oryginalne zawsze mają problem ze zbieraniem, w ASO wymieniali mi 3x (w ramach gwarancji) za 4 rzem stwierdzili , że mają one jakąś wadę fabryczną i źle dociskane są do szyby, zaproponowali wymianę na te od civica 8 , zgodziłem się i od tego czasu spokój zbierają super już 8 miesiąc
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pióra Wycieraczek lub gumki - gdzie zakupić nowe wycieraczki?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez adam12 Zobacz postaoryginalne zawsze mają problem ze zbieraniem, w ASO wymieniali mi 3x (w ramach gwarancji) za 4 rzem stwierdzili , że mają one jakąś wadę fabryczną i źle dociskane są do szyby, zaproponowali wymianę na te od civica 8 , zgodziłem się i od tego czasu spokój zbierają super już 8 miesiąc
pozdrawiam
Comment
-
Zamieszczone przez adam12 Zobacz postaoryginalne zawsze mają problem ze zbieraniem, w ASO wymieniali mi 3x (w ramach gwarancji) za 4 rzem stwierdzili , że mają one jakąś wadę fabryczną i źle dociskane są do szyby, zaproponowali wymianę na te od civica 8 , zgodziłem się i od tego czasu spokój zbierają super już 8 miesiąc
I drugie pytanie: ktoś używa lub używał piór z firmy DENSO i CHAMPION ?Last edited by arkan; 10-11-2015, 21:04.
Comment
-
tak dokładnie taki sam problem był, czyli szły w lewo zbierały dość dobrze ale podczas powrotu rozmazywała szczególnie ta od kierowcy, wracałem wielokrotnie aż stwierdzili że inaczej się nie da , że dużo klientów wraca po kilku dniach z nowymi z tym problemem. Ramion nie ruszali, samo pióro wymienione na model z civic 8.
Comment
-
Zamieszczone przez adam12 Zobacz postatak dokładnie taki sam problem był, czyli szły w lewo zbierały dość dobrze ale podczas powrotu rozmazywała szczególnie ta od kierowcy, wracałem wielokrotnie aż stwierdzili że inaczej się nie da , że dużo klientów wraca po kilku dniach z nowymi z tym problemem. Ramion nie ruszali, samo pióro wymienione na model z civic 8.
Comment
-
Już wiem, że to pióro z VIII gen. było od sedana, w którym ma ono długość też 650 mm.
Byłem dziś w ASO Autokopex w Katowicach i tam o problemie niedokładnego wycierania, czy też rozmazywania wody nie słyszeli. Nikt nigdy nie zgłaszał im takiego problemu, ani w obecnej generacji, ani w poprzedniej. Czy faktycznie nikt z Was nie zgłaszał jeszcze tego w Waszych ASO, poza kilkoma osobami z Torunia (tam ten problem jest znany). Panowie z ASO w Katowicach nie czytają również tego forum, ani też pewnie żadnego innego forum Hondy, przynajmniej tak powiedzieli.
Pozostaje mi więc na własną rękę spróbować wymiany pióra od kierowcy na to z VIII gen. sedana. Adam12 jest zadowolony, więc może też będę
Comment
-
czesc, mam taki glupi problem w nowym aucie, mianowicie jak uzywam wycieraczek w trakcie deszczu to jak leca zostawiaja rozmazany obraz, a jak wracaja to jest ok bo scieraja cala wode... jakis pomysl jak rozwiazac problem? chyba nowe wycieraczki nie sa uszkodzone? jeszcze musze sprawdzic od strony pasazera czy jest identycznie
Comment
-
Zamieszczone przez brumzium Zobacz postaczesc, mam taki glupi problem w nowym aucie, mianowicie jak uzywam wycieraczek w trakcie deszczu to jak leca zostawiaja rozmazany obraz, a jak wracaja to jest ok bo scieraja cala wode... jakis pomysl jak rozwiazac problem? chyba nowe wycieraczki nie sa uszkodzone? jeszcze musze sprawdzic od strony pasazera czy jest identycznie
Comment
-
Miałem tak samo, zwracałem na to uwagę ASO niedługo po odbiorze. Mówili, żeby pisać do Hondy Polska...napisałem i mimo, że było to na wakacjach, które mieliśmy super suche i użyłem wycieraczek może ze 2 razy w przeciągu miesiąca to uznali, że jest to zużycie eksploatacyjne, bo podczas odbioru nie zgłosiłem problemu ;]. Rzeczywiście jak ktoś ma czysty, nowy samochód to chce od razu spryskiwać szybę, światła i pół maski, żeby sprawdzić wycieraczki...
Comment
-
Witam
Wycieraczki są fatalne, mój samochód ma pół roku, problem zaczął się po 3 miesiącach od odbioru, przy rzadkim użytkowaniu (nie padało). Zostawiają dużo smug (kreski, jedna przy drugiej). Jak odbierałam samochód były tylko dwie kreski (na końcach piór). W ASO powiedzieli, że tak ma być. Teraz nadają się już tylko do wymiany. Poradźcie na jakie zmienić?
Comment
-
Do drugiego auta zamontowałem OXIMO rok temu za 30 PLN komplet i sprawują się ok, choć już teraz widzę że idealnie nie dolegają przy końcówkach, czasami wydaja też dźwięki. Ale zbierają w porządku. Do Hondy wziąłem jednak OEM za 90PLN gumki i jest ok. Pamiętać też trzeba o w miarę częstym odtłuszczaniu szyby ale i samych gum.
Comment
Comment