Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

10th gen Civic 2016

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nie no może być Ciekawe jak na żywo w salonie będzie wyglądać. A myślicie, że ta skrzynia CVT się sprawdzi?

Moja

Comment

• Kto wie ale ja i tak bym nie kupił cvt...
      Za to chętnie bym przyjął ten 9b automat ZF...
      Swoja drogą honda będzie miala 3 rożne automaty, czy to ma sens?

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
        Swoja drogą honda będzie miala 3 rożne automaty, czy to ma sens?
        No trochę tak... ale w przedliftowym 8gen tak już było - w hybrydzie CVT, w sedanie 5b auto, w hatchu zautomatyzowany manual i-Shift...
        Ja bym widział tak wartość automatów Hondy:
        1) 9 biegowa by ZF - mega!
        2) stary dobry 5 biegowy hydrokinetyk - OK
        3) CVT - ujdzie pod warunkiem, że chociaż w jakimś trybie "sport" czy podobnym potrafi udawać biegi i nie jęczeć
        Niestety, skrzynie bezstopniowe nie lubią zbytnio "sportowego" traktowania, więc pytanie jak to będzie żyło z takim momentem z 1.5T... nawet Audi przez te wszystkie lata produkcji i poprawek ma problemy z trwałością tego typu skrzyń z jakimkolwiek mocniejszym silnikiem (owiany złą sławą Multitronic)

Skrzynie zautomatyzowane (typu i-Shift) w tej klasie aut IMO do lamusa - nie ta epoka kiedy inni mają dwusprzęgła itp.

Pytanie jak Honda poprowadzi ten temat: https://namasce.pl/honda-zlozyla-pat...rzynie-biegow/
        Last edited by Alix; 16-09-2016, 09:36.
        ............................C I V I C
        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Jeżeli ktoś nie czytał to wrzucam.

Comment

• Super artykuł, najbardziej konkretny do tej pory, dzięki! A więc 182KM (100% match widzę względem Focusa i VAGa). Podstawowe 129KM z turbobenzynki też brzmi w sam raz. Jak mówiliśmy, koniec ery N/A... Diesla z wiszymi Nm dali jednak widzicie na klasyczny automat, a nie na CVT - i mądrze Szkoda, że nie można mieć tej skrzynie z mocniejszą benzyną, byłaby konfiguracja idealna. Bagażnik na papierze urósł o 1 litr do 478... ktoś tam konkurs robił, kto wygrywa???

Wreszcie gałki a nie przyciski do klimy... żeby tak ktoś jeszcze dotarł do prostego i od zawsze oczywistego wniosku, że gałka głośności jest fajniejsza niż przycisk to by było mega...

Brakuje tylko jeszcze kluczowej i najbardziej życiowej sprawy - polskiego cennika...
            Last edited by Alix; 16-09-2016, 10:04.
            . .
            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Na cennik na razie nie ma co liczyć,raczej będzie w okolicach wiosny 2017.
              Wydech został jednak na środku. I parę koników przybyło w w stosunku do wersji na USA.

Comment

• Ciekawe czy to jest wersja Sport czy standardowa.
                Ogólnie ok (choć szału nie ma), największa wartość dodana to oczywiście nowe silniki.
                Trochę martwi wnętrze - wygląda jak made in Germany... Trochę żal finezji i futuryzmu UFO...

Ciekawi mnie też na ile wycenią silnik 1.5t. Obawiam się, że obecne ceny przejmie silnik 1.0t a 1.5 będzie dostępny w najwyższych wersjach wyposażenia i pewnie nie będzie mniej niż 90 tys. a pewnie bliżej 100 tys...

Comment

• Pewnie bedzie match ceny Forda i VAGa, to sobie porownaj ile tam kosztuje podobna konfiguracja.
                  . .

Comment

• 182KM to nie jest jakoś specjalnie dużo żeby za to nie wiadomo jakie pieniądze chcieć, cena pewnie przekroczy 100tyś zł, Honda się ceni, nie wiem czy w tych pieniądzach nie lepiej będzie poszukać czegoś w klasie D. Oglądałem amerykańskie testy sedana x i bardzo podkreślali, że auto jest super wyciszone, ciekaw jestem jak to będzie wyglądało w wersji UE. Honda by się mogła przyłożyć bo nawet Mazda zauważyła problem i FL2 Mazda 6 ma lepsze wyciszenie, grubsze szyby zamontowali, uszczelki,

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                      Pewnie bedzie match ceny Forda i VAGa, to sobie porownaj ile tam kosztuje podobna konfiguracja.
                      Problem jest taki, że zarówno Ford jak i VAG dają duże rabaty (10% bez problemu)
                      W Hondzie tez mozna cos wywalczyć ale tylko na wyprzedazy rocznika...

Ciekawe jak bedzie chodził ten diesel 120 KM na 9 biegach.
                      Do tej pory ta skrzynia ZF była montowana tylko z mocniejszymi silnikami.
                      Last edited by Glosima; 16-09-2016, 12:25.
                      Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Ale póki różnica jest rzędu kilku tys. zwykle jednak wybierasz bardziej pasujące Ci auto, a nie tańsze. Jak jest większa (patrz obecny diesel) => sprzedaży brak.

Ja byłbym bardziej ciekawy czy będzie diesel 160KM... tylko ta cena diesla już 120KM jest porąbana, także... Ale pewnie tak nowoczesny automat jak dobrze zestroją software z silnikiem to będzie mega przyjemna konfirguracja!
                        . .

Comment

• HONDA aut nie rabatuje, ja dostałem chyba 500zł i po długim żebraniu dorzucili mi ..... nieoryginalne dywaniki . Podobnie jest w Mażdzie, trochę lepiej max 3%. Kiedyś gadałem z pracownikiem ASO Hondy i klął, że nawet pracownikom nie rabatują , jak pracował w Renault to auto miał za połowę ceny

Nie podoba mi się też, że nie są konsekwentni, to samo auto potrafią sprzedać za 80-95-105tyś, wiem bo widziałem FV, szlag człowieka trafia jak się targują o dywaniki, a rok wcześniej sprzedawali to samo auto 10-15tyś zł taniej bo promocja była.
                          Last edited by Jozin; 16-09-2016, 12:48.

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                            Ale póki różnica jest rzędu kilku tys. zwykle jednak wybierasz bardziej pasujące Ci auto, a nie tańsze. Jak jest większa (patrz obecny diesel) => sprzedaży brak.

Ja byłbym bardziej ciekawy czy będzie diesel 160KM... tylko ta cena diesla już 120KM jest porąbana, także... Ale pewnie tak nowoczesny automat jak dobrze zestroją software z silnikiem to będzie mega przyjemna konfirguracja!
                            A tu na diesla trzeba czekać rok dłużej niż na benzyny

sent from mobile

Comment

• HONDA aut nie rabatuje, ja dostałem chyba 500zł i po długim żebraniu dorzucili mi ..... nieoryginalne dywaniki
                              Kurcze, nie wiedziałem o tym i wytargowałem ponad 10%... ale musiałem się starać. Ponad 5 wizyt

Comment

• Oj tam oj tam ja dla brata na testowce z trzycyfrowym przebiegiem znacznie wiecej zdjalem i do tego pare dodatków także... Są rabaty

Chociaż niektórzy na pytanie o Rabat odpowiadają, że to stolica Maroka...
                                Last edited by Alix; 16-09-2016, 13:21.
                                . .

Comment

Working...
                                X