Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy obejrzeliście już film "Plandemia", który pokazuje, jak nas oszukali?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez fishdick Zobacz posta
    Dla szczepionek takie dane (np szczepieni i zmarli vs nieszczepieni i zmarli, koniecznie z uwzglednieniem stopnia wyszczepienia w danej grupie) sa powszechnie dostepne, i to oparte o znaczace statystycznie ilosci pacjentow.
    Oczywiscie jesli uwazasz, ze te dane sa przeklamane to dalsza dyskusja na ten temat faktycznie nie ma sensu.
    Wybacz fishdick te statystki są przekłamane i to konkretnie - były duże nadużycia wpisywania przez lekarzy jako przyczynę zgonu - covid, a tak na prawdę wcale to nie był covid.. potrafili wpisać osobie która zmarła na raka, że przyczyną był covid.. gdzieś w tym wątku o tym nawet pisano.. za pacjenta covidowego była dobra kasa.. Akurat moja żona obraca się w tym całym towarzystwie szpitalnym i to i owo się słyszało... a z tą amantadyną to też nieźle było w śród lekarzy.. oficjalnie - nie działa.. nikt nie zaleca.. generalnie towarzystwo podzielone.
    Last edited by Grzechu; 18-11-2022, 19:04. Powód: błędy
    Moja łódka Civic..
    Mój "klekocik" Ceed..
    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
    Coś na temat olejów..

Comment

• Odnośnie statystyk - googlując "ilość zgonów w polsce"
      W jednym miejscu znalazłem takie coś:
      "Liczba zgonów w 2021 roku przekroczyła o blisko 154 tys. średnioroczną wartość z ostatnich 50 lat (519,5 tys. do 366 tys.)"
      W opracowaniu GUS:
      "W 2021 roku zmarło 519 517 osób – wzrost liczby zgonów w stosunku do 2020 r. wyniósł ponad 42 tys. Najwyższe natężenie zgonów zanotowano na przełomie marca i kwietnia oraz w grudniu 2021 r. Szczególnie krytyczne okazały się tygodnie przypadające na dni od 29 marca do 11 kwietnia (tj. 13 i 14 tydzień roku) oraz od 6 do 19 grudnia (tj. 49 i 50 tydzień roku), w których odnotowano po blisko 14 tys. zgonów. Średnia tygodniowa w 2021 r. wyniosła blisko 10 tys., natomiast w 2020 r.– nieco ponad 9 tys. zgonów."

to są najgorsze dane, sporo ludzi przeżyło i boryka się z powikłaniami pocovidowymi i nie zasilają powyższych "statystyk", ale nadal niektórzy będą klepać, że covid to ściema.

Comment

• Snipster a kto tu napisał że covid nie istnieje ? Chyba nie rozumiesz o czym mowa więc nie przekręcaj.
        Honda Hybrid 3,4L/100km
        sigpic
        https://www.civicforum.pl/showthread...979#post323979

Comment

• Zamieszczone przez lybra Zobacz posta
          Znalazłem prospekt emisyjny Biontech w USA, dziwnym trafem wypuszczony tuż przed pandemią
          Ale co jest w nim niby takiego bulwersujacego? Gdybyś się tym wcześniej interesował (tzn przed pandemią) to byś wiedział, że oni specjalizowali sie w technologii mRNA, tylko głównie próbowali opracować leki przeciwnowotworowe (niestety z marnym skutkiem). Na szczęście ich doświadczenie w technologii mRNA pozwoliło na opracowanie w rekordowo krótkim czasie szczepionki przeciwko sars-cov2, która na dodatek (obok produktu Moderny) okazała się najbardziej skuteczna spośród wszystkich opracowanych. Ale żeby technologia mRNA w ogóle nadawała się do zastosowania, potrzea bylo kilkadziesiąt lat badań i kilku naukowych przełomów w tym konkretnym obszarze (kiedyś wrzucałem tu linka ile czasu i pracy zajęło dotarcie z mRNA do obecnego potencjału)

Znalazłem
          Last edited by fishdick; 18-11-2022, 17:46.

Comment

Ale co jest w nim niby takiego bulwersujacego?
            A co ma być bulwersujące ? Zaczynając od daty to wszystko jakoś tak się gładko układa dla tej firmy i dla Pfizera. A wcześniej historia Pfizera ... (chyba) każdy widzi.
            Honda Hybrid 3,4L/100km
            sigpic

Comment

• Zamieszczone przez Pete Zobacz posta
              Sedno sprawy.
              Tylko dlaczego zamiast np. uznanemu naukowcowi wierzyć anonimowemu matołkowi z fejsbuka?
              A kto to dla ciebie jest uznany naukowiec? i co to słowo dziś znaczy? Litości...ileż można dziś to wypisywać

Problemem jest ta rzeka informacji i szarlatani, którzy kreują "prawdę" i "rzeczywistość".
              Im słabiej wyedukowane społeczeństwo, tym efekt bardziej dramatyczny w skutkach.

A Ty się oczywiście uważasz za oświeconego...

I to jest jeden z takich testów zdrowego rozsądku:
              Ten incydent to był przykład frendly fire, tragiczny wypadek, w którym zginęli niewinni obywatele kraju graniczącego ze strefą działań wojennych...
              ...czy może władze UA ukręciły intrygę mającą na celu wyciągnięcie PL (i NATO) w konflikt zbrojny z RoSSją - rozpirzając rakietą przeciwlotniczą suszarnię kukurydzy??
              Hmmm...
              I jakby kretyńsko nie brzmiała opcja nr 2 to wiem że znajdzie wielu zwolenników, może nawet wyznawców.

Nie, nie uważam tak - gdzie niby tak pisałem?

Tylko widzisz: sytuacja z Ukrainą i Rosją jest prosta i czarno-biała, na dodatek dla normalnego człowieka nie budząca wątpliwości - niepodległe państwo zostało brutalnie zaatakowane przez dużo silniejszego agresora, na dodatek naszego odwiecznego wroga. Nie ma nad czym dumać, trzeba pomóc.
              Nawet niechetni Ukrainie, mający w pamięci trudne relacje z Ukraińcami ale chłodno analizujący sytuację musieli przyznać, że lepiej im pomóc ile można i zyskać wdzięcznego za to sąsiada niż nie pomagać i nie wpuszczać do PL - tworząc sobie w ten sposób tuż za miedzą wroga na wiele pokoleń.
              Czy zyskamy tym wdzięcznego sąsiada - to trudno orzec. To nie takie proste- a temat na osobną dyskusję, nie tutaj.
              Ze szczepionkami jest zupełnie inna sprawa - wymaga pewnej wiedzy, zdrowego rozsądku, pewych podstaw ale też nieulegania głosom proponującym drogę na skróty, nadwyczajne albo wręcz nadnaturalne rozwiązania, np. znam człowieka, który po przyjęciu pierwszej dawki szczepionki zrezygnował z drugiej - przekonał go ksiądz dobrodziej (!)
              Moja wiedza na temat szczepionek nie wymaga ks. dobrodzieja ani żadnej wiedzy tajemnej - wystarczy mi - cała moja rodzina lekarzy - aby mnie przekonać, że to nie tak do końca;p

Comment

• A kto to dla ciebie jest uznany naukowiec? i co to słowo dziś znaczy? Litości...ileż można dziś to wypisywać[
                Rozumiem rozgoryczenie "autorytetami naukowymi", np. w tzw. komisji Macierewicza znajdują się tytuły profesorskie itd. a efekty działań tych ludzi są groteskowe.
                Niemniej Polska obecnie to dziwne miejsce, nie rozciągałbym wniosków na cały, bardziej cywilizowany świat.
                Oczywiście można kwestionować wszystko i wszystkich, wyznając zasadę że "myślę niezależnie" (w granicach własnej wiedzy - od razu mówię że to jest główny problem), tylko że to nie czyni kogoś światłym umysłem a co najwyżej pełnym pychy nihilistą, ewentualnie paranoikiem.

Tip: naprawdę są ludzie, którzy ogarniają świat (w poszczególnych jego dziedzinach i w całej jego złożoności) lepiej niż Ty. I lepiej niż ja. Tylko ja nie mam z tym problemu.

A Ty się oczywiście uważasz za oświeconego...
                Nie bardzo rozumiem tę osobistą wycieczkę, ale odpowiem: jeśli mam wątpliwości w danej sprawie, to nie szukam odpowiedzi na portalach społecznościowych tylko szukam odpowiedzi, opracowań, publikacji ludzi mądrzejszych ode mnie.
                Niemniej, widząc że jesteś sceptykiem w kwestii istnienia "uznanych naukowców" i ogólnie autorytetów - przyjmuję jeśli tego postępowania nie rozumiesz.

Nie, nie uważam tak - gdzie niby tak pisałem?
                Nigdzie. Nie wiem skąd pomysł, ze odnosiłem się do Ciebie (nadwrażliwość?).
                Opisałem tylko pewną narrację, zasianą przez kacapskie trolle i oczywiście nieźle już kiełkującą w...pewnej części polskiego społeczeństwa.

Moja wiedza na temat szczepionek nie wymaga ks. dobrodzieja ani żadnej wiedzy tajemnej - wystarczy mi - cała moja rodzina lekarzy - aby mnie przekonać, że to nie tak do końca;p
                W sumie powinienem uznać ten argument za nokautujący i zamykający dyskusję.
                Ironia losu polega na tym, że 3/4 mojej najbliższej rodziny to lekarze/służba zdrowia, z głęboką specjalizacją w mikrobiologii włącznie, i w kwestii szczepionki na covid jakiegoś wielkiego hamletyzowania nie było.

Czyli remis.

Comment

• Zamieszczone przez Pete Zobacz posta
                  Ironia losu polega na tym, że 3/4 mojej najbliższej rodziny to lekarze/służba zdrowia
                  Patrzę, że każdy z nas ma kogoś w "służbie zdrowia" Skoro tak, to każdy powinien widzieć, że w śród lekarzy również był podział, odnośnie tego czy zaufać tej szczepionce, czy nie.. a tam chyba nie ma kacapów.. w końcu pokończyli medycynę. Generalnie wiadomo, już, że szczepionka nie chroni nas przed zachorowaniem, nie chroni naszych bliskich tak jak nam wciskano, nie powiedziane również, że po szczepionce, przejdziemy covida lekko, nikt tutaj nie da nam gwarancji.. wiemy również, że po tej szczepionce, są różne powikłania, takie jak zapalenie serca mięśniowego, szczególnie u mężczyzn poniżej 40roku życia, udary, zakrzepice, paraliże, to chyba najczęstsze, nie wiem co tam jeszcze było.. tak więc powiedzmy sobie jasno, ta szczepionka nie jest taka super jak z początku nam wciskano, może i działa.. ale to nie o to tutaj chodzi... a chodzi o to, jak potraktowano ludzi, żeby za wszelką cenę ją przyjąć.. kłamano, przymuszano do przyjęcia po przez pośredni szantaż, zamykano na siłę w domach, zamykano biznesy, kazano nosić maski na świeży powietrzu i wiele innych... tak więc dziwić się teraz, że część ludzi jest rozgoryczonych i zażenowanych tymi szczepieniami... po prostu potraktowano ludzi jak bydło i tyle w temacie.. zwolennicy szczepień podpierają się wiedzą naukową i badaniami i wierzą ślepo w to, że kreowana nauka nie jest zakłamana, że nikt tym wszystkim nie steruje, że wszystko to jest szczere.. nie dziwę się temu, to jest taka wiara optymistyczna, bez teorii spiskowych itp. to bdb, tylko że historia pokazuje, że tak nie jest.. wcale nie jest takie wszystko przejrzyste i szczere w dziedzinie medycyny jak, niektórym się wydaje.. wystarczy prześledzić trochę historii.. tak więc nie ma co się dziwić, że ludzie mają pewne wątpliwości.. szkoda tylko, że niektórzy nazywają ich w ten sposób..

Zamieszczone przez Pete Zobacz posta
                  kacapskie trolle i oczywiście nieźle już kiełkującą w...pewnej części polskiego społeczeństwa.
                  Warto trochę zapoznać się z historią jak to na prawdę działa.. nie ma tak pięknie jak niektórym się wydaje.. taka sobie lektura. PS. Niektóre opracowania naukowe, te niewygodne dla pewnych grup, nie są w ogóle dopuszczane dla publikacji, albo na badania które mogą dać mniejsze zyski w przyszłości, nie ma funduszy... to historia też zweryfikowała.. niestety ale zawsze są dwie strony medalu. PS. jeszcze mi się coś przypomniało.. poczytajcie jak działa wujek google.. jak wyszukiwarka podsuwa nam linki które maja być na pierwszy miejscu dla naszych oczu.. w jaki sposób jest kreowany nasz pogląd.. przez, znowu napiszę, pewne "grupy" którym na tym zależy... to co jest niewygodne, ma się w ogóle nie ukazywać naszym oczom.. lub jest gdzieś odsunięte 10stron do tyłu.. to nie są teorie spiskowe, tylko rzeczywistość z której nawet niektórzy sobie nie zdają sprawy.
                  Last edited by Grzechu; 20-11-2022, 00:17.
                  Moja łódka Civic..
                  Mój "klekocik" Ceed..
                  New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                  Coś na temat olejów..

Comment

• Poniekąd ta wojna jest na rękę tym na górze, bo pamiętam jak 24 lutego kacapy wjechały na Ukrainę i wtedy zaczęły się pojawiać różne mylące wpisy na grupach fb. Wtedy ostrzegali w TV, że to ruskie trolle itd... z czym się zgadzałem. Zaczęło mnie to niepokoić jak temat szczepień był na topie i od razu ci, którzy mieli wątpliwości byli nazywani ruskimi trollami.
                    Albo myślisz tak jak my, albo jesteś ruskim trollem.
                    Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Jeszcze parę informacji o Biontech i WHO.

Biontech wyniki fin.jpg

Szef WHO (komunista) : https://www.o2.pl/informacje/ludobojstwo-bardzo-powazne-oskarzenia-pod-adresem-szefa-who-6586548566625056a

Założyciel BioNTech (zał. 2008) Uğur Şahin posiada 17,25% udziałów w założonej przez siebie firmie BioNTech.
                      Şahin wielokrotnie opowiadał się przeciwko obowiązkowym szczepieniom przeciw COVID-19
                      Do końca 2019 firma ponosi straty.
                      W 2019 BioNTech wypuszcza akcje w USA a nie w Niemczech. Potem wiadomo. Jak widać na wykresie BioNTech w jednym roku zarabia ponad 10mld $.

W grudniu 2020 roku tozinameran (laboratoryjna nazwa szczepionki) był w trakcie oceny pod kątem dopuszczenia do powszechnego stosowania w nagłych wypadkach, przez kilka światowych organów regulacyjnych ds. leków. Dopuszczenie do stosowania w nagłych wypadkach jest wymagane, ponieważ badania III fazy, prowadzone w sześciu krajach, mają monitorować wyniki pierwotne do sierpnia 2021, a wyniki wtórne do stycznia 2023 roku.

BioNTech jest twórcą szczepionki, natomiast Pfizer zapewnia logistykę, finanse i nadzór nad badaniami klinicznymi oraz jest partnerem produkcyjnym BNT162b2 na całym świecie, z wyjątkiem Chin, gdzie licencja na dystrybucję i produkcję została zakupiona przez Fosun[
                      Załączone pliki
                      Last edited by lybra; 20-11-2022, 21:18.
                      Honda Hybrid 3,4L/100km
                      sigpic

Comment

• Dezinformacja zbiera swoje żniwo... Teraz już nie tylko same szczepionki, ale i krew nimi "skażona" jest niebezpieczna: https://www.dailymail.co.uk/news/art...-baby-boy.html. Żal dziecka

Comment

• Mają do tego prawo. W artykule jest też : The couple says they are responsible for their child and claim to have already arranged 20 unvaccinated paediatric donors approved by a blood bank.
                          Używanie dziecka do walki z wolnością wyboru jest nieetyczne.
                          Honda Hybrid 3,4L/100km
                          sigpic

Comment

• Zamieszczone przez lybra Zobacz posta
                            Mają do tego prawo
                            A gdyby, niczym w noweli "Antek", zdecydowali ze pomoze temu dziecku umieszczenie w gorącym piecu, to tez mieliby do tego prawo? Każdy zabobon w ten sposób można tłumaczyć?

Comment

A gdyby, niczym w noweli "Antek", zdecydowali ze pomoze temu dziecku umieszczenie w gorącym piecu,
                              Sorry ale porównanie jest z 4ech liter. Żadnego zabobonu nikt tu nie stosuje. To można co najwyżej nazwać dmuchaniem na zimne.
                              Honda Hybrid 3,4L/100km
                              sigpic

Comment

• Sekcja Filmy jest miejscem wspólnego ekscytowania się filmami i programami. Oglądaj najnowsze rolki, odkrywaj oryginalne programy i dowiedz się, co nowego u Twoich ulubionych twórców.

Comment

Working...
                                X