Zamieszczone przez Mariusz -TT
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Czy aby na pewno XI to dobry wybór?
Collapse
X
-
Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012
-
Żadne kroki kolego życiowe idziemy do przodu to auto jest chwilowe taka przejściówka zawsze miałem takie różne auta na chwile czekając na nowe lub na pełna gotówkę by kupić to coś co mnie kręci. Auto sprzedałem za tyle samo co kupiłem jesli chodzi o 11 civica, moim następnym autem będzie jeszcze model Hondy bardziej luxusowy i dostojny…. Jak będę w posiadaniu to napewno wspomnę o nim.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkzawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić
Comment
-
Ale przecież mówię znaczy pisze ze następnym autem i modelem tez będzie Honda ja nie zdradzę tej firmy dla jakieś polityki unii europejskiej która uprawia monopol na swoje wybryki elektryki[emoji56]
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalkzawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić
Comment
-
Zamieszczone przez rob1986 Zobacz postaŻadne kroki kolego życiowe idziemy do przodu to auto jest chwilowe taka przejściówka zawsze miałem takie różne auta na chwile czekając na nowe lub na pełna gotówkę by kupić to coś co mnie kręci. Auto sprzedałem za tyle samo co kupiłem jesli chodzi o 11 civica, moim następnym autem będzie jeszcze model Hondy bardziej luxusowy i dostojny…. Jak będę w posiadaniu to napewno wspomnę o nim.Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012
Comment
-
Terminy odbioru aut z przedsprzedaży
Ale jestem widzę ze na tym forum szczerość jest nie zbyt miłe widziana i kogoś może to denerwować, mam swoje motto to co na wątrobie to na ustach i sprawa jest chyba jasna.
Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkLast edited by rob1986; 13-09-2023, 17:32.zawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić
Comment
-
A propos pierwszego razu.. mówię to co czuje po przesiadce z 11 na 8 sedana, nie chwaląc się mam porównania praktyczne ostatnio tylko salonowymi Hondami jeździłem i wiem co pisze, powiem jedno ze nawet silnik w 9 tej generacji jest przytłumiony ta cała ekologia a ma ta sama moc i pojemność w porównaniu z 8semką
Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkLast edited by rob1986; 13-09-2023, 17:28.zawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić
Comment
-
Zamieszczone przez rob1986 Zobacz postaA propos pierwszego razu.. mówię to co czuje po przesiadce z 11 na 8 sedana, nie chwaląc się mam porównania praktyczne ostatnio tylko salonowymi Hondami jeździłem i wiem co pisze, powiem jedno ze nawet silnik w 9 tej generacji jest przytłumiony ta cała ekologia a ma ta sama moc i pojemność w porównaniu z 8semką
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Comment
-
Zamieszczone przez rob1986 Zobacz postaW tym momencie nie ma żadnego znaczenia ty kupujesz civica ja już dawno sprzedałem po dobrej cenie mając go już od roku. Ty sprzedajesz 9 ja kupiłem 8 sedana krajówkę i sobie wygodnie jeżdżę, a jak dalsze losy naszych hond czas pokaże.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Comment
-
Tak dokładnie albo tak mało wyjeżdżamy kilometrami po dołach udało się kupić egzemplarz 8 sedana krajowego
Mogę porównać komfort jazdy z sedanem x
Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkLast edited by rob1986; 14-09-2023, 06:49.zawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić
Comment
-
Szkoda robić OT w temacie ale niektóre opinie brzmią jak dorabianie ideologii do chwilowych teorii. 11gen czy 10gen w stosunku do 8gen to przepaść nawet gdyby 8gen był mało wyjeżdżony lub wręcz salonowy. Na komfort składa się wiele czynników czyli nie tylko praca zawieszenia ale także funkcjonalność, przestrzeń w środku (8 i 10 gen to auta innej klasy jeżeli chodzi o to kryterium), wytłumienie, wyposażenie itd.
Czytając takie opinie jak powyżej zastanawiam się nad punktem odniesienia podczas ich konstrukcji.Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Comment
-
Sam się niespodziewanej takich wrażeń po przejściu na civica 8 z 11 spróbuj to zrobić to sam się przekonasz, ja już jeżdżę 1,5 miesiąca i zdania nie zmienię bo trochę nowymi i używanymi Hondami się najeździłem….
Comment
-
Zmiana generacji na nowszą nie musi od razu oznaczać że auto będzie bardziej komfortowe podczas jazdy, pamiętam opinie użytkowników VII gena którzy bardzo narzekali na to jak sztywnym i mało komfortowy autem jest VIII, żeby IX stała się z kolei już bardziej przyjazna dla wszystkich.
Dużo lepsze opinie za to zbierał właśnie viii sedan z racji innego zawieszenia z tyłu i zgoła odmiennej charakterystyce tłumienia nierówności(inne sprężyny / amortyzatory)
Na "komfort" ma wpływ nie tylko wyciszenie, wyposażenie, ale przede wszystkim to jak pracuje i wybiera nierówności zawieszenie... Nie bez powodu mówi się że S klasa itp bez pneumatyki to nie "eska"
Dlatego nie dziwi mnie stwierdzenie że 8 gen w sedanie będzie bardziej komfortowy autem od X czy IX.
Comment
Comment