Ale ten który wkładają w ASO to papierowy shit. Nie jest nawet węglowy a kosztuje ok 90 zł. Lepiej samemu kupić sobie coś z dostępnych na rynku. Wymiana jest banalnie prosta.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Przeglądy okresowe - czynności serwisowe
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Zamieszczone przez Borus Zobacz postaTak, "dwójka" to wymiana filtra przeciwpyłkowegoZamieszczone przez hondtom9 Zobacz postaAle ten który wkładają w ASO to papierowy shit. Nie jest nawet węglowy a kosztuje ok 90 zł. Lepiej samemu kupić sobie coś z dostępnych na rynku. Wymiana jest banalnie prosta.
Comment
-
Zamieszczone przez chromaticall Zobacz postaMuszę jakoś panom z ASO przekazać, że sprawa załatwiona i oczekuje tylko skasowania inspekcji
Comment
-
Zamieszczone przez PJW Zobacz postaOEM nie jest węglowy. Jest po prostu ciemniejszy . Specjalnie się dowiadywałem w Aries.
Comment
-
Zamieszczone przez hondtom9 Zobacz postaSnieżnobiały = papierowy. Ot i tyle.
Witam, Jestem już po 2 przeglądach AB. Ostatni robiony 2 mc temu. Ostatnio zerknąłem w komputer kiedy następny a tam już za 2000km przegląd o kodzie 2(chyba wymiana filtra kabinowego). Ponieważ został mi jeszcze rok gwarancji, to czy jestem zobowiązany jechać do ASO i zaplacić 100 za wymianę na zwykły filtr kabinowy? Ponieważ wymiana jest banalna to wolałbym w jej cenie kupić coś z aktywnym węglem i wymienić samemu Tylko nie wiem czy w ten sposób nie naruszę warunków gwarancji. Może macie
Comment
-
Zamieszczone przez chromaticall Zobacz postaPytanie: czy to wymiana kabinowego to niższe?
[ATTACH=CONFIG]43318[/ATTACH]
Comment
-
Nie no trochę śmiać mi się chciało z tego snieznobialego.
Ma być dokładnie taki jak twój tylko w miarę upływu czasu staje się coraz ciemniejszy. Ja wymienialem go conajmniej raz w roku.
Co nie zmienia faktu że nie jest to filtr węglowy. Też pytałem o to w ASO. Jest specjalnie czymś nasączany. Więcej nie potrafili nic powiedzieć. A ja za bardzo nie wnikalem.Powietrze świszcze pod uszczelkami szyb przy 330 km/h, czy to normalne?!
Była: Honda CIVIC IX 1.8 2013, Jest: Mazda CX-5 2.0 2017
Comment
-
Zamieszczone przez chromaticall Zobacz postaA co byś powiedział, jakbyś wyjął takiego OEMa?:
Tak wygląda nowy-czysty https://sklep.gezet.pl/userdata/gfx/...ae4abad6c5.jpg
Comment
-
Zamieszczone przez piter77 Zobacz postaPowiedział bym że jest zasyfiony,ot co
Tak wygląda nowy-czysty https://sklep.gezet.pl/userdata/gfx/...ae4abad6c5.jpg
Zamieszczone przez hondtom9 Zobacz postaNie no trochę śmiać mi się chciało z tego snieznobialego.
Ma być dokładnie taki jak twój tylko w miarę upływu czasu staje się coraz ciemniejszy. Ja wymienialem go co najmniej raz w roku.
Co nie zmienia faktu że nie jest to filtr węglowy. Też pytałem o to w ASO. Jest specjalnie czymś nasączany. Więcej nie potrafili nic powiedzieć. A ja za bardzo nie wnikalem.
Comment
-
mam jedno pytanko - mianowicie zaraz będę musiał robić przegląd i robię go poza ASO - stuknęło autku już 40 tyś km i czy przeczytałem w książeczce serwisowej, że to czas na zmianę filtra paliwa - czy jak robiliście przeglądy mieliście wymieniane filtry paliwa ? I przy jakich przebiegach? i czy warto mi teraz ten filtr wymieniać ?
Comment
Comment