Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie felgi aluminiowe 16”?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• No ale felgi OEM mają kuliste. Więc możesz ich użyć.

Comment

• Ja też stoję przed dylematem czy zakupić felgi stalowe i kołpaki czy aluminiowe. Wertując ogłoszenia ostatnio natrafiłem na takie:
      https://allegro.pl/606-mg-felgi-16-5...583755998.html
      https://allegro.pl/1027-mb-nowe-felg...tml#tabsAnchor
      https://allegro.pl/037-felgi-16-5x11...201511033.html
      https://allegro.pl/606-mb-nowe-felgi...224145516.html

Trochę taniej niż w ASO, ale nie wiem czy oryginalne. W każdym razie wymiary zgadzają się. Alternatywą pozostaje felga stalowa. W ASO zażyczyli sobie 400zł za sztukę więc w ogóle odpada. Dodatkowo powiedzieli że kołpaków już nie produkują.
      Co myślicie o tych felgach aluminiowych? Czy są ok według was?

Comment

• Identycznym felgą się przyglądałem, tylko pamiętaj, że są to felgi polerowane, które mają mniejsza warstwę ochronną i na zimę za bardzo się nie nadają. Po utracie warstwy ochronnej na polerowanych powierzchniach zacznie utleniać się aluminium.

Comment

• Zamieszczone przez chrisvertex Zobacz posta
          Identycznym felgą się przyglądałem, tylko pamiętaj, że są to felgi polerowane, które mają mniejsza warstwę ochronną i na zimę za bardzo się nie nadają. Po utracie warstwy ochronnej na polerowanych powierzchniach zacznie utleniać się aluminium.
          Z tym to już wiele nie poradzę. W moim obecnym civicu przejeździłem ponad 7 lat na felgach stalowych i było ok. Niestety tym razem Honda chce mnie wypuścić z salonu w środku zimy na oponach letnich, a ceny na swój asortyment daje tak zaporowe że w żaden sposób nie opłaca się niczego dokupić. Zmuszony więc jestem szukać alternatywy. Swoją drogą dość zabawne jest to, że w dniu odbioru auta wyjadę z salonu i pomknę do warsztatu wymienić koła bo za przerzucenie kół gdybym dostarczył koła w dniu odbioru auta liczą sobie 200 zł i jeszcze robią problemy w postaci tekstu, że 3 godziny będę czekał na wymianę. Ale to tak offtopowo.

Może ktoś kupował w tym sklepie felgi i mógłby coś o nich powiedzieć.

Comment

• ORI to to raczej nie jest co nie znaczy złe. W tym wątku już się ten asortyment pojawiał, ale chyba też ktoś kupił i opiniował, musisz pogmerać. Ze znaczka H na tej feldze masz tyle, że nie musisz brać pierścieni (nie wiem jak nakrętki).

Last edited by markow71; 22-10-2015, 12:11.

Comment

• Zamieszczone przez markow71 Zobacz posta
              ORI to to raczej nie jest co nie znaczy złe. W tym wątku już się ten asortyment pojawiał, ale chyba też ktoś kupił i opiniował, musisz pogmerać. Ze znaczka H na tej feldze masz tyle, że nie musisz brać pierścieni (nie wiem jak nakrętki).
              Cóż koledzy piszą że chińskie. Do chińczyków mam awersję. Podejrzałem co masz w swojej Tourerce i przyglądam się tym Ronal R42. Drugi wybór to Dezent. Cóż będę musiał pomyśleć. Przy okazji skorzystam z Mcguarda który oferują w sklepie.

Comment

• Zamieszczone przez onochi Zobacz posta
                Z tym to już wiele nie poradzę. W moim obecnym civicu przejeździłem ponad 7 lat na felgach stalowych i było ok. Niestety tym razem Honda chce mnie wypuścić z salonu w środku zimy na oponach letnich, a ceny na swój asortyment daje tak zaporowe że w żaden sposób nie opłaca się niczego dokupić. Zmuszony więc jestem szukać alternatywy. Swoją drogą dość zabawne jest to, że w dniu odbioru auta wyjadę z salonu i pomknę do warsztatu wymienić koła bo za przerzucenie kół gdybym dostarczył koła w dniu odbioru auta liczą sobie 200 zł i jeszcze robią problemy w postaci tekstu, że 3 godziny będę czekał na wymianę. Ale to tak offtopowo.

Może ktoś kupował w tym sklepie felgi i mógłby coś o nich powiedzieć.
                Chcesz rady? Zmień salon. Ja rozumiem że to nie są instytucje charytatywne ale bez przesady...

Comment

• Nikt nie zwrócił uwagi na takie - wyglądają fajnie (dobre bo polskie?)

Comment

• Zamieszczone przez dudek_t Zobacz posta
                    Chcesz rady? Zmień salon. Ja rozumiem że to nie są instytucje charytatywne ale bez przesady...
                    No niestety zszedł na psy, a miałem o nim dobre zdanie. Sama Honda jako marka też trochę zaczęła oszczędzać. Trzeba było zobaczyć moją minę jak się dowiedziałem, że wersja komfort nie ma alarmu o0. Widziałem to co prawda w specyfikacji, ale pomyślałem że może nie ma jakiś bajerów. Ale nie nie ma alarmu w ogóle . I tylko jeden ubezpieczyciel ubezpieczy takie auto. Nawet nie wiem który, bo zrezygnowałem z tej wersji wyposażenia. Najlepszy jest chwyt marketingowy na wersję S wyposażenia. Otóż nie ma jej w ogóle w sprzedaży w Polsce. A na stronach piszą jak wół że ceny zaczynają się od wersji S. Ona jest chyba nawet bez klimy automatycznej . Dla porównania moja leciwa 4D z 2008 miała wszystko w standardzie w wersji podstawowej. Wersję standard od Executive różniło naprawdę niedużo. I tyle. Płakać nie będę. Auto jest ładne i mi się podoba ale niesmak pozostanie. I tak jak powiedziałeś wybiorę inny salon na przyszłość a u nich po prostu nie kupię wyposażenia i nie zarobią.

Z innej beczki. Czy nakrętki od oryginalnych felg Hondy będą pasowały do Ronal R42 i Dezentów czy raczej trzeba kupić osobny komplet?
                    Last edited by onochi; 22-10-2015, 18:15.

Comment

• Zamieszczone przez rysmac Zobacz posta
                      Nikt nie zwrócił uwagi na takie - wyglądają fajnie (dobre bo polskie?)
                      https://polskihurtopon.pl/p/41123-an...6-et-38-5x1143
                      Ja takie zakupiłem i mi się podobają
                      Zdjęcie na szybko.
                      uploadfromtaptalk1445530523626.jpg

Comment

• Nieźle, chyba też się na nie zdecyduję

Comment

Z innej beczki. Czy nakrętki od oryginalnych felg Hondy będą pasowały do Ronal R42 i Dezentów czy raczej trzeba kupić osobny komplet?
                          Do Dezent'ów przy zakupie otrzymałem inne nakrętki, bo ponoć oryginalnych felg nie pasują.

Comment

Cóż koledzy piszą że chińskie. Do chińczyków mam awersję.
                            Do najtańszych pewnie ale parę osób jeździ na podróbach dobrych wzorów typu Dragwheels czy Japanracing. To też chińszczyzna ale dobre/wystarczajacej jakości, ja użytkuje od trzech lat i jest spoko.

Comment

• Incubus, bardzo ładny zimowy set A tak z ciekawości, kupiłeś je w tym polskimhurcieopon? Jeśli tak to skoro doszły to chyba nie jest z nimi najgorzej - jak Twoje wrażenia? Kolega wcześniej na nich narzekał..

Comment

• Zamieszczone przez Joe Zobacz posta
                                Do najtańszych pewnie ale parę osób jeździ na podróbach dobrych wzorów typu Dragwheels czy Japanracing. To też chińszczyzna ale dobre/wystarczajacej jakości, ja użytkuje od trzech lat i jest spoko.
                                Pełna zgoda. Ja też chętnie bym kupił felgi do których podałem linki gdybym wiedział że wytrzyma kilka lat i mi się nie powygina albo nie rozpadnie. Nie jestem specjalistą i nie rozpoznam która jest dobrej jakości a która nie. Jak mam ryzykować swoje bezpieczeństwo to wolę wybrać inną markową felgę, która spełnia europejskie normy.

Comment

Working...
                                X