Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stłuczka na parkingu hipermarketu ??

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Ja na początek udałbym się do organu (policja) gdzie orzekli o nieustaleniu sprawcy i przedstawiłbym im ten materiał żądając żeby wznowili postępowanie, jeśli odmówią lub będą się migać to powiedziałbym że zgłaszasz to do jednostki nadrzędnej nad nimi, jak dalej robiliby uniki to dokładnie to bym zrobił i udał się "wyżej".
    W ostateczności spokojnie może odbyć się sprawa w sądzie grodzkim, na podstawie przepisu zawartego w w/w reportażu masz sprawę wygraną.
    Last edited by Tomo1; 15-02-2010, 18:22. Powód: dopisek
    Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Tak wiec próbując się umówić na spotkanie w drogówce, od razu padło pytanie w jakiej sprawie i powiedzieli ze oni nie mogą nic zrobić, że zostaje mi sąd. Tak więc pojechałem do sądu, w pokoju zdawczym przez 15 min opowiadałem o sprawie i 4 panie patrzyły się na mnie jak na przybysza z innej planety. Oczywiście skierowały mnie do innego pokoju "wydział karny" i znowu 15 minut tej samej gadki i ta sama reakcja pani siedzącej prze biurkiem. Skierowała mnie do prokuratury. Tak więc złożyłem pismo przewodnie na prokuraturze powołując się na ten na filmik powyżej. Po tygodniu otrzymałem pismo z prokuratury ze przekazali dokumenty wraz z pismem przewodnim do Komendy miejskiej policji. heheh Sam nie mogłem. Po 1,5 tygodnia otrzymałem pismo...

"....Z przytoczonych przepisów jednoznacznie wynika, że znak P-13 stosuję się jeżeli ustawiony jest znak A-7, a więc nie może on występować samodzielnie.
      Odnosząc się do przywołanej przez Pana wypowiedzie inspektora Wojciecha Pasiecznego należy zaznaczyć, że dotyczyła ona skrzyżowania oznaczonego znakiem pionowym A-7 i poziomym P-13, na którym znak A-7 "zniknął". W takiej sytuacji jest oczywistym, że w trosce o bezpieczeństwo swoje i innych uczestników ruchu kierujący widząc znak P-13 powinien się do niego zastosować, jednak niezastosowanie się w takim przypadku do znaku P-13 , nie będzie tożsame z pociągnięciem kierującego do odpowiedzialności karnej, gdyż winna powinna być przypisana osobie, która bezprawnie usunęła znak A-7.
      w Pańskim przypadku, nie można było przypisać winy drugiemu uczestnikowi kolizji właśnie z powodu nieprawidłowego oznakowania terenu przy hipermarkecie.
      W związku z nieprawidłowościami w organizacji ruchu, skierowaliśmy pismo do kierownictwa hipermarketu na błędny w oznakowaniu i wnioskując o ich usunięcie.
      Przypominam, że zgodnie z art. 27$2 kodeksu postępowania w sprawach o wykroczenia, w dalszym ciągu przysługuje Panu prawo do samodzielnego wniesienia wniosku o ukaranie jako oskarżyciel posiłkowy.

Comment

ja bym pozwał teraz supermarket tak dla jaj - żeby sie cos dzialo
        sigpic

Comment

Sprawa się w końcu zakończyła. za pierwszym podejściem sad zdecydował że hipermarket nie ponosi odpowiedzialności, odwołałem się od tej decyzji do Sądu Rejonowego i drugą sprawę wygrałem. Hipermarket musiał wypłacić mi odszkodowanie plus wszystkie koszty poniesione na adwokata i koszty sądowe. Tak więc warto walczyć o swoje. Nie całe 2 dni po ogłoszeniu wyroku na parkingu poustawiano znaki

Comment

Chłop żywemu nie przepuści,,,,,,, jak się żywe napatoczy,,,
            Gratuluję wygranej

Comment

Working...
            X