam pod nosem).
                Samo ASO zaopatruje się w IC, więc tym bardziej sam mogę tam kupować.
                Ceny i owszem, wyższe jak w necie, ale jest duża szansa na zakup dobrego produktu.
                Sklepiki typu zmienolej, kupolej czy inne "egzotyczne" omijam z daleka.

EDIT
                To samo dotyczy marek "egzotycznych" typu amsoli, meguin, millers, penrite, czy nawet Yacco.
                Nie ma oficjalnego przedstawicielstwa, nie ma zakupu z mojej strony.
                Last edited by SACZI; 23-05-2019, 16:18.

Comment

• Zamieszczone przez SACZI Zobacz posta
                  To samo dotyczy marek "egzotycznych" typu amsoli, meguin, millers, penrite, czy nawet Yacco.
                  lotos, orlen, specol, revline to też egzotyka......

Comment

• Zamieszczone przez Paweł_NO Zobacz posta
                    Miałem to samo od kolegaberlin z motulem... praca zimnego silnika to była porażka. Jeden jedyny raz od nich kupiłem olej...
                    A ja bym polecił kolegęberlin ale tylko w przypadku niemieckich produktów. Ja kupowałem u nich arala 0w30 A3(bardzo dobry produkt).
                    A właścicielem jest:
                    Allegro Vertriebs-GmbH
                    Oleje silnikowe Castrol, Mobil, Shell, Motul, Total, Elf - olej silnikowy 5w30, 5w40, 10w40, filtry i żarówki samochodowe, najlepsze ceny i opinie na Allegro.

Heerstr. 339

13593 Berlin

(NIEMCY)
                    Infolinia +48 880 180 880 | +49 160 3000 650 | czekamy na telefony pn-pt 8.00-16.00 | zamówenia telefonicznie

Mi się nie chce wierzyć w te wasze podróbki ale być może mieliście pecha.
                    Ja zawsze wysyłkowo a w sieciach typu intercars kupiłem raz(bezpiecznik wysokoprądowy) i więcej nie mam zamiaru przepłacać.

Comment

• Moze ktos zrobi ankiete swieża na jakich olejach kto jezdzi? Wiem ze takowa kiedys byla. Ale moze cos swiezego?

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Comment

• to jest najświeższa ankieta:
                        Na jakich olejach jeździł/jeździ nasz Civic IX.

non stop aktualizowana nie ma potrzeby robić dubla tematu. Sama esencja bez dyskusji. Dyskusja na temat tych olejów jest, tutaj w tym temacie.
                        Kierownik Działu Diesla

Comment

• Czytam i czytam i już sam nie wiem co wybrać... Kupiłem IX w benzynie 1.8 140km . Aktualny przebieg 80k km .

Jeżdzę głównie po Warszawie więc w 80% mówimy o ruchu miejskim/korkach. Dziennie pokonuje dystans około 40km-50km w tą i z powrotem.
                          Jazda dynamiczna, bez zamulania ale z rozsądkiem. Olej przywykłem zmieniać w każdym aucie po 10-12k km.

Brać olej 0W40 ACEA A3/B4 jak często wymieniany Ravenol 0W40 / Mobil-1 FS 0W40 czy coś o innej klasie lepkości na takie warunki (głównie miasto)?
                          Last edited by nonamed; 28-05-2019, 21:40.

Comment

• Przede wszystkim pilnuj wymiany olejów. Masz tzw ciężkie warunki jazdy, więc wymieniasz OK. Ja też tak wymieniam, mimo, że większość lecę obwodnicą i do city staram się nie wjeżdżać. Ale obwodnica pod dom czy pracę nie podjeżdża, wiadomo. Na pewno A3 a czy 0/40 czy 5/40... To w naszym mieście mniej istotne. Wcześniej miałem LM 5/40, teraz mam Motula 0/40. Jeden grzyb. Nie zauważyłem specjalnej różnicy ani w spalaniu ani w pracy silnika. A zimy ostatnio tak śródziemnomorskie, że tego łatwiejszego rozruchu na mrozie też nie odczujesz. Więc kieruj się... hm.... kasą I pewnością źródła zakupu.

Comment

• Jak najbardziej te dwa które wymieniłeś są ok.
                              Ale cenowo lepiej wyjdzie 5W40.
                              Marka dowolna, możesz kupić coś z górnej półki.
                              Albo sprawdzony i też dobry shell 5W40.

Comment

• Zamieszczone przez nonamed Zobacz posta
                                sam nie wiem co wybrać
                                moim zdaniem wybrałeś optymalnie, czyli najlepiej. Kwestia marki, nie ma znaczenia, wybierz jeden a kolejna wymiana drugi. Jak nie zauważysz różnicy to zostaniesz przy tańszym, i tyle.
                                Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                                X