Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pióra Wycieraczek lub gumki - gdzie zakupić nowe wycieraczki?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

oryginalne zawsze mają problem ze zbieraniem, w ASO wymieniali mi 3x (w ramach gwarancji) za 4 rzem stwierdzili , że mają one jakąś wadę fabryczną i źle dociskane są do szyby, zaproponowali wymianę na te od civica 8 , zgodziłem się i od tego czasu spokój zbierają super już 8 miesiąc

Comment

Zamieszczone przez adam12 Zobacz posta
      oryginalne zawsze mają problem ze zbieraniem, w ASO wymieniali mi 3x (w ramach gwarancji) za 4 rzem stwierdzili , że mają one jakąś wadę fabryczną i źle dociskane są do szyby, zaproponowali wymianę na te od civica 8 , zgodziłem się i od tego czasu spokój zbierają super już 8 miesiąc
      Bardzo proszę powiedz, w którym ASO wymieniają na gwarancji, w przyszłym tygodniu jadę na "sprawdzenie" (kolejne) prawidłowości działania. Jestem pewna, że będą chcieli mi wmówić, że wszystko jest dobrze, i że inne też tak mają, i że jeżeli będę chciała nowe to mogą mi je sprzedać a nie wymienić na gwarancji, jako że to część eksploatacyjna.

pozdrawiam

Comment

U mnie (egzemplarz z 2012 r.) oryginalne dobrze zbierają tylko jak idą w lewo, ale przy powrocie w prawo, ta od kierowcy maże, czyli zostawia smugi na środku. Czy u Ciebie też był ten problem ? Mam rozumieć, że wymienili same pióra bez ramion ?
        I drugie pytanie: ktoś używa lub używał piór z firmy DENSO i CHAMPION ?
        Last edited by arkan; 10-11-2015, 21:04.

Comment

tak dokładnie taki sam problem był, czyli szły w lewo zbierały dość dobrze ale podczas powrotu rozmazywała szczególnie ta od kierowcy, wracałem wielokrotnie aż stwierdzili że inaczej się nie da , że dużo klientów wraca po kilku dniach z nowymi z tym problemem. Ramion nie ruszali, samo pióro wymienione na model z civic 8.

Comment

tak dokładnie taki sam problem był, czyli szły w lewo zbierały dość dobrze ale podczas powrotu rozmazywała szczególnie ta od kierowcy, wracałem wielokrotnie aż stwierdzili że inaczej się nie da , że dużo klientów wraca po kilku dniach z nowymi z tym problemem. Ramion nie ruszali, samo pióro wymienione na model z civic 8.
            Wymienili tylko jedno pióro od strony kierowcy ? Też na 650 mm ? O ile mi się wydaje, to 8 gen. hatchaback wycieraczki zbierają od środka na boki, czyli inaczej niż w IX gen. Ma to jakieś znaczenie ?

Comment

Właśnie wszedłem na iparts.pl i tam dla VIII gen. hatchaback wycieraczki mają inne długości: aż 700 i 550 mm. Tak więc, tym bardziej się zastanawiam jak jest możliwa taka zamiana.

Comment

Już wiem, że to pióro z VIII gen. było od sedana, w którym ma ono długość też 650 mm.

Byłem dziś w ASO Autokopex w Katowicach i tam o problemie niedokładnego wycierania, czy też rozmazywania wody nie słyszeli. Nikt nigdy nie zgłaszał im takiego problemu, ani w obecnej generacji, ani w poprzedniej. Czy faktycznie nikt z Was nie zgłaszał jeszcze tego w Waszych ASO, poza kilkoma osobami z Torunia (tam ten problem jest znany). Panowie z ASO w Katowicach nie czytają również tego forum, ani też pewnie żadnego innego forum Hondy, przynajmniej tak powiedzieli.
                Pozostaje mi więc na własną rękę spróbować wymiany pióra od kierowcy na to z VIII gen. sedana. Adam12 jest zadowolony, więc może też będę

Comment

Gumki wycieraczek wymienione na oryginalne w salonie,cena 90 zł za dwie działają bardzo dobrze. Zero problemów może miałem szczęście.

Comment

Mam fabryczne wycieraczki juz 30 miesięcy i trzeba by wymienić lewą kierowcy, pytałem w ASO , koszt nowej orginalnej samej gumki pióra to 45 zl , warto chyba wymienić tylko to bo reszta jest ok a całe pióro kosztuje około 100 zł

Comment

czesc, mam taki glupi problem w nowym aucie, mianowicie jak uzywam wycieraczek w trakcie deszczu to jak leca zostawiaja rozmazany obraz, a jak wracaja to jest ok bo scieraja cala wode... jakis pomysl jak rozwiazac problem? chyba nowe wycieraczki nie sa uszkodzone? jeszcze musze sprawdzic od strony pasazera czy jest identycznie

Comment

Zamieszczone przez brumzium Zobacz posta
                        czesc, mam taki glupi problem w nowym aucie, mianowicie jak uzywam wycieraczek w trakcie deszczu to jak leca zostawiaja rozmazany obraz, a jak wracaja to jest ok bo scieraja cala wode... jakis pomysl jak rozwiazac problem? chyba nowe wycieraczki nie sa uszkodzone? jeszcze musze sprawdzic od strony pasazera czy jest identycznie
                        Może się wygłupię, ale co by było gdybyś obrócił pióro?
                        C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

Miałem tak samo, zwracałem na to uwagę ASO niedługo po odbiorze. Mówili, żeby pisać do Hondy Polska...napisałem i mimo, że było to na wakacjach, które mieliśmy super suche i użyłem wycieraczek może ze 2 razy w przeciągu miesiąca to uznali, że jest to zużycie eksploatacyjne, bo podczas odbioru nie zgłosiłem problemu ;]. Rzeczywiście jak ktoś ma czysty, nowy samochód to chce od razu spryskiwać szybę, światła i pół maski, żeby sprawdzić wycieraczki...

Comment

Czy ktoś miał wycieraczki Valeo lub Bosch Aero Twin?

Moja

Comment

Witam
                              Wycieraczki są fatalne, mój samochód ma pół roku, problem zaczął się po 3 miesiącach od odbioru, przy rzadkim użytkowaniu (nie padało). Zostawiają dużo smug (kreski, jedna przy drugiej). Jak odbierałam samochód były tylko dwie kreski (na końcach piór). W ASO powiedzieli, że tak ma być. Teraz nadają się już tylko do wymiany. Poradźcie na jakie zmienić?

Comment

Do drugiego auta zamontowałem OXIMO rok temu za 30 PLN komplet i sprawują się ok, choć już teraz widzę że idealnie nie dolegają przy końcówkach, czasami wydaja też dźwięki. Ale zbierają w porządku. Do Hondy wziąłem jednak OEM za 90PLN gumki i jest ok. Pamiętać też trzeba o w miarę częstym odtłuszczaniu szyby ale i samych gum.

Comment

Working...
                                X