Głośna praca silnika, inny kolor niż w poprzednich opakowaniach tego samego oleju.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
opinie użytkowników o zastosowanych olejach w Civic IX
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Miałem to samo od kolegaberlin z motulem... praca zimnego silnika to była porażka. Jeden jedyny raz od nich kupiłem olej...
Comment
-
Zamieszczone przez tgrzebien Zobacz postaNo i wychodzi jak to jest z tymi "zaufanymi" sprzedawcami. Czasem pewnie sami nie wiedzą, że sprzedają badziewie.
Comment
-
Zamieszczone przez bonito Zobacz postaJa "naciąłem się" na zmienolej.pl - kupiłem u nich sfałszowany Amsoil, który musiałem zmienić po 1 tys. kmZamieszczone przez Paweł_NO Zobacz postaMiałem to samo od kolegaberlin z motulem... praca zimnego silnika to była porażka. Jeden jedyny raz od nich kupiłem olej...
Kupuję albo w ASO, albo w dużych sieciowych hurtowniach.
Konkretnie, InterCars, Arge, Elit (akurat te 3 mam pod nosem).
Samo ASO zaopatruje się w IC, więc tym bardziej sam mogę tam kupować.
Ceny i owszem, wyższe jak w necie, ale jest duża szansa na zakup dobrego produktu.
Sklepiki typu zmienolej, kupolej czy inne "egzotyczne" omijam z daleka.
EDIT
To samo dotyczy marek "egzotycznych" typu amsoli, meguin, millers, penrite, czy nawet Yacco.
Nie ma oficjalnego przedstawicielstwa, nie ma zakupu z mojej strony.Last edited by SACZI; 23-05-2019, 16:18.
Comment
-
Zamieszczone przez SACZI Zobacz postaTo samo dotyczy marek "egzotycznych" typu amsoli, meguin, millers, penrite, czy nawet Yacco.
Comment
-
Zamieszczone przez Paweł_NO Zobacz postaMiałem to samo od kolegaberlin z motulem... praca zimnego silnika to była porażka. Jeden jedyny raz od nich kupiłem olej...
A właścicielem jest:
Allegro Vertriebs-GmbH
Oleje silnikowe Castrol, Mobil, Shell, Motul, Total, Elf - olej silnikowy 5w30, 5w40, 10w40, filtry i żarówki samochodowe, najlepsze ceny i opinie na Allegro.
Heerstr. 339
13593 Berlin
(NIEMCY)
Infolinia +48 880 180 880 | +49 160 3000 650 | czekamy na telefony pn-pt 8.00-16.00 | zamówenia telefonicznie
Mi się nie chce wierzyć w te wasze podróbki ale być może mieliście pecha.
Ja zawsze wysyłkowo a w sieciach typu intercars kupiłem raz(bezpiecznik wysokoprądowy) i więcej nie mam zamiaru przepłacać.
Comment
-
to jest najświeższa ankieta:
Na jakich olejach jeździł/jeździ nasz Civic IX.
non stop aktualizowana nie ma potrzeby robić dubla tematu. Sama esencja bez dyskusji. Dyskusja na temat tych olejów jest, tutaj w tym temacie.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Czytam i czytam i już sam nie wiem co wybrać... Kupiłem IX w benzynie 1.8 140km . Aktualny przebieg 80k km .
Jeżdzę głównie po Warszawie więc w 80% mówimy o ruchu miejskim/korkach. Dziennie pokonuje dystans około 40km-50km w tą i z powrotem.
Jazda dynamiczna, bez zamulania ale z rozsądkiem. Olej przywykłem zmieniać w każdym aucie po 10-12k km.
Brać olej 0W40 ACEA A3/B4 jak często wymieniany Ravenol 0W40 / Mobil-1 FS 0W40 czy coś o innej klasie lepkości na takie warunki (głównie miasto)?Last edited by nonamed; 28-05-2019, 21:40.
Comment
-
Przede wszystkim pilnuj wymiany olejów. Masz tzw ciężkie warunki jazdy, więc wymieniasz OK. Ja też tak wymieniam, mimo, że większość lecę obwodnicą i do city staram się nie wjeżdżać. Ale obwodnica pod dom czy pracę nie podjeżdża, wiadomo. Na pewno A3 a czy 0/40 czy 5/40... To w naszym mieście mniej istotne. Wcześniej miałem LM 5/40, teraz mam Motula 0/40. Jeden grzyb. Nie zauważyłem specjalnej różnicy ani w spalaniu ani w pracy silnika. A zimy ostatnio tak śródziemnomorskie, że tego łatwiejszego rozruchu na mrozie też nie odczujesz. Więc kieruj się... hm.... kasąI pewnością źródła zakupu.
Comment
-
Zamieszczone przez nonamed Zobacz postasam nie wiem co wybraćKierownik Działu Diesla
Comment
Comment