Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
    I... co jest czym dokładnie
    1) i 2) - skąd najlepiej brać/uzyskać prawidłowe dane do wpisania?
    Jeszcze na pulpicie bałagan ale po kolei by tak szło (aplikacja AppList)

1.jpg
    2.jpg
    3.jpg
    4.jpg
    5.jpg

Comment

• Zamieszczone przez mehau Zobacz posta
      Jeśli chodzi o głośnik w AM to trzeba wejść w aplikacji w ustawienia --> dźwięk i wyłączyć dostosowywanie głośności podczas jazdy. Wtedy działa też lewy. Przynajmniej na postoju, jutro sprawdzę czy w czasie jazdy też jest ok.
      To juz wcześniej zrobiłem ale sprawdzałem również na postoju

Comment

• Panowie, czy naszą aplikację dodajemy w dwóch punktach?
        Kod:
        <processControl>
        1)<processName>com.garmin.autooem</processName>
        2)<packageName>com.garmin.autooem</packageName>
        3)<authType>THIRD_PARTY</authType>
        4)<appType>NAVI</appType>
        5)<videoOut>STILL_IMAGE</videoOut>
        6)<soundOut>0</soundOut>
        7)<soundInterrupt>1</soundInterrupt>
        8)<soundInterruptMute>1</soundInterruptMute>
        9)<lastMode>1</lastMode>
        10)<oomSetPerm>0</oomSetPerm>
        11)<processKillTarget>0</processKillTarget>
        czy tylko w grupie allowed?
        Civic 1.5T

Varadero

Comment

• 1. Instalujesz apk swojego prgoramu i Honda Permissions dotychczasową metodą
          2. Wchodzisz w Honda Permissions i w zakładce Process List dodajesz nowy wpis dot. Twojej aplikacji
          Sunday Driver

Comment

• Ciekawe czy można używać na raz dwóch penów. Pytam dlatego, że słuchając muzyki i korzystając z map np w automapie będzie zamulona ta automapa. Nie dziwne... Dodatkowo jestem pewien, że w hondzie jest usb2.0 co spowalnia wszelkie procesy.
            Civic 1.5T

Varadero

Comment

• To już chyba zależy od aplikacji. Możesz sprawdzić na przykładzie Spotify. Tam idzie to ustawić.
              Sunday Driver

Comment

• Zamieszczone przez Maccan Zobacz posta
                To juz wcześniej zrobiłem ale sprawdzałem również na postoju
                Którą wersję odpałeś? 4.0.0 RC?
                Sunday Driver

Comment

• Kurde wylecialem z wątku i już nie wiem jak się zabrać za instalowanie apek i nadawanie uprawnień. Czy może ktoś zebrać w całość i np.zaaktualizowac główny temat?. Jestem teraz na wyjeździe i z chęcią potestowałbym w powrotnej drodze kilka aplikacji .

Comment

• Czy Connect posiada IMEI? Pytam bo mapamap potrzebuje tego do aktywacji, a w opcjach nie widzę. Swoją drogą bardzo dobra mapa na PL po automapie

Potwierdzam, że na automapie nie ma dźwięku, tylko powitalny jest aktywny.
                    Last edited by Alix; 29-05-2016, 23:21.
                    Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Hmm u mnie Automapa z kolei ma dźwięk normalnie tylko wiesza się koszmarnie. Moze kwestia ze moj Connect jest przed ta ostatnią aktualizacją? Pytanie: czy ten cholerny zegar w rogu ekranu co się pojawia po aktualizacji da się wyłączyć czy on caly czas musi być widoczny?
                      ............................C I V I C
                      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                      . .
                      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Ustawienia > informacje > zegar > umiejscowienie zegara
                        A jak skonfigurować dla apki Waze? Na wzór Garmina? Jak znaleźć dokładną nazwę uruchomionej aplikacji ?
                        Last edited by kristofer55; 27-05-2016, 09:50.

Comment

• Zamieszczone przez kristofer55 Zobacz posta
                          A jak skonfigurować dla apki Waze? Na wzór Garmina? Jak znaleźć dokładną nazwę uruchomionej aplikacji ?
                          Witam,
                          spojrz na poprzedniej stronie post 622, a jak chcesz zobaczyc wszystkie dane innej apki to muszisz zainstalowac "Applist" i wtedy mozesz znalesc nazwy i pliki.(poprzednia strona zdjecia na dole)
                          pozdrawiam

Comment

• Przejechałem z AM 150km i dwa razy w mieście się wywaliła. Dzisiaj jechałem z Waze 100km i w miarę rozsądnie wybierała trasę a było trochę korków i prac na drodze. Ale najnowsza wersja nie jest stabilna i potrafi się zawiesić.
                            Dla ułatwienia zrobiłem akcję która automatycznie odpala/wyłącza wifi w telefonie jeśli telefon podłączy się do głośnomówiącego. Fajnie działa i nie trzeba pamiętać o włączaniu i wyłączaniu danych.

Comment

• Też mam tak mam zrobione połączenie w w SmartConnect.
                              Ale coś mi nie wychodzi konfiguracja Waze w hondapermission. Możesz podać swoją konfigurację i gdzie konkretnie dodać?

Comment

• w process controls tworzysz nowy wpis (+)
                                w Package i processs name dodajesz com.waze i uprawnienia takie jak dla garmina

Comment

Working...
                                X