Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• ZbyszekS dzięki za informacje. A teraz jeżeli chodzi o przywrócenie ustawień fabrycznych to wystarczy to zrobić z poziomu menu czy trzeba jakaś kombinacje przycisków zastosować?

Wyklepane z Moto G 3rd
    MOJA HONDA http://www.autowcentrum.pl/samochod/1999836993/

Comment

• Z biuletynu serwisowego:

Factory data reset

- Go to the HOME screen.
      - Press the "Apps" icon.
      - Press the SETTINGS icon.
      - Select "Backup & reset".
      - Select "Factory data reset".
      - Select ‘Reset device’.
      był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
      jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
      sigpic
      http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

• Udało mi się zainstalować Google maps tak jak chciałem, wystarczyło odinstalować i zainstalować jescze raz apk. Tylko nie wiem czy to przez przypadek czy..... No właśnie, czy przed każdym instalowaniem apk trzeba wylaczas vsr czy wystarczy tylko raz i instalować apk po kolei.
        Wyklepane z Moto G 3rd
        MOJA HONDA http://www.autowcentrum.pl/samochod/1999836993/

Comment

• Aktualnie mam taki soft (na Honda Connect bez plusa)
          Main Soft: :31.00.cf
          Android: 4.0.4
          Linux: 3.1.10 (build@HL6)
          Build: :09.08C.00.0021 .....

czy warto to aktualizować? prawdę mówiąc ciężko mi odczytać czy to jest RC3 , RC4 , itd.. może ktoś się orientuje jak to rozpoznać ?

Comment

• Zmagań z garminem ciąg dalszy.
            Podmieniłem mapę EU na PL sądząc, że dzięki temu zabiegowi garmin zajmie o 4GB pamięci mniej. I zonk. Rzeczywiście mapę PL łyknął (200MB), ale miejsca na connectie jak nie było tak dalej nie ma. Folder główny jest tak jakby "osobną partycją". Po drugie mapa ta nie działa prawidłowo ze względu na to, że plik gmapsupp.unl (plik licencyjny) widzi ją jako tą niewłaściwą i pluje błędem, że mapa jest nieszczegółowa. Poddaję się. Jak chce ktoś mapę EU offline to musi jednak używać pendrive. Szkoda.
            Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Cześć Wszystkim,
              Mam następujący problem z connectem. Udało mi się zainstalować wszystko co chciałem, zrobiłem aktualizację do najnowszej wersji:
              IMG_20160516_172230.jpg

Aplikacja Hondy nie znajduje już żadnych innych aktualizacji, a cały czas menu mam stare (niebieskie) zamiast tego nowego. Czy wiecie może jak to naprawić?
              Cały czas mam takie menu:
              Przechwytywanie.JPG

Zamiast takiego:
              Przechwytywanie.JPG

Comment

• Ustawienia> wyświetlacz > zmiana szaty graficznej.
                Wcale nie musiałeś czekać do update'u connecta. To już było wcześniej.

Comment

• To jest najnowsza wersja? HL5?
                  Ja mam taką wersję

Najnowsza wersja RC5 to nie powinna być HL6?

Comment

• Właśnie system Start-Stop w równie dziwny sposób jak przestał tak zaczął działać z powrotem bez żadnej ingerencji z mojej strony.Tak jak podejrzewałem było to zupełnie przypadkowe i zupełnie nie związane z aktualizacją HC.

Comment

• Witam, próbuję zainstalować Honda Permissions w CR-V 2016, ale przycisk instaluj jest wyszarzony, a jak ściągam bezpośrednio na connecta to wywala, że aplikacja się nie zainstalowała. Czy dobrze rozumiem, że mam przywrócić radio do ustawień fabrycznych i nie aktualizować honda app center? (czy przywrócenie do ustawień fabrycznych usunie także ustawienia radia FM i bluetooth? / czy ustawienia komputera pokładowego - np. oświetlenie, także się zresetuje?)

Tak to u mnie wygląda:
                      IMG_20161014_200258.jpgIMG_20161014_200153.jpgIMG_20161014_200129.jpgIMG_20161014_194412.jpg

Comment

• Tak masz zrobić, wszystko zostanie wyczyszczone.
                        Sunday Driver

Comment

• Witam. Jest pierwszy sukces - cofnalem radio do ustawień fabrycznych i mogę teraz zainstalować dowolną appke z plikow .apk. Google mapy dziala jak ta lala.

W związku z powyższym kilka pytań:
                          1. Nie moge zaktualizować aplikacji AHA. Czy to przez to że nie zaktualizowlem najpietw honda apo center? (Chce tego uniknąć żeby znowu mi nie zablokował instalacji z plików apk.) Z drugiej strony wkurzaja mnie powiadomienia wykrzykniki u góry.

2. zależy mi na nawigacji offline. Zainstalowałem Sygic, ale przy uruchamianiu wywala mi blad ze nie moze pobrac jakis tam pakietow i sie wyłącza. Czyżby ten wspaniały android nie pozwalał na pobieranie pakietow wewnątrz appki? Z tego co wiem sygic pobiera na poczatku jakies dane, wiec bez tego ani rusz. Komus dziala?

3. Polecacie jakies navi offline inne co wam dziala?

Comment

• Zamieszczone przez miwost Zobacz posta
                            Zainstalowałem Sygic, ale przy uruchamianiu wywala mi blad ze nie moze pobrac jakis tam pakietow i sie wyłącza. Czyżby ten wspaniały android nie pozwalał na pobieranie pakietow wewnątrz appki? Z tego co wiem sygic pobiera na poczatku jakies dane, wiec bez tego ani rusz. Komus dziala?
                            Wydaje mi się , że ta aplikacja potrzebuje swojego i tylko swojego pena w gnieździe nr 1 ze swoimi plikami - nie instalowałem bo to co jest w necie nie udało mi się ściągnąć
                            https://www.cmhonda.net z tej strony.

Comment

• Cały czas mam takie menu:
                              Przechwytywanie.JPG

Zamiast takiego:
                              Przechwytywanie.JPG[/QUOTE]

Ja po przywróceniu ustawień fabrycznych mam to samo
                              Musialem zrobić reset bo yanosik sie zawiesił , teraz wszystko wgrane od poczatku ale nie pamietam jak ten ekran zmienic.
                              W Ustawienia> wyświetlacz >* mam tylko opcje zmiany tapet na zwykle i animowane .

Podpowiedzcie prosze gdzie tego szukac bo już sam nie mam pomysłu.

Comment

• Możecie napisać jaki nr kompilacji ma aktualizacja Connecta RC5?
                                W sobotę byłem w serwisie JKK w Katowicach i usłyszałem "Zgodnie z wytycznymi producenta została wgrana aktualna wersja oprogramowania 31.00.CF i DC.091.01.0021"
                                Chyba coś nie tak, ponieważ taki numer miałem przed wizytą.

p.s.
                                Nie polecam tam jechać. Przegląd A (wymiana oleju + mycie auta zajęło im 4,5 h. Przyjechałem jako pierwszy na 8:30 a wyjechałem przed zamknięciem. TOTALNA PORAŻKA
                                Last edited by czterolistny; 24-10-2016, 13:01.

Comment

Working...
                                X