Integra Type-S ma silnik 2.0 turbo. Niestety trzeba dopłacić 16 tys USD
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Czy aby na pewno XI to dobry wybór?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez pablo_see Zobacz postaIntegra Type-S ma silnik 2.0 turbo. Niestety trzeba dopłacić 16 tys USD
Ale jest tez integra 1.5T
Comment
-
Zamieszczone przez rob1986 Zobacz postaWidzę ze już nigdy nie będziesz czaił o co kaman w civicach, może jakbyś jeździł nie tylko 8 i nie przesiadał się od razu w 11 to na pewno zrozumiałbyś moje wypociny i poczułbyś różnicę pomiędzy kolejnymi generacjami, od 8-9-10 do 11, ta ostatnia oprócz dobrego dynamicznego napędu ( od razu w pierwszych jazdach testowych zrobiła piorunujące wrażenie ) a poza tym nic nie wnosi do civica nowego, ba bym powiedział ze uszczupla jemu komfort jazdy, dalej skacze na koleinach jak zając po miedzy, oczywiście wybiera ładnie koleiny i tyle. W porównaniu z sedanem civic 10 ( wiem nie można hb5 zawieszenia porównywać z sedanem 4d ), uważam ten model za arcydzieło komfortu wszystkich hond a sedan 8 zbliżył się do tego komfortu razem z 9 sedanem, dlaczego nie kupiłem, bo nie ma na naszym rynku w dobrym stanie aut jak ja to nazywam nie zmęczonych kilometrami. Jeździłem chyba wieloma salonowymi modelami civica, stad te głupie moim zdaniem przyzwyczajenie zmierzające do ideału, że następny model powinien być lepszy do poprzedniego pod każdym względem nie tylko dynamicznego napędu.
Jeszcze raz wszystkich pozdrawiam i życzę przyjemnej jazdy nowo zakupionym civiciem 11
pozdrawiam i miłych wrażeń z jazdy NOWĄ HONDĄ
Comment
-
Zamówiłem XI Advance w październiku 2022 r. z terminem odbioru wakacje 2023, ale w styczniu zrezygnowałem z zamówienia - wysłałem maila, dostałem zwrot zaliczki. Dzisiaj zadzwonili z salonu: PRZYJECHAŁO PANA AUTOOOOO!!!
Tak więc piszę informacyjnie: Na Malowniczej w Warszawie powinien być szary Civic Advance do wzięcia od ręki.
A skoro już tu jestem - 181 000 zł to gruba przesadaZamawiałem przy 165 000 zł. W lutym kupiłem nowego Lexusa ES za 225 000 zł i jestem bardzo zadowolony z wyboru. Spalanie ma nieznacznie większe lub podobne do Civica, ale jednak przestrzeń w kabinie i w bagażniku nie do porównania dla rodziny 2+2.
Comment
-
Coż... dostrzegam taką prawidłowość u niektórych ludzi, że zawsze maja punkt widzenia dopasowany do punktu siedzenia...Szybko zmieniając miejsca retoryka wypowiedzi jest jak flaga na wietrze... rozumiem, że cos sie może komuś nie podobać i ma prawo do własnego zdania jednakże zdobywanie do tego publiki chyba nie jest potrzebne...
Zamieszczone przez rob1986 Zobacz postaod 8-9-10 do 11, ta ostatnia oprócz dobrego dynamicznego napędu ( od razu w pierwszych jazdach testowych zrobiła piorunujące wrażenie ) a poza tym nic nie wnosi do civica nowego, ba bym powiedział ze uszczupla jemu komfort jazdy, dalej skacze na koleinach jak zając po miedzy, oczywiście wybiera ładnie koleiny i tyle.
Czy 11gen jest bardziej komfortowy niż pozostałe generacje? Wg mnie jest lepszy bo czuje się w nim dużo lepiej/ lepiej mi się go użytkuje niż w pozostałych generacjach ze względu na fakt:
- jest dużo lepiej wyciszony - dla mnie duża różnica vs chociażby moja nie przerabiana 10tka
- ma pełne virtualne zegary, podłączenia BT, AA itp. itd, wygodnie przyjemnie i nowocześnie to działa bez zastrzeżeń
- ma lepsze multimedia i nagłośnienie (BOSE jednak przekonuje)
- ma lepsze światła
- lepsze materiały wykończenia - tak plastiki jak i siedzenia
Dla mnie to już dla mnie są argumenty by stwierdzić, że auto jest bardziej komfortowe. W temacie zawieszenia też wg mnie jest lepszy od 10gena ale tutaj - w przeciwieństwie - nie forsuje swojego zdania bo nie mogę tego tak zestawić, ponieważ porównywałbym 2 różne auta
tak wersjami (wersje najwyższą do najuboższej wersji)
jak i auta o innym stanie technicznym (praktycznie nowe z 5letnim)
wiec zdaję sobie sprawę, że to nie jest wymierne.
Dodatkowo ja porównuje do Sport Touring, które na pewno ma inne zawieszenie w charakterystyce niż eHEV . Zawieszenie u mnie jest dość sprężyste i na pewno nie jest to kanapowiec jak wspomniany wyżej sedany jednakże czy to dla mnie ma świadczyć o niższym komforcie? Całe życie miałem usportowione wersje (takich poszukuje wiem czego od nich oczekuje) więc w mojej definicji kanapowy styl i praca zawieszenia rodem z peżota akurat dla mnie nie jest wymiernikiem komfortu a wręcz mnie drażni dając pewną niepewność gdy korzystam z pełnego zakresu obrotomierza.
Świadom jestem ograniczeń tego auta i nie rozpływam się nad nim (lubię je ale nie zachłysnąłem się nim i nadal twierdze, że 182tys. zł za za taki produkt to jakaś pomyłka) ale czytając że Honda nie zrobiła tu progresu zwyczajnie się nie zgadzam.Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012
Comment
-
Zamieszczone przez tortcebulowy Zobacz postaZamówiłem XI Advance w październiku 2022 r. z terminem odbioru wakacje 2023, ale w styczniu zrezygnowałem z zamówienia - wysłałem maila, dostałem zwrot zaliczki. Dzisiaj zadzwonili z salonu: PRZYJECHAŁO PANA AUTOOOOO!!!
Tak więc piszę informacyjnie: Na Malowniczej w Warszawie powinien być szary Civic Advance do wzięcia od ręki.
A skoro już tu jestem - 181 000 zł to gruba przesadaZamawiałem przy 165 000 zł. W lutym kupiłem nowego Lexusa ES za 225 000 zł i jestem bardzo zadowolony z wyboru. Spalanie ma nieznacznie większe lub podobne do Civica, ale jednak przestrzeń w kabinie i w bagażniku nie do porównania dla rodziny 2+2.
Comment
-
Zamieszczone przez Lcfr Zobacz postaale czytając że Honda nie zrobiła tu progresu zwyczajnie się nie zgadzam.
Materiały są lepsze i spasowanie bo to jest made in Japan, ale nadal to jest Civic i Honda z niego Acury nie zrobiła.
W cenie jest progres i tyle.
XI to jest auto na odp......, miała być kolejna wersja to cośtam Honda wystękała.
Gdyby nie ta cena to byłoby idealne auto dla Hondziarza i na forum byłyby peany o jego cudownych właściwościach, takie sportowe, ale nie za szybkie
Comment
-
Tą przypadłość z zawieszeniem ma Mazda i nie może sobie poradzić z tym samym problemem co Honda, ale nie chce wierzyć że i to samo Hondę dopadło.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkzawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić
Comment
-
Mam super hondę a drugie auto to ford z ecoboost-em , w moim zdążyła się [cenzura] klima a w o rok starszym fordzie cisza .....także ten
Choroby wieku dziecięcego będą bo już nikt nie testuje aut miesiącami . Teraz to My jesteśmy testerami producentów czy tego chcemy czy nie .Smutne ale prawdziwe .
Comment
-
nie oceniamy pojazdu na podstawie usterek które spowodował poprzednik, a wyszły u Ciebie po czasie gdy kupiłeś pojazd. To jest niesprawiedliwe
.
Poza tym jest jak mówisz, każda marka ma swoje plusy i minusy, Ford też nie jest pozbawiony wad, tylko jeszcze o nich nie wiesz. Więc ciesz się ciszą ... bo już niebawem coś pi.....nie!
Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Nie wiem o jakim poprzedniku piszeszoba auta mam od nowości . To moja 2 honda ,pierwsza to słynny 2012
Ford też przez przypadek drugi z tym że do tej pory z fordami nie miałem kłopotu .A z bezawaryjnymi hondami niestety tak
Dodam dla jasności że auta kupuję nowe i mam je 5 do 7 lat nie przekraczam 100 tys km
edit.
jasne, oczywiście nie znam historii, więc chodzi o Ciebie. Powyższy wpis jest do treści z dnia 10.10.
Natomiast dziś masz inna wiedze i inne spojrzenie o którym napisałem w odpowiedzi na priv.
Czasem sie nakłada błąd producenta i w konsekwencji nieświadomie błąd użytkownika. błąd użytkownika. Szkoda że za wszystko płaci ostatecznie użytkownik. Wyjaśniłem to na priv.
r7.
Comment
-
Zamieszczone przez gienio Zobacz postaMam super hondę a drugie auto to ford z ecoboost-em , w moim zdążyła się [cenzura] klima a w o rok starszym fordzie cisza .....także ten
Choroby wieku dziecięcego będą bo już nikt nie testuje aut miesiącami . Teraz to My jesteśmy testerami producentów czy tego chcemy czy nie .Smutne ale prawdziwe .
To co w innych markach wsadzałem w doraźne potrzebne naprawy w Hondach pakowałem w tuningi i zabawę w auto.
Niemniej jednak przyznam, że jakość i trwałość wykonania spada - jak w każdej marce auta są "obliczone" na pewną ilość kilometrów i przez to zwyczajnie przyoszczędzono na nich w różnych miejscach tak jak w każdej dziedzinie życia (telewizory, pralki itd). Tak jak piszesz mało kto bawi się w testy 100tys.km które kiedyś podbijały literaturę motoryzacyjną wskazując jak przez tyle km w straletce wymieniono jedynie żarówkę z tyłu...
Dla mnie takie drobnostki jak jakaś gąbka na fotelu, lekki nalot korozji, skrzypienie fotela i inne tego typu błahe pierdoły nie liczą się za bardzo - każda marka ma takie ubytki w rożnych modelach - wystarczy poczytać fora takie jak nasze. Problemem są prawdziwe fackupy takie jak w 10genie niestety się zameldowały - czyli rozrząd w silniku 1.0, klima we wszystkich wersjach chyba i ostatnio chyba dochodzi pękający szklany dach. To są rzeczy, które mogą odstraszyć i o ile o 1.0 można śmiało zadbać zapobiegawczo i mieć fajne auto to z klimą i dachem ciężko się "przygotować" do awarii - trzeba wziąć to ewentualne ryzyko.
A w temacie wad wieku młodzieńczego to żeby je tak nazwać muszą raczej występować w co najmniej kilku egzemplarzach - jedna wiadomość tutaj niczego nie czyni - pokazany wyżej scren z fotelem może zależeć od użytkowania osoby tak samo jak sytuacja z amorami. Nie wiem jaki zawias ma eHEV natomiast moja wersja jest dość podobna zawieszeniowo do 10gen a tam jakoś nie słychać na zespołowe narzekanie na zawieszenie. Jak zacznie się to potwierdzać - jak w przypadku klimy czy rozrządów wtedy można się obawiać. Inna sprawa, że trzeba będzie na to długo czekać pewnie bo mało nadal tych aut na ulicach a kolejne przybywają w ślimaczym tempie wiec z anim zacznie się budować baza ewentualnych fackupów to trochę potrwa...Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012
Comment
Comment