Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy aby na pewno XI to dobry wybór?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez zyga502 Zobacz posta
    W civicu nie ma elektrycznej klapy w żadnej wersji
    też mi się tak wydaje

Za to na alliex widziałem taki gotowy kit do XI (wiązka, przyciski, siłowniki jakies itd) do montażu za chyba cos około 800 - 1100zł
    Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
    Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

• A ja wlasnie uzyczylem sobie z salonu do testow Civica w wersji Advance i ma elektryczna klape. ������ macham noga pod zderzakiem i otwiera sie + jest guzik do zamykania. Ale ciekawe ze na stronie hondy przy zadnej wersji nie ma wzmianki o tym. Domontowali?
      Troche zglupialem bo ze w zadnej wersji nie ma HUD to wiedzialem i juz odchorowalem, wydaje mi sie ze na jezdzie probnej wersja Sport nie bylo elektrycznej klapy rowniez, pozniej szukalem w konfiguratorze i w zadnej wersji wyposazeniowej nie bylo o tym wzmianki a teraz do testow dostalem wersje Advance ktora to ma?! Zerknalem na kluczyk - na kluczyku jest opcja otwarcia klapy z przycisku.
      Gdyby sie to dalo domontowac w ASO bez utraty gwarancji to bym z miejsca bral ten gadzet akurat lubie i korzystam z niego w drugim aucie.
      Last edited by mhz88; 31-12-2023, 11:23.

Comment

• Zamieszczone przez mhz88 Zobacz posta
        A ja wlasnie uzyczylem sobie z salonu do testow Civica w wersji Advance i ma elektryczna klape. ������ macham noga pod zderzakiem i otwiera sie + jest guzik do zamykania. Ale ciekawe ze na stronie hondy przy zadnej wersji nie ma wzmianki o tym. Domontowali?
        .
        Moim zdaniem to jest w możliwości domówienia na jakiś rynek. NA pewno mozna znaleźć jakis kit w Hondzie - trzeba tylko namierzyc numer zestawu. Trzeba pewnie poszukac w katalogach wyposażenia dodatkowego - nie koniecznie na rynek europejski.
        Na alliex sa właśnie jak pisałem takie zestawy tylko wcześniej wydaje mi się, że widziałem je taniej albo cos pomyliłem. Przykładowy do civic 10gen ale widziałem też do 11gen https://pl.aliexpress.com/item/10050...d=jU8ku7u2Nbi6
        i mają opcje z pilota jak i opcję na machanie stopą ...
        Zamieszczone przez mhz88 Zobacz posta
        Gdyby sie to dalo domontowac w ASO bez utraty gwarancji to bym z miejsca bral ten gadzet akurat lubie i korzystam z niego w drugim aucie.
        No jak w ASO to na pewno bez utraty gwarancji pytanie tylko czy ASO chce się bawić w takie rzeczy. Oni tez powinni znać numer takiego zestawu ale tam niestety różni ludzie pracują i czasem bywają nieco ograniczeni. Zresztą nawet jak nie w ASO to chyba takie cos nie powoduje utraty gwarancji - to żadna ingerencja w systemy bezpieczeństwa czy silnika i nie wiąże się chyba też z naruszeniem powłoki lakierniczej...
        Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
        Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

• Nie ma na forum zadnego posiadacza wersji Advance?

Zapytam po prostu tych ktorzy mi uzyczyli tego Civica jak bede go oddawal skad sie wzielo w tym uzyczonym Advance, jak domontowali do tego to moze i do mojego domontuja. Ingerencja w elektryke na pewno jest.

Comment

Nie ma na forum zadnego posiadacza wersji Advance?
            Mam wersję Advance, którą odebrałem w październiku, w roku modelowym 23. Nie ma elektrycznie sterowanej tylnej klapy i nie słyszałem jeszcze, aby ktokolwiek miał ją w Civicu. Elektryczne sterowanie jest dostępne w ZR-V

Comment

A ja wlasnie uzyczylem sobie z salonu do testow Civica w wersji Advance i ma elektryczna klape. ������ macham noga pod zderzakiem i otwiera sie + jest guzik do zamykania.
              Fabrycznie nie ma elektrycznie podnoszonej klapy. Niektóre salony montują to jako alcesorium. Skoro Twój salon ma w wersji testowej to prawdopodobnie mają też możliwość montażu. Na grupie fb jedna osoba montowała w Toruniu i poleca. Możesz poszukać wątku.

Comment

• Bardzo Ci dziękuję blata. To dla mnie bdb wiadomość.
                Teraz jak tak sobie myślę jak to pracuje w tym użyczonym Civicu, to rzeczywiście wygląda jak domontowane. Mam to u siebie w Sorento fabrycznie, w paru innych autach które to miały fabrycznie wmontowane też z tego korzystałem i tam wszędzie pracowało to podobnie a tu trochę inaczej nie umiem tego wytłumaczyć, trzeba by zobaczyć. Tak czy inaczej będę próbował to sobie dokupić bo to przydatny bajer.

Comment

• Niektóre ASO montują elektryczna klape. Ale nie jest to OEM tylko "Chinczyki"

Btw. Jako ciekaowstka, na Chinski rynek do sedana 10gen mozna dokupic elektryczna klape z czujnikiem pod zderzakiem
                  Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
                  Zresztą nawet jak nie w ASO to chyba takie cos nie powoduje utraty gwarancji - to żadna ingerencja w systemy bezpieczeństwa czy silnika i nie wiąże się chyba też z naruszeniem powłoki lakierniczej...
                  W 10gen trzeba sie wpiac w 2 miejscach w wiazke (ale oem akcesoria tak maja) i wywiercic otwory w klapie
                  Last edited by filipfm; 31-12-2023, 22:59.

Comment

• Nie mogę zrozumieć: "komu to potrzebne". Jak jest w oryginale to ok. Ale żeby za to dopłacać. Klapa w civicu jest lekka i nie podnosi się wysoko, co za problem otworzyć ręcznie? Jak się zepsuje do dopiero będzie problem. Może centralne lusterko wsteczne regulowane elektrycznie sobie domówicie?

Comment

• Zamieszczone przez filipfm Zobacz posta
                      W 10gen trzeba sie wpiac w 2 miejscach w wiązkę (ale oem akcesoria tak maja) i wywiercić otwory w klapie
                      czyli chyba nadal na gwarancję nie ma to wpływu bo nawet jeżeli rozpatrujemy powłokę lakierniczą pod względem korozji to klapa w 11gen jest plastikowa...
                      Zamieszczone przez mistrzpp Zobacz posta
                      Jak jest w oryginale to ok. Ale żeby za to dopłacać. Klapa w civicu jest lekka i nie podnosi się wysoko, co za problem otworzyć ręcznie?
                      Każdy ma swój poziom komfortu. Taka klapa przydaje sie jak ktoś często łąduje graty do bagażnika i podchodzi do auta trzymając w 2 rękach np. skrzynkę...
                      Więc jak komuś to poprawia komfort życia to dlaczego niemiałby sobie tego założyć.

Comment

• Chciałbym mieć funkcję automatycznego opuszczania lusterek wstecznych po włączeniu biegu wstecznego. Niestety mają ją tylko HR-V, ZR-V i CR-V, dlaczego?

Comment

• Zamieszczone przez David.A3 Zobacz posta
                          Chciałbym mieć funkcję automatycznego opuszczania lusterek wstecznych po włączeniu biegu wstecznego. Niestety mają ją tylko HR-V, ZR-V i CR-V, dlaczego?
                          bo Honda tak robi

Praktycznie do większości modeli i wersji da się dołożyć takie rzeczy jak właśnie elektryczna klapa, składanie lusterek, opuszczanie, grzane tylne siedzenia, grzana kiera, nawiewy na tył, domykanie drzwi, podświetlenia ambient i mnóstwo podobnych. Często nawet można to znaleźć w katalogach hondy na jakiś inny rynek jako akcesorium.
                          Kupujesz, montujesz i masz. Mozesz takie rzeczy nawet znaleźć na aliexpres.
                          Tak jest trochę zachodu bo i kasa i montaż i trzeba trochę poszukać i pewnie poczekać aż to do PL przyjdzie ale jak ktoś bardzo chce albo lubi tak sobie coś zrobić przy aucie to da się.
                          Kwestja jak bardzo jesteś zdeterminowany by to mieć.

Comment

• Comment

• Jakiej wersji i koloru szukasz bo jest trochę tego u dealerów w Polsce dostępnych od ręki
                              Jak masz z dostawą na luty sonic grey z gwarancją ceny to bym sie tego trzymał.
                              Last edited by Mariusz -TT; 02-01-2024, 17:43.

Comment

• Rzeczywiscie jest tego sporo bo wyslalem zapytania chyba do wszystkich dealerow w kraju + cos zawsze moze sie pojawic, jest w czym wybierac wiec bez auta raczej nie zostane. Wytypowalem te dwa bo akurat one mi odpowiadają najbardziej ale sa takie roznice jak wypisalem.
                                Przy odsprzedazy po paru latach z drugiej strony rocznik 2023 czy 2024 nie bedzie chyba mial wielkiego znaczenia, bardziej bedzie sie liczyl chyba stan techniczny. Roznica w cenje pewnie sie zatrze a podwyzka moze byc sroga skoro sam Civic od poczatku produkcji zdrozal chyba juz o 15%.
                                No i pytanie - w systemie jak jest ze do produkcji to nie wiem jak w Hondzie, ale w innych markach to sie te daty produkcji bez przerwy przesuwaja a tutaj jak juz wyprodukowane wg systemu tzn ze jest.
                                Z drugiej strony zeby zamieszac powiem ze bardziej mi pasuje odebrac auto nieco pozniej niz w lutym.

Comment

Working...
                                X