Zamieszczone przez Stach13
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Akumulator - eksploatacja, żywotność i jaki wybrać gdy się zużyje.
Collapse
X
-
-
Zamieszczone przez hondamanone Zobacz postaNiestety u mnie podładowanie aku nic nie dało - napięcie poniżej 12V a przez to błędy systemu. Trzeba wymienić. Co polecacie? znalazłem taki niby ori OEM Honda:
https://allegro.pl/oferta/oryginalny...r-v-8827013644
Większy prąd rozruchu a cena niższa
Comment
-
Wygląda w porządku, dzięki. Jedynie obawiam się o wysyłkę takiego delikatnego ustrojstwa.
Badałem Aku u elektryka i stwierdził że jest OK. Pod obciążeniem 400A napięcie spadło do 9,2V.
Jak jeżdżę to jest OK (oczywiście włączone światła mijania i autostop off) a jak auto postoi parę dni to wali błędami.
Comment
-
Zamieszczone przez hondamanone Zobacz postaJak jeżdżę to jest OK (oczywiście włączone światła mijania i autostop off) a jak auto postoi parę dni to wali błędami.Last edited by MiCyran; 04-03-2020, 22:21.
Comment
-
@MiCyran:
1. Autko odpala normalnie bez zająknięcia
2. Wywala błędy często gęsto już po przekręceniu zapłonu na i-mid: sprawdź układ kierowniczy, sprawdź ABS/ESP (nie pamiętam jak nazywa się ten układ w Hondzie), sprawdź ciśnienie opon. Do tego świecą się i migają symbole od tych systemów. Co ciekawe te systemy wtedy rzeczywiście NIE DZIAŁAJĄ (sprawdzałem na mokrej drodze ABS) co jest niebezpieczne! Check engine nie wyrzuca.
3. System S/S nie raz mi wyrzucało. Ale miałem też kilkukrotnie przypadek, że po przekręceniu zapłonu wywala błędy, potem one znikają po przejechaniu np 1km i nawet system S/S się załącza.
Od paru dni jeżdżę autem codziennie i na razie jest OK. Dzwoniłem do ASO - powiedzieli że to są błędy przejściowe/tymczasowe skoro znikają i w 90% to wina akumulatora.
Comment
-
Możesz.
Jak chcesz żeby po wymianie Start/Stop działał prawidłowo to jeszcze zresetuj czujnik rezystancji wg. postu 41 w tym wątku: https://www.civicforum.pl/showthread...o-koniec/page5
i to wszystko.był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
sigpic
http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic
Comment
-
Dziękuję Ci bardzo, mam ostatnio sporo stresu związanego właśnie z serią 9 tego ładnego samochodu, stąd takie proste pytanie, po tym jak od tygodnia palą mi się wszystkie pomarańczowe kontrolki jakie tylko mogą się zaświecić. Wpienia mnie to, tak czy owak wielkie dzięki!
Comment
-
Zamieszczone przez hondamanone Zobacz posta@MiCyran:
1. Autko odpala normalnie bez zająknięcia
2. Wywala błędy często gęsto już po przekręceniu zapłonu na i-mid: sprawdź układ kierowniczy, sprawdź ABS/ESP (nie pamiętam jak nazywa się ten układ w Hondzie), sprawdź ciśnienie opon. Do tego świecą się i migają symbole od tych systemów. Co ciekawe te systemy wtedy rzeczywiście NIE DZIAŁAJĄ (sprawdzałem na mokrej drodze ABS) co jest niebezpieczne! Check engine nie wyrzuca.
3. System S/S nie raz mi wyrzucało. Ale miałem też kilkukrotnie przypadek, że po przekręceniu zapłonu wywala błędy, potem one znikają po przejechaniu np 1km i nawet system S/S się załącza.
Od paru dni jeżdżę autem codziennie i na razie jest OK. Dzwoniłem do ASO - powiedzieli że to są błędy przejściowe/tymczasowe skoro znikają i w 90% to wina akumulatora.
Comment
-
No witam, aku wymieniony ,jak kogoś interesuje, bosch s4 60ah, 640A,efb, lampeczki dalej k..wa świecą, więc szukam dalej. Drażni mnie już ta hondka, może sprzedać? Temat do przemyślenia. Rozumiem,że teraz muszę ogarnąć czujniki abs. Czy macie inny pomysł żeby ta choinka zgasła wreszcie? W końcu za miesiąc Wielkanoc a nie Boże Narodzenie.
Comment
Comment