Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spalanie w modelu IX- dyskusje na temat ekonomiki jazdy, ekodrajwingu itp.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Witam. Mój pierwszy wypad Hanią w dalszą trasę zakończył się średnim spalaniem 7,8 po przejechaniu 1600km. Trasa urozmaicona, miasto , autostrada, góry. Econ wyłączony, klima prawie cały czas włączona, no i na autostradach trochę było nieprzepisowo

Comment

• Ostatnio jazda w terenie zabudowanym na odcinku ok. 30 km, zaraz po tankowaniu, na tempomacie z ustawioną prędkością 63 km/h, bez trybu ECO - spaliła 4,7 l.
      Honda Civic IX HB 1.8, Ford Focus MK4 ST

Comment

• Witam. Pierwsza dłuższa trasa: 1750km (w tym 200km drogi krajowe + teren zabudowany, reszta autostrada). Jazda przepisowa, głownie na tempomacie, klima cały czas włączona, econ wyłączony. Spalanie wg komputera 6,9l

Comment

• Trasa Gdańsk - Augustów ok 375 km. Średnia prędkość to ok 70 km/h z tym ze sa odcinki ze jade ok 60 km 130 km/h a sa takie ze 50. W każdym razie 6.2 l/100 km uwazam za niezly wynik jak na silnik 1.8. W ten sam dzien ta sama trasa znajomy swoja polroczna Mazda 3 2.0 120 KM spalil 6.1. Ja w 4 osoby on w 2.

Comment

• Witam,

trasa 2500 tyś km Rzeszów - Chorwacja (okolice Trogiru) w obie strony plus jakieś małe wycieczki na miejscu. 4 osoby, auto zapakowane prawie pod dach bez ECON, wiekszość na tempomacie, średnia prędkość 75km/h spalanie 6.8l/100, cały czas klimatyzacja włączona. W drodze powrotnej 4-5h korków na Węgrzech.
            Tourer z silnikiem 1.8, obecnie całkowity przebieg niecałe 11000km.

Comment

• Trasa: Wrocław - Sarbinowo (przez S3) - klimatyzacja w obie strony, prędkości przepisowe, 3 osoby + pełen bagażnik; bez Econ. Średnia 80km/h, spalanie 6,6l/100. Długośc trasy 1 100km, czas jazdy 13 godzin 45 minut (czas pracy silnika 14 godzin). Przebieg 7k, Tourer 1.8.

Comment

• Pierwszy pomiar. Auto na dotarciu.
                Tourer 1.8 2015r, manual
                Średnie liczone przy zalaniu pod korek - 6,5 (komputer pokazywał 7.0)
                Trasa mieszana z przewagą miasta (Wrocław)
                Był: Honda Civic Tourer 2015 FL 1.8
                Jest: Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2023

Comment

• Nowe doświadczenie. ... Autostrada- szybkość 140 -160- 180 na 500 km średnia 8,6. Podoba mi się

Comment

• 3500km - wyjazd wakacyjny,trasa mieszana - 70% autostrady 30% trasy lokalne. Czteroosobowa rodzinka i bagaże, klima na auto, prędkości zazwyczaj od 130km/h w górę średnia z całego wyjazdu 7.1l.

Comment

• Trasa 3966km, pełen przekrój dróg, od miejskich poprzez autostrady (75% trasy) po górzyste serpentyny (1600m n.p.m.), 3 osoby + bagaże - spalanie 6.7l.

Comment

• 1.8 5D manual

Mój rekord na 1000km trasie - 8.4l/100km. Prędkości do 160km/h, przeważnie 130-150km/h. Mierząc czasy przejazdu - średnia prędkość około 110km/h.

Comment

• Czarles? Jaka była średnia prędkość jazdy autostradowej, bo te 6.9 litra nie wygląda mi na jazdę z prędkościami autostradowymi czyli około 140 km/h...

Comment

• To nie były polskie autostrady, więc prędkości 130 km/h i fragmentami 110 km/h (większość czasu tempomat).

Comment

• Ok, czyli normalny wynik . Przez chwilę myślałem, że jesteś cudotwórcą .

Comment

• Na jakiej podstawie twierdzisz że ubywa PB przy jeżdzie na LPG. Bo jeżeli sugerujesz się wskażnikiem paliwa to PB będzie ubywało na wskażniku a nie w zbiorniku.
                                Jaki masz przebieg? Po kilku tyś. spalanie powinno spaść. A LPG może kwestia regulacji instalacji.
                                Last edited by luzny41; 20-02-2016, 22:06.

Comment

Working...
                                X