Zamieszczone przez Grzechu
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Czy jest specjalny olej do Civic Type R FK8 (X gen) ?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Nukh Zobacz postaZgaduję, że to ta nowa, "sławna" wersja instrukcji do FK8R z której usunięto cokolwiek związanego z ochroną silnika a zostawili tylko eco stuff. Jeszcze niedawno wyglądało to tak, jak poniżej. Magia normalnie...
Comment
-
W FK8R, w przeciwieństwie do FK2R, jest jeden, wspólny zbiornik i wg. informacji z ASO do całego "przelania" potrzeba 3.5L. Chociaż słyszałem też inne wartości, więc nie ufajcie mi na 100%.
Z tym olejem na prawdę przykra sprawa chociaż jeżeli ktoś planuje pojeździć kilka lat, nie upalać na torze i zmieniać go regularnie co kilka k km to silnikowi nic nie będzie. Przynajmniej za kadencji tej osoby.A co stanie się po 150k km+ to już pożyjemy, zobaczymy.
Ja np. zamierzam CTRa zostawić sobie możliwie długo, więc zależy mi na możliwie dobrej ochronie. Jeżeli byłoby to na zasadzie "byle do końca leasingu i do żyda" to pewnie nie przejmowałbym się tym tak bardzo.
Comment
-
Zamieszczone przez Nukh Zobacz postado całego "przelania" potrzeba 3.5L.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Zamieszczone przez martinez87 Zobacz postaKtoś wie ile wchodzi płynu do wsprzęglika/hamulcowego?
Comment
-
Zamieszczone przez martinez87 Zobacz postaJa pewnie odbiorę w tym tygodniu, zajrzę co tam jest.
Waldek jak ja bede mial kilka opcji podanych, a Ty jedna to najwyzej bede Ci pozyczal instrukcje
Ktoś wie ile wchodzi płynu do wsprzęglika/hamulcowego?
Comment
-
Panowie,
Reasumując - mam ogromną prośbę. Możecie mi proszę napisać jaki konkretnie olej polecacie do silnika, a jaki do wysprzęglika (i w jakich ilościach)?
Zbliża mi się pierwszy przegląd i chce wymienić to standardowe dziadostwo na coś lepiej chroniącego te podzespoły.
Będę mega wdzięczny za krótkie i precyzyjne info.
Z góry dzięki.
Pzdr
Pierwszy wpis dział powitań, druga rzecz wyszukiwarka tematów. Nie pomijamy Regulaminu przy rejestracji.
Type-R 2017 GT
Comment
-
Zamieszczone przez radekr Zobacz postaTeż próbuje to ustalić bo przy wymianie oleju załatwiłbym i tą sprawę od razu. 3,5L to 7 standardowych butelek Motula, chyba coś za dużo.
Comment
-
Zamieszczone przez Leszek2 Zobacz postaAle jakos te C2/C3 mnie nie przekonuje :-)- niech każdy leje co uzna za stosowne, ja nie mam z tym problemu
Comment
Comment