Zamieszczone przez rob1_s
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Regulacja luzu zaworowego Civic IX
Collapse
X
-
Byłem na regulacji zaworów w prywatnym warsztacie i oto wyniki:
na trzech cylindrach wszystkie ssące miały 0,20 mm, a wydechowe 0,25 mm. Natomiast na czwartym ssące też miały 0,20 mm, ale wydechowe 0,30 mm.
Ostatnia regulacja ok. 20 tyś. km temu. Wcześnie, gdyż chciałem sprawdzić jak instalacja lpg wpływa na luzy. Nie mam jeszcze porównania, gdyż podczas ostatniej regulacji luzy nie były zanotowane, wiem tylko, że też coś było do niewielkiej regulacji.
Znajomy powiedział, że wystarczy jak kolejną regulację zrobię po 30 tyś.
Myślę, czy fakt zwiększonych luzów na czwartym cylindrze może być jakąś wskazówką podczas przeglądu i regulacji instalacji lpg, na którą się niebawem wybieram.
Comment
-
Hej. Robiłem dzisiaj regulację luzów zaworowych po 20 tys. na LPG. Z 16 zaworów 7 było za ciasnych (3 ssące i 4 wydechowe), uszczelka została stara i obyło się bez uszczelniacza. Korzystając z doświadczenia "arkana" oraz swojego myślę, że sprawdzanie i regulacja co 20 tys. przy LPG jest jak najbardziej wskazana.
Comment
-
Zamieszczone przez rob1_s Zobacz postaZ 16 zaworów 7 było za ciasnych (3 ssące i 4 wydechowe)
Zawory ssące czasem po kilkuset tysiącach nie wymagają regulacji,a jak już to przeważnie w drugą stronę.
Nie ma na to żadnego wpływu rodzaj paliwa,AFR,sposób użytkowania itd.
Zawór dolotowy nigdy się nie przegrzeje i nigdy nie spali,nigdy też trzonek ani przylgnia nie zazna płomienia czy spalin a jedynie czyste powietrze z paliwem i domieszką oliwy z odmy..Last edited by m26; 20-04-2018, 18:17.
Comment
-
Dziś po około 19 tys km na lpg przebieg hondy 68 tys km został wyregulowany luz zaworowy i trochę się zdziwiłem bo mechanik oznajmił mi że tylko jeden z zaworów nie wymagał regulacji najgorsza sytuacja była na 4 cylindrze bardzo mały luz był . Gazownik niby sprawdzał przed założeniem instalacji luzy i nic nie trzeba było regulować... Możliwe że na gazie tak szybko leci luz zaworowy? Mechanik mówił żeby następnym razem regulować po około 40 tys km... Co o tym sądzicie? Instalacja założona i wyregulowana podobno dość dobrze na ten temat zakładałem wątek na forum lpg...
Comment
-
Zamieszczone przez solarlodge Zobacz postaNiektórzy piszą, że regulację należy robić co 100 tys km, a każdy kto robił po 40 tys km to już miał luzy zaworowe. Przypomnę, że w instrukcji jest, że pierwszą regulację robić po 40 tys km.
1.jpg
Comment
-
Zamieszczone przez sebek2006 Zobacz postapo około 19 tys km na lpg (...) na gazie tak szybko leci luz zaworowy? (...) Mechanik mówił żeby następnym razem regulować po około 40 tys
UWAGA gazoloty, ten gazownik ma rację, kto ma "podtlenek gazu" skraca obowiązkowo interwał i sprawdza regulację zaworów co 40 tys km, właściwe i bardzo dobre podejście! Tego w instrukcji nie ma, ale tak stanowi właściwa i tzw. dobra praktyka.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Zamieszczone przez Lukas Zobacz postaChyba mamy inną wersję instrukcji
Comment
-
Solar, ale już w 8 gen było 100 tys, TABELA przeglądów okresowych CIVIC 1,4 - L13A - 1,8 - R18A - warunki NormalneKierownik Działu Diesla
Comment
-
Zamieszczone przez solarlodge Zobacz postaSkąd masz tę instrukcję? Ja w swojej papierowej mam 40 tys km.
Przy LPG jest oczywiście inaczej.
Comment
-
Zamieszczone przez solarlodge Zobacz postaZdjęcie poniżej.
[ATTACH=CONFIG]42293[/ATTACH]
Comment
Comment