Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez matq131 Zobacz posta
    a dziala wam sterowanie z kierownicy przy Spotify? podglaszac i przyciszac moge ale kolejny i poprzedni utwor nie dziala macie jakies rozwiazanie?
    Tak, palcem po ekranie dotykowym :-) Nie słyszałem o jakiś nakładkach na odtwarzacz - jakichkolwiek,
    aby to działało

Comment

• Zamieszczone przez rlk120 Zobacz posta
      Sorry, za głupie pytania, ale Honda nie jest zbyt intuicyjna
      Też tak myślałem, ale jak wniknąłem w te proste rozwiązania to doszedłem do wniosku, że "jak mogłem na to nie wpaść... przecież to jest logiczne".
      Civic 1.5T

Varadero

Comment

Sorry, za głupie pytania, ale Honda nie jest zbyt intuicyjna
        Z czasem przywykniesz i będziesz podjarany, że nie to nie obsługa Opla czy VW .

Moja

Comment

• Jeśli ktoś chce zainstalować Youtube z możliwością logowania na własne konto a boi się instalować standardowe Google Play Services(bo są ciężkie i zamulają Connecta) to proponuję wgrać MicroG i ich Service Core.
          W ten sposób w miarę bezboleśnie udało mi się zalogować do YT.

Mam tylko problem by zmusić YT do działania w czasie jazdy, moje ustawienia wyglądają tak:
          <processControl>
          1)<processName>com.google.android.youtube</processName>
          2)<packageName>com.google.android.youtube</packageName>
          3)<authType>THIRD_PARTY</authType>
          4)<appType>OTHER</appType>
          5)<videoOut>STILL_IMAGE</videoOut>
          6)<soundOut>1</soundOut>
          7)<soundInterrupt>0</soundInterrupt>
          8)<soundInterruptMute>0</soundInterruptMute>
          9)<lastMode>1</lastMode>
          10)<oomSetPerm>0</oomSetPerm>
          11)<processKillTarget>0</processKillTarget>
          Ktoś ma jakiś pomysł na naprawę?

Comment

• Panowie. Te nawigacje oraz Yanosik - jak je zainstalowaliście?
            Zrobiliście tak jak gość w jednym filmie z AutoCentrum.pl / ZacharOFF czy to jakaś nowa aktualizacja i można to zainstalować normalnie?

Comment

• Onkel....caaaały wątek przed Tobą :P na pocieszenie to tak od około jakieś 50 strony możesz zacząć

Comment

Jeśli ktoś chce zainstalować Youtube z możliwością logowania na własne konto a boi się instalować standardowe Google Play Services(bo są ciężkie i zamulają Connecta) to proponuję wgrać MicroG i ich Service Core.
                W ten sposób w miarę bezboleśnie udało mi się zalogować do YT.

Mam tylko problem by zmusić YT do działania w czasie jazdy, moje ustawienia wyglądają tak:
                To jest bardzo ciekawe rozwiązanie z MicroG pomijające usługi Google! Mógłbyś Nam to trochę przybliżyć? Co konkretnie instalowałeś i jaką rolę to pełni?

Niestety kurcze ja mam ten sam problem z YouTube - bez "salutu na trzy palce" wciąż nie działa mi w czasie jazdy!!! Mam zainstalowaną apkę obraną z usług Google (tą po lewej: https://www.cmdroid.com/index_apps?a...e&nome=YouTube), 15 razy sprawdzałem w Honda Permissions, że mam prawidłowo wpisaną nazwę procesu i paczki jako com.paraphron.youtube (jak sugeruje strona i jak pokazuje AppList) - apka działa, jest dźwięk, ale jakby był to inny proces, nie objęty Honda Permissions... Druga apka z linka po prawej nie chce mi się w ogóle zainstalować.

Komuś z Was działa w jakiś sposób normalnie YouTube w czasie jazdy? Jeśli tak, to jak to zrobiliście?
                ............................C I V I C
                .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                . .
                Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Witam

Potwierdzam, że mi youtube działa bez problemu podczas jazdy. Swoje ustawienia mogę wrzucić najwcześniej w piątek wieczorem.

Comment

• Ale jakiej apki używasz? Tej Paraphrona? Może być w piątek, tylko wrzuć

BTW co myślicie o czymś takim: https://androidcommunity.com/newpipe...ices-20160215/
                    . .
                    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• ostatnio wgrywalem na nowo cały system po aktualizacji. Wszystko działa bardzo dobrze łącznie z YT Paraphona. Nawet mapy Google w wersji beta. Jest to o tyle fajne że komunikaty pojawiają się wtedy kiedy to konieczne. Super opcja przy oglądaniu YT. Moja żona porzuciła juz calkowicie swojego suva na rzecz civica. Duża w tym zasługa Connecta.

Comment

• Pytanie trochę z innej beczki. Czy komuś udało się odtworzyć playlisty Deezera (Pemium+), ale poprzez A-ha? Flow Deezera daje się odtworzyć, ale nie moje playlisty...

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Comment

• Mi na yt podczas jazdy wszystko działa, jedyne co denerwuje to to, że przy minimalizowaniu aplikacji przestaje grać...

Comment

• A mógłbyś wrzucić fotkę z Honda Permissions..?
                            . .

Comment

• Jasne, jak bd wracał z pracy to zrobię fotkę i wrzucę

Comment

• @Alix - co do youtube to zmieniłem w permission jedynie app type z OTHER na MULTIMEDIA i wygląda na to, że działa(nie sprawdzałem w czasie jazdy, ale po puszczeniu ręcznego działa) Aha, mam zainstalowanego normalnego YT nie modowanego.

Co do MicroG to po prostu zainstalowałem ten plik apk : https://microg.org/fdroid/repo/com.g...ms-9258259.apk

I potem próbując zalogować się na youtube zostałem poproszony o dodanie konta i udało mi się to spokojnie zrobić.

Comment

Working...
                                X