Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przeglądy okresowe - czynności serwisowe

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ale ten który wkładają w ASO to papierowy shit. Nie jest nawet węglowy a kosztuje ok 90 zł. Lepiej samemu kupić sobie coś z dostępnych na rynku. Wymiana jest banalnie prosta.
    Powietrze świszcze pod uszczelkami szyb przy 330 km/h, czy to normalne?!
    Była: Honda CIVIC IX 1.8 2013, Jest: Mazda CX-5 2.0 2017

Comment

• Zamieszczone przez Borus Zobacz posta
      Tak, "dwójka" to wymiana filtra przeciwpyłkowego
      Zamieszczone przez hondtom9 Zobacz posta
      Ale ten który wkładają w ASO to papierowy shit. Nie jest nawet węglowy a kosztuje ok 90 zł. Lepiej samemu kupić sobie coś z dostępnych na rynku. Wymiana jest banalnie prosta.
      A ja miałem jako OEM jakiś całkiem porządny, nawet nie wiem czy nie węglowy. Był ciemny ale nie z brudu. Teraz mam chyba już ze trzeci, wymieniam je sam co pół roku. Muszę jakoś panom z ASO przekazać, że sprawa załatwiona i oczekuje tylko skasowania inspekcji

Comment

• OEM nie jest węglowy. Jest po prostu ciemniejszy . Specjalnie się dowiadywałem w Aries.

Comment

• Cwaniaki Wygląda dzięki temu solidnie

Comment

• Zamieszczone przez chromaticall Zobacz posta
            Muszę jakoś panom z ASO przekazać, że sprawa załatwiona i oczekuje tylko skasowania inspekcji
            Poprostu powiedz, że kabinowy i np. powietrza sam wymieniłeś. Odnotują wymianę, skasują inspekcję i tyle.

Comment

• Zamieszczone przez PJW Zobacz posta
              OEM nie jest węglowy. Jest po prostu ciemniejszy . Specjalnie się dowiadywałem w Aries.
              Ja po powrocie z salonu zaglądałem tu i tam , i filtr kabinowy jest śnieżnobiały, tak samo na pierwszym przeglądzie ,,B'' (6649 km) ,serwisant przyniósł mi zasyfiony filtr i pytał czy wymienić,zgodziłem się, i po powrocie do domu sprawdzałem czy wymienili- wymienili na OEM ,taki sam śnieżnobiały jak był z fabryki. Więc nie wiem o czym Wy piszecie

Comment

• Snieżnobiały = papierowy. Ot i tyle.

Comment

• Zamieszczone przez hondtom9 Zobacz posta
                  Snieżnobiały = papierowy. Ot i tyle.
                  A co byś powiedział, jakbyś wyjął takiego OEMa?:

Witam, Jestem już po 2 przeglądach AB. Ostatni robiony 2 mc temu. Ostatnio zerknąłem w komputer kiedy następny a tam już za 2000km przegląd o kodzie 2(chyba wymiana filtra kabinowego). Ponieważ został mi jeszcze rok gwarancji, to czy jestem zobowiązany jechać do ASO i zaplacić 100 za wymianę na zwykły filtr kabinowy? Ponieważ wymiana jest banalna to wolałbym w jej cenie kupić coś z aktywnym węglem i wymienić samemu Tylko nie wiem czy w ten sposób nie naruszę warunków gwarancji. Może macie

Comment

Pytanie: czy to wymiana kabinowego to niższe?
                    [ATTACH=CONFIG]43318[/ATTACH]
                    kurcze, uprzedziłeś mnie - właśnie też mi się to pojawiło i mi co właczenie kluczyka śmiga, że trzeba na przegląd jechać i właśnie miałem pytać

Comment

• Nie no trochę śmiać mi się chciało z tego snieznobialego.
                      Ma być dokładnie taki jak twój tylko w miarę upływu czasu staje się coraz ciemniejszy. Ja wymienialem go conajmniej raz w roku.
                      Co nie zmienia faktu że nie jest to filtr węglowy. Też pytałem o to w ASO. Jest specjalnie czymś nasączany. Więcej nie potrafili nic powiedzieć. A ja za bardzo nie wnikalem.

Comment

• Za sporo mniejsze pieniądze węglowy Filtron i efekt w warszawskich korkach lepszy

Comment

• No właśnie na tym filtronie jeżdżę

Comment

A co byś powiedział, jakbyś wyjął takiego OEMa?:
                            Powiedział bym że jest zasyfiony,ot co
                            Tak wygląda nowy-czysty https://sklep.gezet.pl/userdata/gfx/...ae4abad6c5.jpg

Comment

• Zamieszczone przez piter77 Zobacz posta
                              Powiedział bym że jest zasyfiony,ot co
                              Tak wygląda nowy-czysty https://sklep.gezet.pl/userdata/gfx/...ae4abad6c5.jpg
                              No i widzisz. Mylisz się. Jest kilka rodzajów wkładanych filtrów najwyraźniej. Zresztą nie tylko filtrów. Wszystko zależy od okresu produkcji
                              Zamieszczone przez hondtom9 Zobacz posta
                              Nie no trochę śmiać mi się chciało z tego snieznobialego.
                              Ma być dokładnie taki jak twój tylko w miarę upływu czasu staje się coraz ciemniejszy. Ja wymienialem go co najmniej raz w roku.
                              Co nie zmienia faktu że nie jest to filtr węglowy. Też pytałem o to w ASO. Jest specjalnie czymś nasączany. Więcej nie potrafili nic powiedzieć. A ja za bardzo nie wnikalem.

Comment

• mam jedno pytanko - mianowicie zaraz będę musiał robić przegląd i robię go poza ASO - stuknęło autku już 40 tyś km i czy przeczytałem w książeczce serwisowej, że to czas na zmianę filtra paliwa - czy jak robiliście przeglądy mieliście wymieniane filtry paliwa ? I przy jakich przebiegach? i czy warto mi teraz ten filtr wymieniać ?

Comment

Working...
                                X