Zamieszczone przez pasikonik
Zobacz posta
To moja pierwsza zabawa z wymianą radia w aucie (liczyłem na plug&play), więc nie wszystko jest dla mnie zrozumiałe.
To jest mój zestaw kabli dostarczonych za drugim razem przez Chińczyka. 5 wtyczek, 1 czarne wejście cinch od anteny radia, 2 żółte wejścia cinch (w tym jedno od kamery cofania), 2 luźne kable key1 i key2 (w skrócie od sterowania kierownicą). Niebieski kabel, który w innych zestawach kabli jest opisany jako "amp-con" w moim zestawie, który został mi dostarczony jest już połączony z czerwonym kablem "ACC" we wtyczce wchodzącej do radia.
IMG_20241227_155435063.jpg
IMG_20241227_155544733.jpg
Tutaj jest wiązka ze złączami cinch i modemem na kartę sim do internetu, którą również podłączam pod jedno z gniazd w radiu. Co ciekawe widać to na zdjęciu, tu również występuje luźny, niebieski kabel z opisem "amp cont".
IMG_20241227_155715181.jpg
Na końcu mamy konwerter RCA taki jak twój z jednej strony z 2 wejściami na cinch, a z drugiej z 8 luźnymi kablami z opisami
-R+
-R-
-L+
-L-
-Remote Out
-+12V
-czarny krótszy Ground
-czarny dłuższy Ground
IMG_20241227_155827640.jpg
Posłużę się teraz cytatami po kolei, żeby upewnić się czy dobrze rozumuje:
1.
Zobacz posta
2.
Zobacz posta
-MIC
-AUX IN L
-AUX IN R
-CVBS-IN-1
-CVBS-IN-2
-SUB WOOFER
-VIDEO OUT
-AUDIO OUT L
-AUDIO OUT R
Jeśli dobrze rozumiem w tym momencie i w twoim chińczyku z tyłu radia nie ma bezpośrednich wyjść cinch, to po pocięciu kabli od przednich głośników i zarobieniu ich z nowymi kablami z wejściami męskimi cinch łączę je z żeńskimi wejściami cinch z opisem "AUDIO OUT L" I "AUDIO OUT R". Czy dobrze zrozumiałem ten fragment?
3.
Zobacz posta
4.
Zobacz posta
Zobacz posta
Zobacz posta
Przepraszam, jeśli piszę o banałach, ale tak jak pisałem wcześniej nigdy się za to nie zabierałem, a wolę o coś dokładnie zapytać i się w czymś upewnić niż iść po omacku i przykładowo puścić radio z dymem

Comment