Zamieszczone przez MarcelWro
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
10th gen Civic 2016
Collapse
X
-
-
Marcelwro ja jestem bardzo konsekwentny. To co napisałem było ironią. Tak, mam Hondę bo stosunek cena/jakość zakupu był bardzo dobry i uważam, że auto jest/było lepsze od aut w tej klasie do celów jakich je zakupiłem. Jeżeli Honda, a pewnie tak będzie, zaoferuje 130km tam gdzie inni dają 150km, 180km tam gdzie inni 200km za większe pieniądze, plus pewnie komfort będzie niższy to nie wiem w czym Honda będzie lepsza. Focus 1.6 miał 100km, 1.0 ma 125km, Honda miała 142km będzie miała 130km. Widzisz różnicę?. Ja patrzę na to ekonomicznie, chciałbym w przyszłości zmienić auto na Hondę, naprawdę, ale obecnie nic bym z ich oferty nie kupił, a czytając o tym jaką politykę Honda chce prowadzić w UE nie kupię ich auta również w przyszłości. Ja po prostu uważam, że w H marketing zaczyna wyprzedzać szeroko rozumianą wartość produktu, coś co stało się np w Maździe.
Ja tam rozumiem ludzi, którzy kupują auta typu SUV, sam nie wiem czy w przyszłości nie kupię.Jak swoim Accordem jeżdżę po mieście i jak mam 20 razy wysiąść, a później złamać się i 20 razy siąść na ziemi (acco jest niskie) to tak, marzy mi się SUV, a że Polska to biedny kraj to ludzie chcą mieć jedno w miarę uniwersalne auto. Czasem ktoś chce usiąść w moim aucie, sprawdzić, ja się przyzwyczaiłem, ale pociesznie jest patrzeć jak się gramolą do i z auta
Last edited by Jozin; 20-09-2016, 09:34.
Comment
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaDobrze powiedziane, ale tak jak pisałem, tutaj zdecyduje cena.. jeśli będzie zbyt wygórowana, czyli więcej niż 70tys., ludzie nie kupią mocno wysilonego trzy cylindrowego 1,0.. druga rzecz to ile taki silniczek wytrzyma ? ja już bym się bał... Widać od razu który producent robi swoje silniki z dozą bezpieczeństwa tego wysilenia i tutaj moim zdaniem ten co nie przekracza mocy 100KM z 1litra wytrzyma te 250tys. km.
Jozin... w Focusie silniki 1,6 ( po 2010 bo takim jeździłem) miały moc 105KM i 125 KM, i mimo tego że moc 1.0 i 1.6 była taka sama to 1.0 jeździ o niebo lepiej....
Ty może Hondy już nie kupisz ale będzie cała rzesza ludzi którzy chętnie na 1.0 się przesiądą i zapomną o 1,8Last edited by MarcelWro; 20-09-2016, 09:54.
Comment
-
Zamieszczone przez Jozin Zobacz postaFocus 1.6 miał 100km, 1.0 ma 125km,
Foka 1.0T 100KM = 5 biegowa skrzynia
Foka 1.0T 125 KM = 6 biegowa skrzynia
Octavie 1.0T 115 KM juz jezdza i całkiem dobrze to wychodzi jak na najwiekszego kompakta w klasie:
W Polsce ceny całkiem zjadliwe (zakładając, że ktoś Skodę lubi i jej porząda)
Active 69 k pln
Ambition 74 k pln
Style 78 k pln
Do wersji 150 KM trzeba dopłacic 5 k pln
Do wersji 180 KM trzeba dopłacic 11 k plnCivic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
Zamieszczone przez Glosima Zobacz postaW Polsce ceny całkiem zjadliwe (zakładając, że ktoś Skodę lubi i jej porząda)
Nasz żonowóz to fabia 1.2 TSI 105 KM z przebiegiem 80 k km i jedyne co mnie do tego auta zraża to poziom ASO, ale może do tej pory słabo trafiałem.
Comment
-
Też się nie boję turbo. Koleżanka o której pisałem kupiła Astrę J 1.4 140km od firmy poleasingowej, przebieg około 140tyś w niecałe 3 lata, w aucie nic się niezwykłego nie działo sadząc po historii serwisowej auta. Inna sprawa, że firma przy tym przebiegu sprzedała, podejrzewam że się zaczną koszty. Żeby nie było, Astra J 140km to dla mnie dużo gorsze auto od Civica 1.8 142km, praktycznie wszystko tam jest gorsze, materiały, sinik, odczuwalna dynamika, siedzenia, ja bym nie kupił Astry, namawiałem ją na Civica, ale kobiety mają argumentację nie, bo nie i tyle
Comment
-
Zamieszczone przez Jozin Zobacz postaAstra J 140km to dla mnie dużo gorsze auto od Civica 1.8 142km, praktycznie wszystko tam jest gorsze, materiały, sinik, odczuwalna dynamika, siedzenia, ja bym nie kupił Astry, namawiałem ją na Civica
Comment
-
Trochę uczepiliście się tej Astry J, siedzieliście chociaż w środku ? Mam przyjemność nią jeździć co raz, z silnikiem 1,6 benzyna 120KM, jakość wnętrza wcale nie odbiega w porównaniu do naszego Civica, materiały są takiej samej jakości dobrze spasowane i nie trzeszczące, siedzenia jedynie są trochę gorsze, zawieszenie jest bardziej komfortowe niż w naszym Civicu.. Jeżdżę również 3letnim Aursiem to tutaj jakoś materiałów, deski, plastików dla mnie jest dużo gorsza niż w Civicu i Astrze J.
Comment
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaWiesz co... poczekaj te 2 lata na Tourera 10gen ....
Za to w przyszłym roku ma powrócić do nas Accord. To tak OT.
Comment
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta3 cylindrowego 1,0 na pewno nie kupię.
Zamieszczone przez remar Zobacz postaSX4 (stąd moja opinia że małe turbo wcale tak rewelacyjnie nie jadą)
Ja w sumie turbobenzyną Suzuki jeszcze nie jechałem1.0T na razie znam tylko z Focusa (125KM) i wrażenia były... no OK. Dla mnie też może trochę za mały silnik, ale ogólnie klasą mocy, a nie z powodu że trzycylindorwy - też uważam, że jechał lepiej od tego 1.6 który to kompletnie dupy nie urywał... a pamiętajmy, że były jeszcze słabsze 1.4/80KM wcześniej
Zamieszczone przez libidinously Zobacz postaJak zobaczyłem na zdjęciach możliwości transportowe Kodiaqa to się kurczę zacząłem zastanawiać.
Zamieszczone przez Glosima Zobacz postaktoś Skodę lubi i jej porząda............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Zamieszczone przez max_2012 Zobacz postaZa to w przyszłym roku ma powrócić do nas Accord. To tak OT
Comment
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaFakt, że ma 3 cylindry przekreśla silnik?nie wiem skąd ten pomysł u producentów żeby wracać do tego co się nie sprawdzało.. równie dobrze niedługo zaczną robić 2 cylindry z turbiną, a dźwięk pozostałych dwóch cylindrów wygenerują z MP3.
Last edited by Grzechu; 20-09-2016, 11:13.
Comment
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz posta. a pamiętajmy, że były jeszcze słabsze 1.4/80KM wcześniej
Comment
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaAle jechałeś 1.0T czy 1.4T ? Napisz Nam coś więcej!
Ja w sumie turbobenzyną Suzuki jeszcze nie jechałem :Last edited by remar; 20-09-2016, 12:15.CIVIC IX 1,8/142KM
Comment
-
Remar jest jeszcze Nissan Juke 1.2 115km w turbo, dla mnie to obrzydliwie wygląda, ale wiem, że kobietom się bardzo podoba. Jeep Renegade 1.6 też jest fajny, Fiat 500x 110-140km , wszystko w okolicach 70tyśzł i wszystkie auta są bardzo kobiece. Jeździłem tylko Renegade 140km, mnie sie bardzo podobało to auto i chyba bym takie auto kupił żonie jako miejski dupowóz.
Comment
Comment