Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Cóż, lista jest "partial" czyli częściowa. Należy domniemywać, że z Mirror Linkiem działają także inne aplikacje (jednak pełnej listy jakoś trudno się doszukać hehe).

W każdym razie z nawigacji jest BringGo, iCoyote i Sygic. Te dwie ostatnie apki próbowałem pod Mirror Linkiem. Sygic nawet działa, przez tydzień, później każe wykupić wersję Premium (kilkaset pln). Coyote niby przez 10 dni działa w pełnej wersji, ale żeby działał z ML to trzeba wykupić taką opcję nawet w okresie próbnym (ok 70 pln). Działania Coyota z ML już dalej nie sprawdzałem, bo domyślam się że po 10 dniach trzeba by było i tak wydać kilkaset pln na pełną wersję. BringGo nawet już mi się nie chciało instalować, bo mam działające darmowe Google Maps i mi to wystarczy.
    Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
    Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F

Comment

• Nie wszystkie. Ta strona jest stworzona na US przez kogos i nie jest aktualizowana (co wygląda słabo).
      Ogólnie w Play Store wpisz "mirrorlink" i wyskakują aplikacji kompatybilne. Nie ma ich wiele, ale Glympse, Rockscout, Sygic i pare innych jest.

Comment

• Zamieszczone przez Alwin Zobacz posta
        Rozumiem że te wszystkie aplikacje działające są widoczne tutaj:
        Sensowne (chociaż dla mnie poza Sygic to i tak żadna z nich) - niestety tak. Nie działa Automapa, Google Maps, Youtube, playery filmów etc., czyli cokolwiek, co chciałbym pod ML podłączyć, nawet jakby zadziałał kiedyś z kolejnym update stacji.

Zamieszczone przez Alwin Zobacz posta
        dopłacać do Connect (+) aby mieć Garmina i odtwarzacz CD ? trochę słabo to widzę
        Trudno to nazwać pełną gębą konkurencyjną ofertą, poza tym, że pozbywasz się nawigacji z szyby i masz OEM. Jeżeli jeszcze bierzesz na tyle bogatą wersję, że dopłata do Connect+ wynosi 2000, to można rozważać jako opcję, jeśli nie masz wielkich wymagań i nie oczekujesz traffica i nie lubisz grzebać w aucie. Ale kupowanie Connect+ za 4000 dla mnie zaczyna się nieco mijać się z celem - za te pieniądze spokojnie kupujesz zestawik adaptacyjny (do CR-V bieżącej np. https://www.connects2.co.uk/Product/ProductItem/CTKHD07 ) i do tego markową navi aftermarketową z palety Alpine/Pioneer/Kenwood jaką tam lubisz i jesteś na innym poziomie funkcjonowania takiego sprzętu za tą samą kasę, a przy odrobinie szczęścia i asertywności nie powinno być z montażem takowego ustrojstwa nawet w ASO z gwarancją na całość dużego problemu... Można nawet kupić znacznie taniej coś 2DIN bez wbudowanej nawigacji ale z rzeczonym AndroidAuto i już masz działające GoogleMaps, jak chce Ci się bawić z telefonem. Tylko po co bimbać się z telefonem, jak można mieć wszystko w stacji w aucie? Żadna to wygoda, a na CR-V i tak mało nie wydasz, więc nie ma co biedować:

Last edited by Alix; 11-02-2016, 20:37.
        ............................C I V I C
        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Alix, ale ja tak z ciekawości pytam poza tym jak zmieniam auto to biorę tylko i wyłącznie samochód dostępny od ręki, a wersje Lifestyle mają navi + adas, a to już dodatkowe 10tys. więc wydawanie pieniędzy na coś z czego się nie korzysta mija się z celem .
          Jeżeli dealer sam doposaża auto w nawigację to postaram się ją wywalczyć jako gratis w innym wypadku wolę wyjąć telefon i skorzystać z google map + Yanosik'a.

Comment

• Przepraszam bardzo, ale mam Lifestyle+ADAS i nie mam navi Poza tym Lifestyle można kupić w bardzo dobrej cenie, teraz na wyprzedażach kosztują drożej niż ja kupiłem w sierpniu

Comment

• PJW, wiem coś o tych wyprzedażach w 2012 kupowałem od ręki Civica w wersji Sport + pakiet stylistyczny (felgi aluminiowe akcesoryjne 17', karbonowe progi boczne, karbonowe nakładki zderzaka przedniego i tylnego, podświetlane listwy progowe, spojler dachowy) za całe 71tys. +50zł na bilet lotniczy OLT - taniej się nie dało dostać takiego auta
              Teraz chcę zrobić podobnie, tylko teraz piszę o CR-V w wersji Lifestyle

Comment

• Samolotem po auto ? Tego jeszcze nie słyszałem .
                Hmm nie ma możliwości kupna Connecta + ADAS bez garmina w CR-V? Dziwne trochę, ale dochodowe..

Comment

• Tak, samolotem z Trójmiasta do Poznania, a z powrotem nowym Civicem, wtedy uzyskałem rekord spalania 5,2l - dziś ciężko to powtórzyć
                  Co do CR-V to oczywiście jest możliwość zakupu samego Connect+, tylko wszystkie dostępne modele na salonie mają akurat Connect+ i ADAS

Comment

• Szkoda, że jak ja brałem auto to nie było opcji Connect+ z ADAS...były tylko same Connecty bez plusa i Adasia albo Connect + Adaś, ale bez plusa..

Comment

• Ja mam i Connect+ i ADAŚ czy chciałem czy nie chciałem... Connect będę wymienial na solidny aftermarket, a część funkcji ADAŚ mam wyłączone a druga część... nie uratowała mnie dzisiaj więc sorry że brutalnie - ale można się nią podetrzeć. Można naprawdę sensowniej wydać te 10 tys. CR-V w Lifestyle powiadasz... ja bym znalazł masę ciekawszych aut w tej cenie... ale zależy co kto lubi, to kupujący ma być zadowolony, niech Ci służy.
                      . .
                      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• a druga część... nie uratowała mnie dzisiaj
                        Czyżby jakaś niemiła przygoda??? Mam nadzieję, że nic poważnego.
                        Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
                        Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F

Comment

• Drobne przerysowanie boczku zderzaka, nic się nie stalo, ale że nie było poważnego crashu zawdzieczam tylko temu ze lewy pas był wolny (młody gowniarz wymusił pierwszenstwo z prawej) i że Rka ma nieziemskie hamulce po docisnieciu na max - pas o mało nie urwał mi czegoś, a gały mialem przez chwilę jak w strusiu pedziwiatrze . ADAS, CTBA i co tam jeszcze jest co wypluwa sie co chwilę w ruchu nieadekwatnie do sytuacji - bez jakiejkolwiek reakcji, w ogóle nie zauważyło sytuacji. Żebym jeszcze szalał, ale typowa miejska sytuacja z 40km/h na liczniku. Tak, wiem, CTBA działa do 30km/h. No ale to kiedy można liczyć na te całe systemy??
                          Last edited by Alix; 12-02-2016, 06:26.
                          . .

Comment

• Ech te systemy "bezpieczeństwa" oglądałem na youtube jak Honda Plaza testuje system ADAS i właśnie system CTBA poległ na kartonach + dla Hondy, że ADAS to tylko opcja.

Alix jakie byś miał alternatywy dla CR-V, przyznam, że szukałem i nic sensownego nie znalazłem (musi być SUV).

Comment

• Zamieszczone przez PJW Zobacz posta
                              Przepraszam bardzo, ale mam Lifestyle+ADAS i nie mam navi Poza tym Lifestyle można kupić w bardzo dobrej cenie, teraz na wyprzedażach kosztują drożej niż ja kupiłem w sierpniu
                              Kurde zdradźcie mi tajemnice jak to robicie - ja kupiłem swojego lifestyla na wyprzedaży 2014 i myślałem że zrobiłem interes życia ale widzę że nie . Dzwonicie po wszystkich dealerach Hondy w PL czy co?

Comment

• Dokładnie tak + odpowiednie negocjacje

Comment

Working...
                                X