Zamieszczone przez remar
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Gdy biznes jest trudny moralnie z pozycji Szefa Sklepu z częściami motozyzacyjnymi.
Collapse
X
-
-
Zamieszczone przez remar Zobacz postapiszę to jako były właściciel Hondy feralnego rocznika więc uważam że mam prawo zabrać głos i wyrazić opinię w tej dyskusji.
a po wszystkim wymądrzać się i upominać innych forumowiczów
Comment
-
Zamieszczone przez gkill Zobacz postaAle Pan TakTyk nic nowego na forum nie wniósł. Uważam, że jak dotąd nic co jest istotne nie wskazał, bynajmniej z mojego łopatologicznego prostego myślenia, do tego brakuje Mu wiedzy praktycznej, co widać w wątku na temat remontu D14Z6. Może się mylę ale dla mnie istotnym jest to, że silnik składam jak należy i jeździ bezawaryjnie, a nie jakieś tam tabele i duperele.
Comment
-
Zamieszczone przez arkan Zobacz postabo jak mi odpisali, te "wadliwe" tłoki nie mają numerów katalogowych (!)Last edited by MiCyran; 10-01-2020, 15:40.
Comment
-
Zamieszczone przez delpiero02 Zobacz postaJakie to Polskie... sprzedać komuś uszkodzoną Hondę, ( nich się inny tym martwi bo przecież nie ja) zamiast starać się to rozwiązać ten problem to najlepiej komuś innemu sprzedać , co ja się będą martwił? nie tak jest...
a po wszystkim wymądrzać się i upominać innych forumowiczówCIVIC IX 1,8/142KM
Comment
-
Zamieszczone przez remar Zobacz postaTak czytam i już nie wiem czy to jest towarzystwo wzajemnej adoracji czy jeszcze forum
Wywaliłem to z tematu technicznego bo kompletnie się to nie nadaje do niczego.
Zamieszczone przez remar Zobacz postaPrzyszedł ktoś z jakąś konkretną wiedzą w temacie
Zamieszczone przez remar Zobacz postanapisał co wie
Zamieszczone przez remar Zobacz postaJa rozumiem że tu na forum mamy świętą wiedzę o olejach
Zamieszczone przez remar Zobacz postaZarzucanie komuś że prowadzi biznes i na tym zarabia jest śmieszne,
Zamieszczone przez remar Zobacz postaustalanie cen i marż jest prawnie dozwolone i nikomu nic do tego jakie ceny ma Haparts
Zamieszczone przez remar Zobacz postaA oczekiwanie że jeszcze powinien pomóc rozwiązać problem który stworzyła Honda? No proszę...
Zamieszczone przez remar Zobacz postaKolejna osoba która będzie chciała podzielić się jakąś wiedzą po przeczytaniu tego wątku 3 razy się zastanowi czy warto.
Mam wrażenie że nie czytałeś tego tematu piszesz nie na temat.
facet zarejestrował się nie po to aby przekazać nam wiedzę, żadnej wiedzy nie przekazał. Mówił o pomocy ale żadnej pomocy nie zaoferował.
Co konkretnie dla osób zainteresowanych z jego przyjęcia tutaj wynika, konkretnie co? proszę wymień w punktach.Last edited by rambo7; 10-01-2020, 13:47.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Zamieszczone przez remar Zobacz postaA oczekiwanie że jeszcze powinien pomóc rozwiązać problem który stworzyła Honda?
Zamieszczone przez remar Zobacz postaKupujący znał stan techniczny[...]Last edited by MiCyran; 10-01-2020, 14:11.
Comment
-
MiCyran, jestem pewien że Remarowi chodzi też o co innego.
Wystarczy przeczytać Twoje wypowiedzi - klasa - i wypowiedzi Rambo i spółki. To jest przepaść i zwyczajnie ludziom nie mieści się w głowie jak niską kulturę wypowiedzi reprezentują niektórzy forumowicze. Niejaki Joe mógłby być dumny. Ma godnych następców. Szkoda i tyle.
Wątki olejowe czy o o wadliwych tłokach/pierścieniach to niestety nie są wyjątki.
Comment
-
to wymień, dudku jaki pożytek przyniosło dla forumowiczów zarejestrowanie się forumowicza TakTyk z wiedzą? podaj mi konkrety (konkretnie, to, to i to....)
Proszę osoby zainteresowane o wymienienie konkretów z które pomogą im w naprawie (konkretnie, to, to i to....).Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Zamieszczone przez remar Zobacz postaCo tu się porobiło z tym forum, dawniej tak nie było, właśnie przez takich ludzi jak osoba z cytatu powyżej w ogóle zabrałem głos w tym wątku - nie wiem to się wypowiem, opluć i oskarżyć bez weryfikacji jaka jest prawda. Civika sprzedałem 2 lata temu zanim w ogóle ktoś napisał o wadzie tłoków, na forum jestem od 2012 roku i nieraz pisałem że mój egzemplarz brał między wymianami niecały litr oleju, schodziło do minimum ale bez dolewek i nie robiłem z tego tajemnicy. Kupujący znał stan techniczny ale Ciebie oczywiście i tak nie przekonam i nie zależy mi na tym. Teraz ja mogę powiedzieć jakie to Polskie...
Teoretycznie, to tez mógłbym sprzedać moją Hondę z 2012 roku, i tez kupujący znałby stan techniczny. Nawet nie musiałbym mu mówić,że bierze olej. Zgodnie z IO ma prawo pobierać oleju 1l/1000km, czyli wszystko z prawdą.
Pewnie sprzedałbym ją za około 38tys, co w przeliczeniu, jeśli miałbym zrobić remont silnika, i tak byłoby dla mnie bardziej opłacalne. Ale myślę, że nie o to chodzi, żebym był zadowolony,że pozbyłem się wadliwego auta, a za pól roku następna osoba zarejestrowałaby się tutaj z tym samym problem i nie mogła znaleźć odpowiedzi.
P.s Swoją drogę ciekawe ile jest takich użytkowników na tym forum..
Comment
-
Zamieszczone przez delpiero02 Zobacz postaP.s Swoją drogę ciekawe ile jest takich użytkowników na tym forum..
Comment
-
Zamieszczone przez dudek_t Zobacz postaTo jest przepaść i zwyczajnie ludziom nie mieści się w głowie jak niską kulturę wypowiedzi reprezentują niektórzy forumowicze. Niejaki Joe mógłby być dumny. Ma godnych następców. Szkoda i tyle.
Wątki olejowe czy o o wadliwych tłokach/pierścieniach to niestety nie są wyjątki.
Wypowiedzi MiCyran-a są klasa, też tak uważam, ponieważ On pisze rzeczowo, logicznie i dobrze argumentuje, nie opowiada bajek jak niektórzy - bo ja uważam, że tak jest i koniec kropka, a jak obali się te bajki, to potem jest wielka obraza... i na koniec się słyszy, że niska kultura wypowiedzi panuje na forum i wielki FOCH... wiadomo, ludzie jak ludzie, niektórych też ponoszą emocje.. normalna rzecz.. jednego bardziej drugiego mniej, ale czasem warto być honorowym, przyznać rację i żyć dalej!Last edited by Grzechu; 10-01-2020, 14:59.
Comment
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaWidział tutaj ktoś jakieś przekleństwa ? Bo widuję rzadko.. a to, że ktoś obala czyjeś argumenty to raczej nie zalicza się do niskiej kultury wypowiedzi...
Comment
-
Zamieszczone przez rambo7 Zobacz postato wymień, dudku jaki pożytek przyniosło dla forumowiczów zarejestrowanie się forumowicza TakTyk z wiedzą?
(na razie twój wpis jest nic nie warty, lub tyle samo warty ile cały ten wątek, kompletne zero. Liczę że tym sposobem przekonam lub sprowokuję Cię do poświęcenia chwili czasu i napisania czegoś mądrego niż śmiecenia na forum, chociaż wolę jak w Hyde Parku piszesz ...tu się nadają twoje wpisy bardziej niż części technicznej, więc w sumie możesz nie pisać, bo i tak nie masz nic ciekawego do napisana.).Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Przykro mi ale pływanie w szambie nie należy do moich zainteresowań. Nie zmienia to faktu że życzę powodzenia na długich dystansach. 90% Twoich wpisów jest nic nie wartych i jakoś Ci to nie przeszkadza traktować wszystkich z góry. W sumie masz przykład z najwyższych kręgów, prezes może wszystko.
Życzę temu forum żebyś kiedyś osiągnął poziom MiCyrana a nie równał w dół. Mnie to już...
Miłego dnia.
Comment
Comment