Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przeglądy okresowe - czynności serwisowe

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez Slinger Zobacz posta
    A dodatkowo FILTRON jest od iluś lat wykupiony przez amerykańską firmę WIX. Filtrony są więc w USA sprzedawane pod logiem WIX i ludzie tam na forach bardzo sobie chwalą te WIXy, które mają napisane Made In Poland.
    Od 2016 roku filtron jest w grupie mann hummel. Filterki mogą się różnić wykonaniem materiału zaworu zwrotnego (filtron "dobra" guma lub silikon, mann-silikon) oraz długością paska filtracyjnego

Comment

• Zamieszczone przez arkan Zobacz posta
      Ja mu tego nie powiem, bo wiem jakie ma zdanie na temat internetowych forów.
      forum nie ma znaczenia, ja nie piszę dyrdymałów, tylko mówię o faktach z własnego doświadczenia, za krótko ma chłopak warsztat by mieć wiedzę skoro takie pierdoły gada. filtry oleju i nie tylko do oleju Filtron i przerabiam od 27 lat we wszystkich autach jakie miałem. Ja po prostu się nie zgadzam z tym co gada jakiś mechanik, wiesz sam ilu mechaników to amatorzy jak się zwie mechanik to co od razu wyrocznia?

Zamieszczone przez arkan Zobacz posta
      to gdy dzwoniłem do ASO z pytaniem o koszty przeglądu AB7, to pan powiedział, że trzeba będzie jeszcze sprawdzić ilość czynnika w układzie klimatyzacji a można to zrobić tylko poprzez jego zważenie po spuszczeniu z układu.
      no i kolejny co opowiada pierdoły. Koszt 100g czynnika to 10zł. w układ wchodzi 550g. to suma gdyby nie było w ogóle to 55zł. skąd wziął 300zł.
      Układ wcale nie musi być podłączany pod maszynę jak działa, to takie naciąganie klienta. Szczelna A/C działa nawet 10 lat moja obecnie po wymienię skraplacza i napełnieniu działa bez zarzutu 7 rok.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

• Zamieszczone przez phadhd Zobacz posta
        Od 2016 roku filtron jest w grupie mann hummel. Filterki mogą się różnić wykonaniem materiału zaworu zwrotnego (filtron "dobra" guma lub silikon, mann-silikon) oraz długością paska filtracyjnego
        Faktycznie, Mann jako gigantyczna korporacja wciąga różne firmy w siebie, żeby jeszcze więcej rynków opanować - również WIXa i Filtrona. Co jednak nie zmienia faktu, że filtry FILTRONa dalej są w USA sprzedawane jako WIX i są chwalone
        Ja również jako wieloletni użytkownik Filtrona (w rodzinie również mam wieloletnich użytkowników tych filtrów) mogę potwierdzić, że działają bardzo dobrze i nigdy z żadnym nikt nie miał problemu. Natomiast na temat MANNa się nie wypowiadam, bo nigdy nie używałem - bardzo możliwe, że to też dobre filtry, ale nie mam tu doświadczenia.
        Jest: 1985 Fiat 126p 650E, 2019 Jeep Compass 4x4 1.4t
        Były: 2002 Honda Civic Sedan 1.6 VTEC, 2015 Honda Civic Tourer 1.8 i-VTEC

Comment

• Zamieszczone przez Slinger Zobacz posta
          Mann jako gigantyczna korporacja wciąga różne firmy w siebie
          zgadza się, ale nie wciąga byle kogo! (gówna chińskiego jakoś nie wciąga) wciąga jedynie firmy o dobrze ugruntowanej pozycji opartej na solidnej technologii. Zdecydowanie w sklepie wybiorę Filtrona made in poland, niż Champion made in china.
          Przykład PZL-Sędziszów skąd są brane materiały filtracyjne, czym zajmują się firmy produkujące materiały filtracyjne https://www.e-autonaprawa.pl/artykul...try-oleju.html
          Jeśli komuś się wydaje że do produkcji Filtrona używane są używane są wkłady z majtek lub zużytych firanek no to jest w błędzie.
          Arkan zapytaj gościa co wie o firmie która produkuje wkłady do Filtrona: https://www.hollingsworth-vose.com/ z chin firma nie jest.

Dobra starczy nie twierdzę że Filtron jest najlepszy, może są lepsi, a na końcu się okazuje że wszyscy producenci korzystają z tych samych dostawców.
          Twierdzę że ktoś jak mówi o filtronie że jest do dupy, to niech się zastanowi w jakim szajsie zamontował filtr filtrona że to co wyleciało z silnika popsuło ten filtr. Może do takiego silnia C4 nie warto wkładać Filtrona, niech tam wsadzi szmaty wystarczająco dobre będą. Mieć tylko nadzieję że na robocie się zna lepiej niż na filtrach.
          Last edited by rambo7; 28-03-2018, 13:52.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

• Ciekawostka dla wszystkich.
            Wymiana szyby czołowej po strzale kamieniem u Wyszomirskiego na Parowcowej. Wymiana z AC.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Ufff. Dobrze, że mam szyby ubezpieczone... W poprzednim aucie dwa razy łatalem kamyki.

Comment

• Słuchajcie jak to jest z tymi własnymi płynami na przeglądzie. Jak teraz czeka mnie 4 przegląd i jak na razie na desce mam informację że to przegląd A czyli wymiana oleju i filtra, to mogę kupić olej sam i dostarczyć do wymiany?. Dodam że samochód ma rozszeżoną gwarancję do 5 lat tzn jeszcze niecałe dwa lata.

Comment

• Jak najbardziej możesz.

Comment

• I serwis się nie burzy że musi byś orginalny z serwisu?:P

Comment

• Jeśli lejesz olej zgodny z zaleceniami producenta to nie powinno być problemu. Jedyny minus jest taki, że w przypadku awarii silnika mogą odmówić naprawy gwarancyjnej i wtedy będziesz musiał dochodzić swoich praw w sądzie (raczej do wygrania).
                      Moja Hanka: http://www.civicforum.pl/showthread....AS-Connect-%29

Comment

• Generalnie nie powinno być problemu. Jeśli będzie (bo niektóre ASO durne są), to możesz zapytać co Ci wleją. Jeśli castrola to OK - powinien byc 5/30 A3. Wtedy tylko ból bo cena 3 x wyższa. A jak Shella to pytaj dalej aż powiedzą specyfikacje, bo to na 99% będzie to AML C3. I wtedy zadaj kluczowe pytanie: dlaczego leją olej niezgodny z instrukcją i czy wobec tego możesz przyjść z własnym, kupionym wg instrukcji do samochodu Honda Civic silnik 1,8 benzyna

Comment

• Ale kolega ma diesla
                          Kup własny olej, sam najlepiej wiesz co chcesz i jedź na wymianę.
                          Nie pytaj jaki olej jest najlepszy dla Ciebie/Twojego auta. To już wiesz tylko Ty.
                          Na forum jest dużo info, studiuj.

Comment

• widzisz siłę przyzwyczajenia??? No to dobrze wyszło To z tego co napisałem tylko prawdą jest, że zapłaci potrójnie

Comment

• A dużo sobie liczą za olej w serwisie do 1.6 I-dtec?

Comment

• Cena sklepowa x3 i nie ma znaczenia rodzaj silnika.

Comment

Working...
                                X