Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

10th gen Civic 2016

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• 8,2-8,6 s ma slabsza wersja (220 nm) z CVT, ktora demonem predkosci wsrod skrzyn raczej nie jest. Manual powinien byc cos ponizej 8 s. VAGi osiagaja setke z 1.8 TSI 180 KM w srednio ok. 7,5 s czyli podobnie, a palą zauwazalnie wiecej. Bedzie dobrze
    Last edited by libidinously; 20-10-2016, 17:12.

Comment

• A wy dalej o tym przyspieszeniu, piszcie lepiej ile to ma Nm i ile ma konkurencja, są jakieś testy elastyczności czy coś ? Przy wyprzedzaniu liczy się elastyczność (Nm) a nie ile ma do 100-tki.
      Moja łódka Civic..
      Mój "klekocik" Ceed..
      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
      Coś na temat olejów..

Comment

• Jak to Honda, elastyczność masz taką jak szybko zredukujesz A tak poważnie to raczej mniej Nm będzie niż w 1.8TSI wiec... no właśnie.
        ............................C I V I C
        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Oj tam, oj tam - 240 vs 250 Nm (przy manualach) to różnica kosmetyczna, a przebieg krzywej momentu i mocy pewnie też mocno zbliżony. Zadecyduje zestopniowanie skrzyni, ale 1.5 T w manualu jeszcze nigdzie na świecie nie ma do jazd (?) więc zostają nam jałowe dywagacje na temat przyśpieszenia z CVT

Comment

• Zamieszczone przez libidinously Zobacz posta
            Zadecyduje zestopniowanie skrzyni
            Oby dali długą szóstkę...bo jak bedzie jak w 8/9gen 1.8 to kaplica na trasie z hałasem....
            Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Nie wiem czy ktoś wrzucał, odnośnie przyspieszania.

Moja Honda
              https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• Słuchajcie, a jak sprawują się teraz te nowe silniki VW TSI ? już wyleczone są z tych swoich pierwszych dolegliwości wieku dziecięco ? Dawno się już tym nie interesowałem, a nie wiem czy w przyszłości nie postawię tym razem na TSI
                Moja łódka Civic..
                Mój "klekocik" Ceed..
                New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                Coś na temat olejów..

Comment

• Terapia była... Zamienili łańcuch na pasek rozrządu. Tylko miejsce zostało bez zmian, więc jest trudno i drogo w wymianie. Coś tam jeszcze poprawiali... I zapowiedzieli nowy silnik 1,5
                  Widocznie pacjent nie rokował

Comment

• O ciekawostka. Przyśpieszenie 1.5 T MT na poziomie 7,8 s zgodne z moimi przewidywaniami, ale CVT idące łeb w łeb (wg dwóch źrodeł)?? W to 7,09 s z CVT to ja nie wierzę.

Nie wiem do jakiego okresu chcesz porównywać. Wszystko w przedziale 1.0 TSI - 1.4 TSI (niedługo 1.5 TSI) jest już ulepszonymi konstrukcjami na pasku zamiast łańcucha i na tle innych downsizingowych motorów sprawują się dobrze. Resurs silnika po 250 k km. 1.8 i 2.0 TSI pozostały na łańcuchu.
                    Last edited by libidinously; 20-10-2016, 21:49.

Comment

• Przełożenia:
                      6 bieg manual 1.5T

96 km/h 2400rpm
                      112 km/h 2800rpm
                      128 km/h 3200rpm

Jest dobrze !

Czyli powinno sie w miare komfortowo poruszać po autostradach.
                      Co prawda konkurencja nadal ma te 200-300rpm nizej przy tych predkosciach ale to juz akceptowalne roznice.
                      Last edited by Glosima; 21-10-2016, 14:28.
                      Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Witam
                        civic IX nowy z tego miesiąca, wczoraj sprawdzałem na autostradzie
                        silnik 1,8
                        skrzynia automat

100 km/h 2300rpm
                        130km/h 2800rpm
                        150 km/h 3000rpm

Comment

• Zamieszczone przez siuszko Zobacz posta
                          civic IX nowy z tego miesiąca, wczoraj sprawdzałem na autostradzie
                          silnik 1,8
                          skrzynia automat

100 km/h 2300rpm
                          130km/h 2800rpm
                          150 km/h 3000rpm
                          Cfaniak To my wiemy, że automat idealnie sie zgrywa z 1.8
                          Niestety manual 1.8 to była kaplica pod tym względem...

Comment

• Glosima, to prędkości licznikowe czy gpsowe?
                            Nie jestem pewien czy to będzie jakaś różnica - obecnie przy licznikowych 100 km/h jest 2500, a 135 kmh jest przy 3500 z tego co pamiętam.

Comment

• Licznikowe.

Comment

• A w międzyczasie taki, bardzo interesujący news:
                                According to Honda UK's head of cars Phil Webb, the Honda Jazz supermini is looking like the best next candidate to receive the automaker's 1-liter

To byłby naprawdę hit

Comment

Working...
                                X