Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Hej,
    to mój pierwszy post, więc witajcie!
    Mam pytanie - czy możecie mi pomóc wskazać jaką mam wersję connecta? System przedstawia się jako 0C.091.01.1123. Co należy zrobić, aby wgrać RC6.1? Należy najpierw wgrać RC6, a później 6.1? Gdzie znaleźć zaufane linki?
    Ogólnie temat rozrósł się na 200 stron i znalezienie czegoś jest problematyczne, stąd moje pytanie. Z góry dzięki!

Comment

• Jeśli chodzi o yanosika to na najnowszej wersji w piątek zrobiłem ponad 600km i nie było problemu Działał w tle razem z AM

Natapatalkane z IP7

Comment

• Zamieszczone przez coshmar Zobacz posta
        Hej,
        to mój pierwszy post, więc witajcie!
        Mam pytanie - czy możecie mi pomóc wskazać jaką mam wersję connecta? System przedstawia się jako 0C.091.01.1123. Co należy zrobić, aby wgrać RC6.1? Należy najpierw wgrać RC6, a później 6.1? Gdzie znaleźć zaufane linki?
        Ogólnie temat rozrósł się na 200 stron i znalezienie czegoś jest problematyczne, stąd moje pytanie. Z góry dzięki!
        Ktoś kilka- kilkanaście postów wcześniej wrzucił "instalke" Connecta chyba w wersji 6.1. Zrób wg instrukcji i powinieneś mieć 6.1 Niby to jest dla osób które maja connecta 8 żeby zrobić downgrade ale w druga stronę tez powinno działać.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
        MOJA HONDA http://www.autowcentrum.pl/samochod/1999836993/

Comment

• Zamieszczone przez Krokiew Zobacz posta
          Ktoś kilka- kilkanaście postów wcześniej wrzucił "instalke" Connecta chyba w wersji 6.1. Zrób wg instrukcji i powinieneś mieć 6.1 Niby to jest dla osób które maja connecta 8 żeby zrobić downgrade ale w druga stronę tez powinno działać.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
          No właśnie nie do końca, bo w głównym poście jest info, że przed 6.1 trzeba wrzucić 6.0. I inne pytanie - czy 6.1 jest potrzebne dla jakiejś konkretnej funkcjonalności, czy po prostu jest to najnowszy soft na którym działa instalowanie aplikacji?
          Na mojej wersji softu Google Maps udało się zainstalować, ale woła o usługi Google. Macie może linka do sprawdzonej, działającej wersji?

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Witam!
            Proszę o pomoc. Zakupiłem pierwszą Hondę w życiu i mam pytanie związane z systemem Honda Connect. Odczytana wersja firmware to: 0C.091.01.1123. Z opisów na forum wynika, że jest to RC5.
            Do której wersji najlepiej aktualizować oprogramowanie, żeby mieć najlepsze możliwości wykorzystania tego urządzenia? Z tego co wyczytałem na forum, jeżeli samochód jest na gwarancji aktualizacja w ASO jest darmowa.

Comment

• Najlepiej do 6.1, to ostatnia wersja, która jeszcze pozwala na trick z HondaPermissions.

Comment

• Chciałbym zrobić downgrade do 6.1 na Connect +
                Jak później wgrać na nowo garmina? Rozumiem, że jest przypisany do konkretnego sprzętu?

Comment

• Nic nie trzeba wgrywać, po downgradzie on zostanie
                  Zamieszczone przez Back Zobacz posta
                  Chciałbym zrobić downgrade do 6.1 na Connect +
                  Jak później wgrać na nowo garmina? Rozumiem, że jest przypisany do konkretnego sprzętu?
                  Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Zamieszczone przez gr0mitss Zobacz posta
                    Nic nie trzeba wgrywać, po downgradzie on zostanie
                    Dziękuję! W takim razie czas na "lepszą zmianę"

Comment

• Witam
                      Chciałem podłączyć mojego mate 10 pro przez multiekran. Po włączeniu opcji w telefonie, podłączeniu do samochodu w tel pojawia się o ustanowieniu połączenia natomiast na ekranie conecta cały czas wyświetla info "wczytywanie". Pytanie czy to wina telefonu cz conecta (6.1)?

Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Witam, czy mogę zrobić downgrade do RC6.1, jeśli fabrycznie miałem wgrany RC7?

Comment

• Zamieszczone przez matti117485 Zobacz posta
                          Witam, czy mogę zrobić downgrade do RC6.1, jeśli fabrycznie miałem wgrany RC7?
                          Możesz - ja miałem wymieniany Connect i nowy przyszedł z RC7, kilka miesięcy się woziłem z tym dziadem, aż wpadł temat downgradu - poszło bez problemu i znów jeżdżę z 6.1.

Comment

• Mam nadzieję, że zadaję pytanie w dobrym wątku.

Udało mi się zainstalować Yanosika i Google Maps. Po dwóch dniach, w aplikacjach dostaję komunikat o braku połączenia z internetem - pomimo podłączenia do hotspota z telefonu.

Restart nie pomaga.
                            Hotspot sprawdzony.

Jakieś wskazówki, co mogę sprawdzić itp.?

Comment

• Jak by ktoś chciał i miał connect z odchylanym ekranem to łatwo robi się root na każdej wersji RC, u mnie poszło na RC8 bez problemu.

Jak macie bez ekranu port usb jest w srodku trzeba wyjąć radio.

https://forum.xda-developers.com/sho...postcount=2430

Comment

• Zamieszczone przez xisio Zobacz posta
                                Jak by ktoś chciał i miał connect z odchylanym ekranem to łatwo robi się root na każdej wersji RC, u mnie poszło na RC8 bez problemu.

Jak macie bez ekranu port usb jest w srodku trzeba wyjąć radio.

https://forum.xda-developers.com/sho...postcount=2430
                                to info juz bylo podawane
                                4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
                                Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Working...
                                X