Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ale Nova Launcher chyba nie pozwoli na zabawę z uprawnieniami aplikacji...?
    ............................C I V I C
    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
    . .
    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Nie, to tylko nakladka wizualna

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
      Sunday Driver

Comment

• Nie miałem jeszcze czasu, żeby poeksperymentować ale mam do bardziej doświadczonych pytanie:
        audio i kamera cofania wyłącza aplikację - a połączenie telefoniczne odebrane po BT przez HondaConnect? Też wywala aplikację?
        był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
        jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
        sigpic
        http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

• Zakładałbym, że mechanizm jest podobny przy BT i raczej wywali apki. Ale userzy XDA Forum widzę ostro pracują nad uprawnieniami apek w Connect, także mam cichą nadzieję, że się do tego dobiorą nawet bez roota...
          Last edited by Alix; 16-05-2016, 21:29.
          . .
          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Świetny pomysł na instalacje aplikacji. Czy wyłączenie VSA nie dało by się zrobić przez taskera lub jakiś podobny program.

Comment

• Jak wiesz jak to zrobić to próbuj i daj znać
              . .

Comment

• Czy mógłby ktoś łopatologicznie opisać:

- skąd i jak pobrać przefiltrowane apki na odpowiedniej wersji androida?

Rozumiem, że dalej zapisujemy pliki .apk na usb i instalujemy w samochodzie? (trzeba wybrać możliwość instalowania aplikacji z innych źródeł)

Należy mi wybaczyć, ale jeśli chodzi o sklep / całego androida jestem kompletnie na bakier, całe życie na jabłku.

Comment

• Z zainstalowaniem apki nie ma problemu, problemem są małe prawa dla instalowanych aplikacji. Czyli odtwarzacz audio wyłącza np automapę, a automapa wyłącza odtwarzacz, po drugie kamera cofania zamyka odpalone apki (wszystkie oprócz garmina i odtwarzacza).
                  Civic 1.5T

Varadero

Comment

• andek bez zmian

miałem:
                    IMG_20160511_163556.jpg

a po aktualizacji:

IMG_20160516_172230.jpg

Comment

• A... nie mówiłem Trzeba pokochać 4.0.4. to jest ostatnia wersja na otwartej licencji czy jak to tam prawidłowo brzmi, w której mają prawo grzebać ile chcą.

Zamieszczone przez shredded Zobacz posta
                      Czy mógłby ktoś łopatologicznie opisać
                      Tu masz krok po kroku instalacje i używanie apek: https://www.civicforum.pl/showthread...627#post298627
                      Last edited by Alix; 17-05-2016, 09:54.
                      . .

Comment

• Tuneln radio pięknie działa w tle. Teraz ogarniamy program z modułem radia FM (bez internetu) oraz automatyzację wyłączenia w menu serwisowym.

Comment

• Dziękuję Alix, a kolegom silnie działającym w temacie życzę powodzenia i czekam na efekty!

Comment

• VSP ogarnijcie, cała reszta jest wtórna... dzisiaj znowu zresetowałem sobie Connecta kombinacją na 2 zamiast na 3 palce... jak kurde nie mam do tego cierpliwości
                            Last edited by Alix; 17-05-2016, 13:16.
                            . .

Comment

• Udało mi się znaleźć doskonale dogadujący się z Connectem player - co prawda wcześniej już instalowałem BS Playera i to od razu dedykowanego kodekami do ARMv7 naszej Tegry3, ale to nie działało... najwyraźniej przekombinowałem, bo jak zainstalowałem najzwyklejszego BS Player Free z apkpure.com/GoogleStore to... wszystko poszło i to nawet hardwarowo najwyrażniej bo żadnego laga nawet w 720p. nawet przewijanie jest natychmiastowe i... poprawił się o dziwo nawet dźwięk To mnie natchnęło... teraz czas na sprawdzenie potencjału Connecta dla mnie starego audiofila Czyli spróbuję Neutrona z oversamplingiem i lepszymi algorytmami audio żeby zobaczyć czy Connect zostanie u mnie czy nie BTW ciekawe jakiej klasy DAC siedzi w tym zwierzaku...?

uploadfromtaptalk1463483699042.jpg
                              Last edited by Alix; 17-05-2016, 13:17.
                              . .

Comment

• Ja u siebie zrobiłem taką konfigurację:
                                Odtwarzacz muzyki - AIMP - działa w tle
                                Odtwarzacz video - BS Player Free < faktycznie działa szybko, bez problemu filmy po 5GB dźwiga
                                Odtwarzacz radia interneowego - OpenFM
                                Nawigacja - MapyGoogle < tylko szkoda że wersja pod Androida 4.0.4 nie ma opcji omijania korków
                                Nawigacja2 - Waze < na razie tylko zainstalowałem nie testowałem, ale dużo waży appka, może ją zawieszać - do testów

Comment

Working...
                                X