Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

10th gen Civic 2016

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Przecież nie będzie 1.8 NA

sent from mobile

Comment

• Mój błąd, zamotałem się

Comment

• A co do 1.0 jestem pewien, że będzie jechał o galaktyke lepiej od obecnego 1.4

sent from mobile

Comment

• Zamieszczone przez Jozin Zobacz posta
          Można zaklinać rzeczywistości, ale jak klientowi w Pl dadzą do wyboru 1.0 i 1.8 w tej samej cenie to wybór będzie prosty. Pewnie dlatego chcą wprowadzić to 1.8, 1.0 nie będzie jechał jak obecne 1.4, 1.8 będzie dawał radę, a 1.5t będzie dla tych co się lubią szybciej przemieszczać.
          Jak na razie nie ma jakichkolwiek wzmianek o R18 w X-genie. Ale zgadzam się - 1.8 powinien być dostępny dla klientów nie chcących być beta-testerami oraz ceniących solidność, spokój i rozsądne koszty eksploatacji.

Comment

• Zdaje się w Asia&Pacific jest 1.8 w sedanie.

Az sprawdzilem, zeby potwierdzic. W Australii jest 1.8 i 1.5T do wyboru w sedanie. Co ciekawe, wersje sie nazywaja VTi
            Podstawowa to VTi
            potem VTi-S, VTi-L, RS(wyjątek z konwencji) i VTi-LX

1.8 NA jest w wersjach VTi i VTi-S. W wyzszych jest swistak

sent from mobile
            Last edited by filipfm; 21-09-2016, 09:26.

Comment

• Rozpiska jakie głośniki mają być w USA, ale chyba można założyć, że będzie tak i u nas, chociaż z tego co tu widać to mają też mieć subwoofer w najbogatszej wersji u nas o tym cisza.
              Moja Honda
              https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• Folder reklamowy hatch'a dla rynku US.
                https://vtec.net/forums/one-message?message_id=1292657

Dłuższe, ponad piętnastominutowe video pokazujące proces produkcji hatch'a:
                https://www.youtube.com/watch?v=PiW7J0nInzU
                Last edited by Lukas; 21-09-2016, 09:10.

Comment

• Ciekaw jestem z czego wynikają różnice, że na rynek US jest szyberdach jak w 6gen, a EU dostaje szklany dach. Tak jest tez w CR-V i HR-V

Comment

• No jak nie będzie 1.8, jak będzie jeszcze przez jakiś czas w Tourerze, jeśli sprawdzi sie plotka, ze zostaje w palecie do pojawienia sie tourera X?

Comment

• Zamieszczone przez filipfm Zobacz posta
                      a EU dostaje szklany dach. Tak jest tez w CR-V i HR-V
                      we HRV ten szklany dach jest uchylany( świetna sprawa) w CRV to nie wiem.

Comment

• Zamieszczone przez libidinously Zobacz posta
                        No jak nie będzie 1.8, jak będzie jeszcze przez jakiś czas w Tourerze, jeśli sprawdzi sie plotka, ze zostaje w palecie do pojawienia sie tourera X?
                        No bedzie w tourerze. Tylko, ze tourer to nie X gen

Comment

• Zamieszczone przez MarcelWro Zobacz posta
                          we HRV ten szklany dach jest uchylany( świetna sprawa) w CRV to nie wiem.
                          W Civicu tez ma byc uchylany i odsuwany. Tymbardziej nie rozumiem tej roznicy. Bo w momencie kiedy w 8 i 9 gen szkło było nieotwierane to mozna mowic o roznicach funkcjonalnych. Ale jak dach jest otwierany jak zapowiadaja to nie wiem o co chodzi.

w CRV chyba jest nieotwierany jak w 8 i 9 gen

Comment

• ile sek ma mieć 1.0 od 0 do 100 km/h?

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
                              ile sek ma mieć 1.0 od 0 do 100 km/h?

Znalazlem takie dane - z testów tego silnika w budzie 9gena

Claimed performance numbers – on a Civic – include a 0-100 km/h time of 9.5 seconds and a top speed of 209 km/h,

Comment

• Jak mówiłem... porownywalnie do 1.8... Tymczasem w USA testy 1.5T pokazały wyniki w okolicy 7s...

Ciekawe jak spalanie. Honda twierdzi, że w 1.0T bedzie 20% mniejsze niż 1.8 w co nie do końca wierzę ale zobaczymy...
                                Last edited by Alix; 21-09-2016, 10:46.
                                ............................C I V I C
                                .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                                . .
                                Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Working...
                                X