Zamieszczone przez dudek_t
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pióra Wycieraczek lub gumki - gdzie zakupić nowe wycieraczki?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez handman Zobacz postaskoro szyba jest kiepska to może warto byłoby założyć na przednią szybę folię ochroną. Jest już coś takiego dostępnego w sieci sprzedaży. Nie podam nazwy bo to będzie kryptoreklama.
Comment
-
Zamieszczone przez handman Zobacz postaFolia nazywa sie bodajze clearplex. Tez ma wlasciwosci hydrofobowe i co wazniejsze chroni szybe przed uszkodzeniami, oczywiscie do pewnego stopnia
Comment
-
Zamieszczone przez emvipi Zobacz postaPo latach używania różnych zamienników, do Hanki kupiłem oryginalne gumki. Po roku jest ok, pewnie jeszcze z rok posiedzą. Tańsze miały problemy już po 3 miesiącach, nie opłacają się..Był: Honda Civic Tourer 2015 FL 1.8
Jest: Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2023
Comment
-
Witam
W mojej nowej Hondzie (koniec sierpnia 2015) wycieraczki są o wiele gorsze od tych z poprzedniego. W poprzednich Civicach miałam takie długie szerokie, po prostu inne (zaznaczam, że nie znam się na wycieraczkach i nie potrafię ich dokładnie opisać), w każdej z tamtych poprzednich Hond były jednakowe - inne od obecnych, nigdy nie miałam z nimi problemu, ładnie zbierały. Teraz w nowym samochodzie zostają strużki, w zależności od intensywności deszczu są większe lub mniejsze ale są. Bardzo proszę posiadaczy Civiców z 2015 r. o podzielenie się w tym temacie swoimi spostrzeżeniami. Czy tylko w moim samochodzie tak jest, czy już teraz we wszystkich takie montują? Swoją drogą jest to wkurzające, model polftingowy to przecież powinno być tylko lepiej. Nie wiem co mam robić, czy zgłaszać w ASO, czy się do tego przyzwyczaić? Początkowo myślałam, że może to wina szyby, więc ją porządnie odtłuściłam ale to niewiele pomogło. Z góry dziękuję za Wasze uwagi.
Comment
-
Alkohol izopropropylowy (IPA) do nabycia w sklepie z chemią lub częściami elektronicznymi, porządne odtłuszczenie szyby i gumek wycieraczek.
I żadnych płynów do spryskiwacza "z dodatkiem gliceryny".
Powinno pomóc, bo ori wycieraczki są całkiem dobre.był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
sigpic
http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic
Comment
-
miałem wieczny problem z wycieraczkami od początku czyli ponad rok, wracałem ciągle z reklamacją nowych zakupionych do ASO 3x, wymieniali na kolejne i dalej to samo czyli rozmazywały, zostawiały takie kreski wody (szyba czysta) aż wreszcie powiedzieli mi , że te nowe mają wadę i nic nie poradzą , wielu klientów zgłasza takie problemy, zaproponowali wymiane na te gumy z civic VIII i od tego momentu jest OK, wiec zostały ramiona a wywalili pióra i założyli od 8. Teraz jest wszystko ok.
Comment
-
Zamieszczone przez adam12 Zobacz postarozmazywały, zostawiały takie kreski wody (szyba czysta)
Przy małym deszczu to jeszcze jak cię mogę ale przy dużym to jednak przeszkadza, zwłaszcza że w starym tego nie było.
Comment
-
Zamieszczone przez adam12 Zobacz postamiałem wieczny problem z wycieraczkami od początku czyli ponad rok, wracałem ciągle z reklamacją nowych zakupionych do ASO 3x, wymieniali na kolejne i dalej to samo czyli rozmazywały, zostawiały takie kreski wody (szyba czysta) aż wreszcie powiedzieli mi , że te nowe mają wadę i nic nie poradzą , wielu klientów zgłasza takie problemy, zaproponowali wymiane na te gumy z civic VIII i od tego momentu jest OK, wiec zostały ramiona a wywalili pióra i założyli od 8. Teraz jest wszystko ok.
Comment
-
Zamieszczone przez adam12 Zobacz posta
miałem wieczny problem z wycieraczkami od początku czyli ponad rok, wracałem ciągle z reklamacją nowych zakupionych do ASO 3x, wymieniali na kolejne i dalej to samo czyli rozmazywały, zostawiały takie kreski wody (szyba czysta) aż wreszcie powiedzieli mi , że te nowe mają wadę i nic nie poradzą , wielu klientów zgłasza takie problemy, zaproponowali wymiane na te gumy z civic VIII i od tego momentu jest OK, wiec zostały ramiona a wywalili pióra i założyli od 8. Teraz jest wszystko ok.
Bardzo proszę o odpowiedź w którym ASO wymieniają na nowe, może czas zmienić ASO.
pozdrawiam
Comment
-
Zamieszczone przez luzny41 Zobacz postaZa tydzień będę wymieniał same gumki w serwisie na orginały to coś więcej napisze. Cena 90 zł za dwie.
Comment
Comment