Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pióra Wycieraczek lub gumki - gdzie zakupić nowe wycieraczki?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez markow71 Zobacz posta
    No właśnie majątek nie jest, dudek chwali, na forum kilka osób pisało że są ok - wziąłem na próbę... Moje OEMowe można powiedzieć nie działają. Jadę niedługo na olej, jak cena jest taka jak piszesz to może i wymienię pióra i poproszę o podregulowanie dysz. Jak będzie ok, to fajnie, jak nie, założę ten zamiennik.
    Markow, tylko w ASO pytaj o cenę - mnie w poprzednim, które już nie istnieje, zrobili w balona... chcieli ok. 90zł / gumę.

Przyznam, że na oryginalnych trochę wyjeździłem, ale to też kwestia indywidualna. Zobaczymy ile te mi wytrzymają. Będę monitorować
    C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

W Honda Auto Gdańsk ASO płaciłem 44 zł za oryginalną gume na przód. Poprzednie wytrzymały ok 1.5 roku. W drugim Aucie mam OXIMO Aero i jak na razie latają tylko 3 miesiące, ale bardzo dobrze przylegają do szyby i też bardzo dobrze zbierają, ważne też że są pakowane w pary pod konkretne auto a nie uniewersalne, w Gdańsku w https://filters.com.pl/ kosztują za komplet 50 zł.

Comment

Zamieszczone przez Zebro Zobacz posta
        W drugim Aucie mam OXIMO Aero i jak na razie latają tylko 3 miesiące
        hehe.. właśnie te opinie o OXIMO ostatnie na forum kończyły się na 3 - miesiącach

Zamieszczone przez Zebro Zobacz posta
        ale bardzo dobrze przylegają do szyby i też bardzo dobrze zbierają
        no i też właśnie to chciałem sprawdzić, jutro będą, ale w tym tygodniu podjadę na olej i najpierw zobaczę te OEMowe pióra

-----------

Dziś jadę do ASO na olej, gumka - 44 za sztukę...
        Last edited by markow71; 22-04-2015, 09:40.

Comment

ASO Karlik Poznań 190 PLN za komplet na przód. Obłęd ....

Comment

Zamieszczone przez Swoje2 Zobacz posta
            ASO Karlik Poznań 190 PLN za komplet na przód. Obłęd ....
            Czyli jak wszędzie. Ale czy ASO na pewno wychodzi tak drogo. Myślę że póki pióro nadaje się do wymiany samej gumki to niekoniecznie...

Ja ostatecznie w Hondzie nie zmieniłem ani na OXIMO, ani gumek z ASO. Zakupiłem za to za 2.10PLN buteleczkę 0,2 denaturatu i odtłuściłem szybę i gumy wycieraczek. Bardzo pomogło, ale przede wszystkim dało mi już ostateczny obraz, która wycieraczka faktycznie się już kończy. Ale na razie jest ok, więc pociągnę na nich chwilę.

Ale przez wrodzoną ciekawość i też konieczność, zakupiłem drugi komplet do Seata żony. Za jakieś 40PLNów z przesyłką (dałem ciała że od razu nie kupiłem 2 par ). Generalnie marketowe wycieraczki IMO obok OXIMO to nawet nie leżały. Poczynając od opakowania, zabezpieczenia samego pióra czy gumy, na fajnym zaczepie - dla mnie za te pieniądze rewelka. Założyłem do seata bez problemów, ładnie przylegają, nie hałasują, dobrze zbierają.

Pytanie kiedy sie skończą. Są prawie 6x tańsze od OEM i ponad 2x tańsze od samych gum ASO (mówię o 1 szt) więc nie wiem czego po nich oczekiwać. Biorąc pod uwagę okres ich żywotności, może się okazać że finansowo to jeden pies, a może, że jednak ASO (w opcji gumek) wychodzi taniej...Czas pokaże.

Comment

Ja z oximo jestem zadowolony.cenowo rewelacja,a zimą każde markowe i drogie można zepsuć, zawsze jakiś lód może pozostać nie zauważony

Comment

Witam ja już drugi sezon używam Wycieraczki HYBRYDOWE Good Rain i jestem zadowolony a zwłaszcza przy ujemnych temperaturach nie słychać ich pracy cena 84 zeta za 3 sztuki 2 na przód +tylna https://allegro.pl/wycieraczki-hybry...380904935.html

Comment

U mnie z kolei najlepiej sprawują się latem tak często krytykowane wycieraczki Bosha. Najlepiej zbierają, lepiej niż oryginalne, które zawsze zostawiają strużki wody. Ostatniej zimy używałem z kolei szkieletowe Alca, nie za ciche, ale dobrze zbierały. Myślę, że te Good Rain też spróbuję.
                  Generalnie nie mogę trafić na jakieś ciche wycieraczki, które mało słychać przy niskich prędkościach, a zwłaszcza na postoju na światłach na przykład.

Comment

Zamieszczone przez arkan Zobacz posta
                    Generalnie nie mogę trafić na jakieś ciche wycieraczki, które mało słychać przy niskich prędkościach, a zwłaszcza na postoju na światłach na przykład.
                    \

To nie wina wycieraczek a szyby…

Comment

Zamieszczone przez dudek_t Zobacz posta
                      \

To nie wina wycieraczek a szyby…
                      A co niby z tą szybą ? Bo jeśli chodzi o jej tzw. odtłuszczenie, to znam temat. Dużo pomogła też powłoka hydrofobowa. Dziś w trasie dużo padało i jednak te z Boscha są najcichsze

Comment

Chodzi mi o hałas, szyba jest kiepska i żadne wycieraczki nie zmienią tego że będzie je słychać na postoju i niskich prędkościach.

Comment

Zastosuje sobie Rain-X, to taki preparat "wycieraczki w płynie". Sama woda spływa wtedy znacznie lepiej a rzekomy hałas z szyby, którego jakoś za bardzo nie rejestruję również powinien się stracić.

Comment

A co niby z tą szybą ? Bo jeśli chodzi o jej tzw. odtłuszczenie, to znam temat. Dużo pomogła też powłoka hydrofobowa. Dziś w trasie dużo padało i jednak te z Boscha są najcichsze
                            Aktualizuję temat. Bosha były może i ciche, ale szybko im przeszło, albo też jest inna możliwość, a mianowicie taka, że np. w Słowenii deszcz jest czysty, a u nas już nie.
                            Tak więc uważam, że nadal najlepsze, a raczej najcichsze są oryginale pióra z gumami mitsuba? Tyle tylko, że zostawiają na szybie cienkie strużki wody.

Comment

Aktualizuję temat. Bosha były może i ciche, ale szybko im przeszło, albo też jest inna możliwość, a mianowicie taka, że np. w Słowenii deszcz jest czysty, a u nas już nie.
                              Tak więc uważam, że nadal najlepsze, a raczej najcichsze są oryginale pióra z gumami mitsuba? Tyle tylko, że zostawiają na szybie cienkie strużki wody.
                              Ja mam obecnie (od 2012) drugą kupioną parę oryginałów i jestem bardzo zadowolony, są ciche, a ostatnie które kupiłem zbierają rewelacyjnie.
                              C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

Po latach używania różnych zamienników, do Hanki kupiłem oryginalne gumki. Po roku jest ok, pewnie jeszcze z rok posiedzą. Tańsze miały problemy już po 3 miesiącach, nie opłacają się..

Comment

Working...
                                X