Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gdy biznes jest trudny moralnie z pozycji Szefa Sklepu z częściami motozyzacyjnymi.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
    to wymień, dudku jaki pożytek przyniosło dla forumowiczów zarejestrowanie się forumowicza TakTyk z wiedzą? podaj mi konkrety (konkretnie, to, to i to....)
    unikasz odpowiedzi na pytanie.
    użytkownicy którzy będą chcieli naprawić swoje auta z pewnością skorzystają z Twoje wiedzy i Twoich wpisów.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

• Nie od dziś wiadomo, że rambo7 ma uczulenie na bzdury. Nie czuję, żeby traktował kogokolwiek z góry, widzę natomiast że dużo ludzi zachowuje się jak obrażone panienki, jeżeli ktoś wykaże im brak spójności/argumentów/logiki. Bynajmniej nie złośliwie. Mam wrażenie, że zamiast podjąć temat i faktycznie sprawić, żeby wyszło z tego coś wartościowego, wiele osób obudowuje się swoim ego jak w fortecy i prowadzi wojnę pozycyjną.

Zamieszczone przez dudek_t Zobacz posta
      (...)
      90% Twoich wpisów jest nic nie wartych i jakoś Ci to nie przeszkadza traktować wszystkich z góry. (...)
      Ilekroć pytałem o coś na forum to rambo zawsze wniósł coś do mojego problemu/zagadnienia i nie był to "dobry smak" tylko właśnie konkrety. W mojej ocenie 100% jego wpisów jest przydatnych, bo prowadzą do rozwiązania problemu lub do samodzielnego ruszenia głową. Jeśli tak nie jest, to drugie zdanie w tym poście wyraża moją opinię na ten temat.
      Moja VII gen

Comment

• Nooo, tylko że jak koledze rambo wykaże się brak "spójności/argumentów/logiki" to kończy się jego ingerencją w posty, także ich kasowanie... Wiem, bo doświadczyłem. Także dajmy pokój ludzkiemu ego. Nikt nie jest doskonały.
        Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
        Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F

Comment

• wychodzą zaszłości, kolega dudek-t od początku ma awersję na mnie bo taki ma człowiek charakter: https://www.civicforum.pl/showthread...na-biegu/page7
          kolega bonito podobnie: Olej silnikowy + kultura osobista
          kolega Arpuc tylko część prawdy napisał, dlaczego nie napisał że jako jedyny jest wyjątkowo traktowany? za wstawiennictwem Alix'a zrobiono dla niego wyjątek i skoro tak bardzo chce być na forum, niech zostanie.
          Długo tu siedzę więc takich osób kilka się znajdzie, to normalne na 36 tys zarejestrowanych.
          Tak czy siak, mija 6 lat niektórym więcej ... i siedzą na tym forum. Chyba ja ich przyciągam , coś im się tutaj podoba skoro tu siedzą tyle lat .
          Tak że, tematów takich nie brakuje: Forum lipa
          zawsze się znajdzie ktoś komu coś nie pasuje.
          Zawsze powtarzam że prezesa można zmienić, nie mam funkcji dożywotniej. Zostałem powołany przez osoby Zarządzające forum i jeśli uznają że się nie nadaję, mają prawo mnie usunąć.
          Przypomnę tylko że zaczynałem jak zwykły user, taki jak wymienieni wyżej koledzy, nie wiem co jest takiego w mojej osobie że "zatrudniono" mnie na moderatora, co było we mnie że zrobiono ze mnie Administratora i co takiego robiłem że wsadzili mnie na prezesa? O to trzeba zapytać obecne i Ex osoby zarządzające forum.

Co roku jest podsumowanie o stanie forum w departamencie ds. forum, oceniane są osoby funkcyjne i osoby spośród forumowiczów. "Klika siebie warta" ocenia mnie ciągle pozytywnie. Społeczność jak widać nie zawsze, nie dbam o to. Funkcyjni oceniają też osoby z grona forumowiczów i jakoś jeszcze ani razu dudak-t, Arpuc, bonito, nie znaleźli się w pierwszej setce.
          W pierwszej 10tce znalazł się za to, min. Grzechu, Elwizardos, Paluch.

Przypomnę pkt 1 Regulaminu forum.
          1. Idea: forum poświęcone samochodom "Honda Civic", forum dyskusyjne, forum techniczne, forum dobrowolnie zarejestrowanych w nim ludzi o podobnych zainteresowaniach. Forum jest tworzone przez wszystkich użytkowników.
          • Za kształt forum odpowiadają Osoby Funkcyjne (Administratorzy i Moderatorzy) które mają prawo moderować wpisy, bądź zmieniać posty niezgodne z tym Regulaminem zależnie od ich uznania, mając na uwadze dobro Forum Civicforum.pl
          • Instancją najwyższą jest Administracja Forum.
          • Forum ma charakter non-profit nie prowadzi działalności komercyjnej i nie posiada statusu prawnego, działa na zasadzie dobrowolnego współuczestnictwa wszystkich zainteresowanych.

• Warunkiem rejestracji jest zaakceptowanie regulaminu forum civicforum.pl

każdy z Was tworzy to forum, nie ja sam.
          Nie było, nie ma i nie będzie przymusu uczestnictwa w tym forum.
          Last edited by rambo7; 14-01-2020, 14:39. Powód: edit.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

nie wiem co jest takiego w mojej osobie że "zatrudniono" mnie na moderatora, co było we mnie że zrobiono ze mnie Administratora i co takiego robiłem że wsadzili mnie na prezesa?
            Nie wiem dokładnie ile prywatnego czasu musisz poświęcać forum będąc prezesem, z pewnością dużo i skoro Cię wybrali i trwasz to znaczy że się nadajesz i pewnie niejeden by nie dał rady tak jak Ty. Ale to nie oznacza, że charakter Twojej dyskusji z innymi forumowiczami jest idealny i to co napisał kolega Arpuc:

Zamieszczone przez Arpuc Zobacz posta
            Nooo, tylko że jak koledze rambo wykaże się brak "spójności/argumentów/logiki" to kończy się jego ingerencją w posty, także ich kasowanie
            to niestety prawda, sam również tego doświadczyłem.

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
            Społeczność jak widać nie zawsze, nie dbam o to
            Czyli masz gdzieś co myśli o Tobie 36 tys. zarejestrowanych?

każdy z Was tworzy to forum, nie ja sam
            Otóż to, Ci co cobyś nie napisał to Ci przytakną albo przemilczą oraz Ci co Ci się przeciwstawiają. Jedni i drudzy zasługują na takie samo traktowanie w dyskusjach na tym forum.

Nie było, nie ma i nie będzie przymusu uczestnictwa w tym forum.
            Nie chodzi o to żeby wiać z tego forum jak mamy jakieś zastrzeżenia, tylko żeby takich zastrzeżeń było jak najmniej.

Comment

• Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
              Cytat Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
              Społeczność jak widać nie zawsze, nie dbam o to
              Czyli masz gdzieś co myśli o Tobie 36 tys. zarejestrowanych?
              wiesz dobrze o kogo chodzi.
              mam na myśli 6 osób. Tych 6 osób "poklepujących się wzajemnie" przy każdym ataku na mnie tworzy społeczność. Stawiacie się w roli poszkodowanych, jednak cześć tych osób to "recydywa forumowa", bany, upomnienia, ostrzeżenia nie były za nic.
              Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
              Nie chodzi o to żeby wiać z tego forum jak mamy jakieś zastrzeżenia, tylko żeby takich zastrzeżeń było jak najmniej.
              i vice versa.
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Stawiacie się w roli poszkodowanych
                Zaliczasz mnie do osób poszkodowanych. Daj spokój Rambo. Ale widzę, że uważasz ,że Twoje postępowanie w dyskusji jak opisał Arpuc jest ok. więc przyjmuję to do wiadomości. Tyle, że niektórych zniechęcasz do dyskusji a szkoda bo to forum dyskusyjne.
                Last edited by Stach13; 14-01-2020, 15:24.

Comment

• Poszkodowani? Atak na Prezesa?? Spisek 6-u???

Normalnie jakbym TVP oglądał hehe.

No i po co ta manipulacja (że byłem zabanowany), podważająca wiarygodność mojej wypowiedzi? Jeden moderator banuje, inny cenzuruje, ale chodzi o to samo - nadużycie posiadanej pozycji/uprawnień dla prywatnych celów (np ochrony publicznie odbieranego autorytetu). Zresztą Joe został pozbawiony funkcji, jak sądzę właśnie z powodu nieuzasadnionego banowania.

Ja nigdy nie przekraczam poziomu dyskusji wyznaczonego przez ogólnie przyjęte normy (ani regulaminy) i biorąc pod uwagę, że odwiedzam wiele różnych forów, a tylko na tym byłem banowany i cenzurowany, wyraźnie o czymś świadczy. I to raczej nie o mnie.
                  Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
                  Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F

Comment

• Zamieszczone przez Arpuc Zobacz posta
                    Poszkodowani? Atak na Prezesa?? Spisek 6-u???
                    Coś w tym jest... Oglądaliście "Bunt na bounty" ? Całe szczęście buntownicy nie opanują forum hehe
                    Moja łódka Civic..
                    Mój "klekocik" Ceed..
                    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                    Coś na temat olejów..

Comment

• Spisek sześciu? Rambo, upublicznij lepiej tą listę bo będzie jak z listą sędziów do KRSu A do tego narośnie wiele mitów a i znajdą się tacy którzy postawią sobie za punkt honoru by na tą listę trafić . Mam też pytanie dodatkowe - czy w ogóle kiedyś myślałeś o tym że możesz nie mieć racji w jakiejś części swoich wypowiedzi?
                      CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

• musicie zrozumieć że polemizujemy na argumenty, nie na rację, "racja jest jak dupa, każdy ją ma!" J. Piłsudski. natomiast ja "nie mam swojego zdania", wszystko co piszę jest kopią lub przełożeniem informacji które zaczerpnąłem z różnych źródeł. Więc jeśli się nie zgadzacie, to nie ze mną. Wielokrotnie pisałem że powielam treści zaczerpnięte z tych źródeł, wiec jeśli nie mam racji to mnie to nie boli. "Zabić się" za te racje nie dam, ale jeśli mnie coś przekonuje to będę bronił danej treści, tak długo dopóki bardziej racjonalne argumenty mnie przekonają.
                        Jest też różnica między racją a krytyką. Krytykujecie mnie za to że nie potraficie podstawić kontrargumentów, pewnie że łatwiej złapać się jakiejś części wypowiedzi i ją wykorzystywać w dyskusji.
                        Ja rozumiem to w ten sposób, że "brakuje Wam tlenu" z mojego powodu. Ok, rozumem żebym się nie wypowiadał bo "duszno się robi" i brakuje wolności wypowiedzi.
                        W porządku, przyjąłem do wiadomości, będzie luźniej.
                        Kierownik Działu Diesla

Comment

wszystko co piszę jest kopią lub przełożeniem informacji które zaczerpnąłem z różnych źródeł. Więc jeśli się nie zgadzacie, to nie ze mną. Wielokrotnie pisałem że powielam treści zaczerpnięte z tych źródeł
                          Nie wiesz? Na to wygląda, że logika to pojęcie względne .
                          Mam dokładnie to samo zdanie, czerpię wiedzę ze źródeł, która mnie przekonuje. Oczywiście Twoja jest jak najbardziej logiczna.
                          Last edited by gkill; 15-01-2020, 09:18.

Comment

• Zamieszczone przez TakTyk Zobacz posta
                            Zamieszczone przez yani
                            Facet z Haparts albo się przejęzyczył, albo coś bredzi pisząc o lepkości: "Mniej lepki albo ciut gorszy jakościowo olej MUSI ją zatkać."

TakTyk: Non stop niedogrzane gęste oleje kiepskich firm mogą zostawiać nagar, a w tym tłoku każda jego ilość będzie powodowała lawinową kumulację. Może stwierdzenie do którego można się przyczepić, ale chyba wiadomo, o co chodzi?
                            Sorry, ale Twoja odpowiedź jest wymijająca.
                            To jak to jest z tą lepkością - podtrzymujesz, że mniej lepki olej bardziej zatyka pierścienie?

Comment

• Tak sobie czytam ten wątek i czytam i wiecie co Wam powiem? Wszyscy zachowujecie się jak dzieci w piaskownicy, którym zabrano łopatki. Ludzie! to jest forum, każda może napisać głupotę, każdy może pomóc, każdy może zaszkodzić. A kto co zrobi w danym temacie to jest jego indywidualna sprawa. Każdego na tym forum jest jakaś rola, czy to pomoc w doborze odpowiednich części etc, czy wiedza techniczna. Wątek ten uważam od początku za bezsensowny. Usuwane są posta związane z tematyką danego, a ten ciągnie się i ciągnie. Ciekawe jak długo. Jaki w ogóle ma to cel? Aby każdy sobie naubliżał czy o co chodzi? Co do autora owego śmiesznego postu jeśli tematyka remontu silnika wykracza po za zakres, to czyż nie powinien być usunięty/zablokowany bądź usuwane wpisy niezgodne z tematem??? A tu już rola administratorów i moderatorów. Dziwię się że wkręcili się w owy bełkot, bo inaczej tego nazwać nie można.
                              Last edited by JarkoCivic; 23-01-2020, 10:03.

Comment

• Zamieszczone przez JarkoCivic Zobacz posta
                                to jest forum
                                ...nie, to jest Hyde Park wyodrębniony dział na pogawędki. Na forum to się nie nadaje. 5.01. br został temat z działu technicznego wycięty do działu Hyde Park. Każdy sam sobie wyrobi własne zdanie.
                                Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                                X