Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pióra Wycieraczek lub gumki - gdzie zakupić nowe wycieraczki?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dudek_t Zobacz posta
    Chodzi mi o hałas, szyba jest kiepska i żadne wycieraczki nie zmienią tego że będzie je słychać na postoju i niskich prędkościach.
    skoro szyba jest kiepska to może warto byłoby założyć na przednią szybę folię ochroną. Jest już coś takiego dostępnego w sieci sprzedaży. Nie podam nazwy bo to będzie kryptoreklama.

Comment

Zamieszczone przez handman Zobacz posta
      skoro szyba jest kiepska to może warto byłoby założyć na przednią szybę folię ochroną. Jest już coś takiego dostępnego w sieci sprzedaży. Nie podam nazwy bo to będzie kryptoreklama.
      Ja jeszcze nie słyszałem o takiej folii. Co innego powłoka hydrofobowa, ale to chemia. Co taka folia daje, po co się ją stosuje ?

Comment

Folia nazywa sie bodajze clearplex. Tez ma wlasciwosci hydrofobowe i co wazniejsze chroni szybe przed uszkodzeniami, oczywiscie do pewnego stopnia

Comment

Zamieszczone przez handman Zobacz posta
          Folia nazywa sie bodajze clearplex. Tez ma wlasciwosci hydrofobowe i co wazniejsze chroni szybe przed uszkodzeniami, oczywiscie do pewnego stopnia
          A w jaki sposób ma poprawiać pracę wycieraczek ? Powierzchnia jest bardziej gładka ?

Comment

Zamieszczone przez emvipi Zobacz posta
            Po latach używania różnych zamienników, do Hanki kupiłem oryginalne gumki. Po roku jest ok, pewnie jeszcze z rok posiedzą. Tańsze miały problemy już po 3 miesiącach, nie opłacają się..
            Kupiłeś je w ASO? Można wiedzieć ile kosztują?
            Był: Honda Civic Tourer 2015 FL 1.8
            Jest: Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2023

Comment

Jakies 80-90 zl. Same gumki. Wymiana prosta jak budowa cepa.

Comment

Witam
                W mojej nowej Hondzie (koniec sierpnia 2015) wycieraczki są o wiele gorsze od tych z poprzedniego. W poprzednich Civicach miałam takie długie szerokie, po prostu inne (zaznaczam, że nie znam się na wycieraczkach i nie potrafię ich dokładnie opisać), w każdej z tamtych poprzednich Hond były jednakowe - inne od obecnych, nigdy nie miałam z nimi problemu, ładnie zbierały. Teraz w nowym samochodzie zostają strużki, w zależności od intensywności deszczu są większe lub mniejsze ale są. Bardzo proszę posiadaczy Civiców z 2015 r. o podzielenie się w tym temacie swoimi spostrzeżeniami. Czy tylko w moim samochodzie tak jest, czy już teraz we wszystkich takie montują? Swoją drogą jest to wkurzające, model polftingowy to przecież powinno być tylko lepiej. Nie wiem co mam robić, czy zgłaszać w ASO, czy się do tego przyzwyczaić? Początkowo myślałam, że może to wina szyby, więc ją porządnie odtłuściłam ale to niewiele pomogło. Z góry dziękuję za Wasze uwagi.

Comment

Alkohol izopropropylowy (IPA) do nabycia w sklepie z chemią lub częściami elektronicznymi, porządne odtłuszczenie szyby i gumek wycieraczek.
                  I żadnych płynów do spryskiwacza "z dodatkiem gliceryny".
                  Powinno pomóc, bo ori wycieraczki są całkiem dobre.
                  był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
                  jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
                  sigpic
                  http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

miałem wieczny problem z wycieraczkami od początku czyli ponad rok, wracałem ciągle z reklamacją nowych zakupionych do ASO 3x, wymieniali na kolejne i dalej to samo czyli rozmazywały, zostawiały takie kreski wody (szyba czysta) aż wreszcie powiedzieli mi , że te nowe mają wadę i nic nie poradzą , wielu klientów zgłasza takie problemy, zaproponowali wymiane na te gumy z civic VIII i od tego momentu jest OK, wiec zostały ramiona a wywalili pióra i założyli od 8. Teraz jest wszystko ok.

Comment

Zamieszczone przez adam12 Zobacz posta
                      rozmazywały, zostawiały takie kreski wody (szyba czysta)
                      Właśnie tak jest u mnie, chyba zarzyczę sobie wymiany na te z poprzednika, ciekawe czy wymienią w ramach gwarancji? Najgorsze są te kreski zostawiane przez końcówki gum, szyba jest czysta(dobrze zbiera) ale te dwie kreski często rozlewają się na szybę.
                      Przy małym deszczu to jeszcze jak cię mogę ale przy dużym to jednak przeszkadza, zwłaszcza że w starym tego nie było.

Comment

miałem wieczny problem z wycieraczkami od początku czyli ponad rok, wracałem ciągle z reklamacją nowych zakupionych do ASO 3x, wymieniali na kolejne i dalej to samo czyli rozmazywały, zostawiały takie kreski wody (szyba czysta) aż wreszcie powiedzieli mi , że te nowe mają wadę i nic nie poradzą , wielu klientów zgłasza takie problemy, zaproponowali wymiane na te gumy z civic VIII i od tego momentu jest OK, wiec zostały ramiona a wywalili pióra i założyli od 8. Teraz jest wszystko ok.
                        W VIII wycieraczki chodzą od środka na zewnątrz, a w IX tradycyjnie, ciekawe, że pasują, na długość też ? 650 mm i 400 mm ?

Comment

A ja mam dalej problem, w ASO twierdzą, że to moje widzimisie, i że wszystko jest w porządku, i na dodatek nie chcą wymienić, bo jak twierdzą, wymienić można tylko wadliwe, a te moje nie są wadliwe. Nie chcą wymieniać ani piór, ani gumek, bo to część eksploatacyjna i nie podlega wymianie, i nic to, że jak zgłaszałam problem, to samochód miał zaledwie 1,5 miesiąca. Zanim pojechałam do ASO przeczytałam Wasze doświadczenia na forum i nawet się ucieszyłam, że mi też pewnie wymienią na nowe i może to pomoże ale niestety pan serwisant z ASO zalecił ponowną wizytę i jak z rozmowy (telefonicznej) wynikało, tylko po to by mi pokazać, że to ja nie mam racji, że w innych jest tak samo, i że jest dobrze, o wymianie mowy nie ma. W poprzednich Civicach ( VIII i IX przedliftingowa) nigdy nie miałam takiego problemu i teraz odczuwam dyskomfort. Nawet kiedyś w maluchu tak nie było.
                          Bardzo proszę o odpowiedź w którym ASO wymieniają na nowe, może czas zmienić ASO.
                          pozdrawiam

Comment

Za tydzień będę wymieniał same gumki w serwisie na orginały to coś więcej napisze. Cena 90 zł za dwie.

Comment

Zamieszczone przez luzny41 Zobacz posta
                              Za tydzień będę wymieniał same gumki w serwisie na orginały to coś więcej napisze. Cena 90 zł za dwie.
                              Czy też masz taki sam jak ja problem z wycieraczkami, dlaczego wymieniasz?

Comment

Nie po prostu słabo zbierają. Ale raczej nie wymienię teraz bo się rozchorowałem,

Comment

Working...
                                X