Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez votek Zobacz posta
    Co do szrotów, to goodram 16gb nie działa, a noname 4gb calkien dobrze przy podłączeniu przez usb, może to też sprawa zużycia pendriva.
    Ja mam goodram 16GB nano i mi działa . Miałem na myśli prędkość odczytu/wysyłania, nie pojemność.

Moja

Comment

• Alix ale mi się pojawia czarny obraz odrazu po odpaleniu, a nie po tym jak nie nacisnę ok....
      Nie za kazdym razem ale zdarza się...
      A w większości zaraz po odpaleniu pojawia się obraz z komunikatem i klikam ok i jest już stacja radiowa

Comment

• Mi też sie tak kilka razy zdarzyło. Dlaczego - nie mam pojecia szczerze Ale już mnie to nie denerwuje. Spokojnie czekam i zbieram na aftermarketowa navi, Connectowi odpuszczam grzechy...
        ............................C I V I C
        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
          Interface kupujesz Connect2 czy Paser?
          Prawdę mówiąc przymierzam się do Connect2. Wracając do temu 2óch etapów, rozważam właśnie taką drogę ze względu chociażby na to, że na chwilę obecną nie ma jednostki multimedialnej, która spełniałaby moje wszystkie oczekiwania. Myślałem o stajni Alpine z opcją radia DAB+ (jednostka jak i wzmacniacz serii PDX np. v9 - bo zajmuje mało miejsca), ale same jednostki na chwilę obecną są po prostu brzydkie. Nie podoba mi się ten wystający pasek przycisków na dole. Pioneer podobnie, chyba ze seria 3700 - ale są tam problemy z łącznością jednostka/telefon. Jeśli chodzi o kenwooda, nad którym sam sie chyba zastanawiasz, żadnego nie widziałem i żadnym sie nie bawiłem dłużej, więc na razie sie nie wypowiadam.

Comment

• Hmmm...mi czarny ekran od razu po odpaleniu jeszcze się nie zdarzył..może nie jest tak źle jak myślałem ?

Comment

• Mi sie zdarzył chyba 2 razy. Zwykle gaśnie mi jak nie zdążę nacisnąć tego "ok". Teraz już mam rytuał odpalenia: silnik, ok na connect, zabicie start/stopu - łapka już automatycznie chodzi
              . .
              Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Ja z kolei przełączam kluczyk na raz, wyłączam (A), potem "ok" na connect i wtedy odpalam i potem jeszcze raz "ok", właśnie sobie uświadomiłem, że mogę kliknąć raz "ok" po odpaleniu silnika, jutro sprawdzę. Raz tylko mi się zawiesił connect jakoś w sierpniu.
                Kolega w innym poście wspomniał, że jest nowy update androida i w ASO mogą go wgrać.

Moja

Comment

• Ja nie mam kluczyka także od razu auto odpalam jak wsiadam i potem OK na Connect
                  . .

Comment

• W styczniu pojawiła się aktualizacja dla Connecta. Chętnie poznałbym dokładniejszy changelog, ale bluetooth w przypadku kilku telefonów łączy się u mnie już*bezproblemowo, na ekranie głównym pojawił się dodatkowy przycisk TA (patrz zdjęcie - jednostka z Connect+ ta z Androidem).

Screen Shot 2016-02-10 at 20.38.19.jpg

Dodatkowo zauważyłem, że pojawiły się dodatkowe animacje przy przechodzeniu pomiędzy aplikacjami.

Aktualizacja całkiem spora bo ponad 700mb.

Miałem podobnie z tymi błędami co chwile pojawiającymi się Honda App - to zostało tez poprawione.

MirrorLink jak nie działał tak nie działa.
                    Last edited by a_op; 10-02-2016, 20:46. Powód: zdjecie

Comment

• No właśnie jak z tym MirrorLinkiem testował ktoś na LG G3 z Androidem 6.0 ?

Comment

• Tą aktualizację to ja już mam... a czy to coś zasadniczo zmieniło... nie bardzo. TA jeszcze nigdy nie zadziałało.

Alwin ale co chcesz puszczać przez Mirrorlinka? Wiesz, że ogromna większość aplikacji tak czy owak nie ma certyfikacji do obsługi w ruchu, nawet jak telefon się połączy?
                        . .

Comment

• Przez morrorlinka chciałbym puszczać automape, google maps itp. Czy mam rozumieć, że te aplikacje nie mają certyfikacji i w czasie jazdy nie beda działały?

Comment

• Nie mają. MirrorLink pozwala na uruchamianie podczas jazdy aplikacji, które mają*certyfikację.
                            Nie jest ich zbyt wiele, ale kilka jest. Mnie osobiście interesuje Sygic i RockScout (pełna obsługa Spotify).

Kilka innych aplikacji jeszcze jest. Inna sprawa,*że jak to zacznie w końcu działać będzie można przetestować workaroundy do mirrorowania telefonu podczas jazdy (są sposoby na to za pomocą aplikacji). Tylko najpierw to musi zacząć działać więc to byłoby dodatkowym plusem jakby się udało.

Comment

• Google Maps prawdopodobnie nigdy nie będą działały z Mirror Linkiem, bo wspierają konkurencyjny standard - Android Auto. Co prawda oficjalnie Android Auto nie jest jeszcze oferowany w Polsce, ale po ściągnięciu i ręcznym zainstalowaniu na smartfonie całkiem sprawnie to działa. Przynajmniej na systemie obsługującym Android Auto (w Leonie wspierane są wszystkie obecnie stosowane platformy połączeniowe, czyli Mirror Link, Android Auto i Apple CarPlay). W każdym razie przy zastosowaniu Android Auto bez problemu można korzystać z Google Maps w czasie jazdy, parę razy nawet korzystałem.
                              Last edited by Arpuc; 10-02-2016, 23:47.
                              Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
                              Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F

Comment

• Dziwna sprawa z tym Mirrorlinkiem, że nie działa. Z jednej strony chciałoby się pozbyć nawigacji z szyby i mieć to w jednym urządzeniu, z drugiej strony dopłacać do Connect (+) aby mieć Garmina i odtwarzacz CD ? trochę słabo to widzę.

Rozumiem że te wszystkie aplikacje działające są widoczne tutaj: https://www.mirrorlink.com/apps ?

Comment

Working...
                                X